Kedilerde İdrar Yolu Enfeksiyonu Nasıl Anlaşılır?

PsLuna
PsLuna

10636 Puan

Arkadaşlar dişi kedimin çişini yaptığı kısımda bi kırmızılık var. Hafif de şişip kabarmış. Kanlı mı işedi diye kontrol ettim bir şey yok. Yemedi içmesi oynaması her şey normal rutininde ama o kabarma aklıma takıldı. Başka bi şehirde olduğum için veterinerime gidemiyorum. Enfeksiyon falan olabilir mi? Başka ne belirtileri olabilir?

3 CEVAP

cevizayaz
cevizayaz

4922

Kimi sorulara cevap verilebilir kimine ise biri cevap vermişse bile görmezden gelinmesi gerekir. Size şundan olmuştur diyen kimseye bu gibi durumlarda inanmayınız. Hiçbir şeyi olmayabilir ama oladailir İdrar ile beraber gelen sorunlar ciddi sonuçlar doğurur her şey dışardan normal görünebilir bunu siz fark edemezsiniz. Bu sebeple en kısa zamanda yavrucağı veterinere götürmenizi tavsiye ederim. Ben de size şunu sormak isterim bir gün bir bebeğiniz olsa bezini açsanız ve pembemsi kırmızımsı kana benzer bir sıvı görseniz o bebeği de hastaneye uzağım, başka şehirdeyim vb. sebeplerle hastaneye götürmez internetten birilerinin cevap vermesini mi beklersiniz? Evinizdeki hayvanlar sizlerden ya da çocuklarınızdan daha az değerli değil.

PsLuna
PsLuna

10636

Sizin yazdıklarınızı gören hayvan kanlar içinde yatıyor da ben kalkıp götürmüyorum zanneder. Okuduğunuzu anlamayıp bana boş yapmayın. Kimin neye ne kadar özenip özenmediğini bilmeden klavye delikanlılığı taslamayın. O kadarını biz de akıl edebiliryoruz kan yok kırmızı sıvı falan geldiği de yok. Sadece zorlanmış gibi kızarıklık var. Popusunda olsa hafif kabız olmuş zeytinyağı içeriyim geçsin diyeceğim türden. Ama çiş yaptığı yerde illaki tecrübesi olan vardır. Benim kendi veterinerim kan idrar testlerini yapabilen yoğun bakım için küveze kadar labaratuvarı olan bir veteriner. Hatırlayanlar bilir veteriner konusunda kılı kırk yararım. Kısırlaştırma işlemini bile uyanınca 4 saatte sıkıntısız atlattı benim kedim. Mümkün mü özensiz bakımla bu? Gereksiz yere hayvancağızları ameliyat etmeye çalışan hıyarlar varken küçük bi evham için kızımı bilmediğim yere götürmem. Tanımadığınız insanlara efelik yapmayın bi siz değilsiniz bilinç sahibi

Sselin1
Sselin1

122024

Enfeksiyon varsa akıntısı olur ama kendisi temizledigi icin görmeniz pek mümkün olmayabilir. Ama sık sık yalayip temizliyorsa anlayabilirsiniz. Umarım ciddi bir sey degildir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 468 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR