Whiskas Öneren Veteriner ?

Siyammm
Siyammm

120334 Puan

Kuzeninin siyamı var siyamlar böbrek rahatsızlığına yatkın diye adam whiskas ta az tuz var demiş onu alın demiş ben zararlı olduğunu fln söyledim ölen kediler var dedim vet önerdi diyince benden de yaşça büyük olduğundan fazla üstelemedim sizce bu adam merdiven altı fln mı nasıl veteriner ne düşünüyorsunuz

11 CEVAP

Hadi hills royal canin önerenini anladım da whiskas önerene de yuh denir. Whiskas en tuzlu ve en baharatlı mamalardan biri zaten böbrek rahatsızlıklarına sebep oluyor uzun süre kullanmak. Tecrübeyle sabittir. Buraya yazılanları da gösterin kuzeninize.

Evet royal canin fiyatına göre kötü bir mama, hiç içerik okumuyorsunuz sanırım! :O

gurko
gurko

590

Whiskas, royal canin, hills, proplan fiyatına göre kesinlikle kötü mamalar.

Siyammm
Siyammm

120334

Ben cidden şaşırdım içeriğini göstereceğim kediye üzülüyorum hayvan erken yaşta gitmesin

Zehra78676
Zehra78676

873

Peki onerdiginiz var mi

Shaco
Shaco

14771

royal caninde sadece hayvanın proteini var ve fazla katkı maddesi bulunuyor. açana nd orijen tarzı mamalar daha çok carnivor beslenmesine çok sıkışırsam pro plan belki (kedim için)

Kediperi
Kediperi

2798

@kedizeytinvepeynir Royal Canin kötü mü yani ? :O

Acana, orijen, ND, sanabelle, fitmin bunlar taze et içeren güzel mamalardır. Daha uygun fiyatlı olsun derseniz matisse, golosi, reflex olabilir. Bunlardan daha kötü mamalar da kediye zarar verir.

Siyammm
Siyammm

120334

Kedim için yazdım whiskas kedi maması zaten. Köpeğim olsa bile domuz etli vermem
Domuz eti çok yağlıdır. Yenildiği takdirde, bu yağ kana geçer. Böylece kan, yağ tanecikleriyle dolmuş olur. Kandaki bu fazla miktardaki yağ atar damarların sertleşmesine, tansiyon yükselmesine ve kalb infaktüsüne sebep olur.




  • Ayrıca, domuz yağı içerisinde "sutoksin" denilen zehirli maddeler mevcuttur. Vücuda giren bu zehirli maddelerin dışarı atılması için, lenf bezlerinin fazla çalışmaları icap eder. Bu durum, bilhassa çocuklarda lenf düğümlerinin iltihaplanması ve şişmesi şeklinde kendini gösterir. Hasta çocuğun boğaz bölgesi anormal bir şekilde şişerek, adeta domuza benzer. Bu sebeple, bu hastalığa "domuz hastalığı" (skrofuloz) adı verilir. Hastalığın ilerlemesi halinde, bütün lenf bezleri cerahatlenerek şişer. Ateş yükselir, Ağrı başlar ve tehlikeli bir durum ortaya çıkar.




  • Domuz etinde bol miktarda bulunan sümüksü bağ dokusu, kükürt yönünden çok zengindir. Bu sayede, vücuda fazla miktarda kükürt alınmış olur. Bu fazlalıksa; kıkırdak, kas ve sinirlere oturarak eklemlerde iltihaplanma, kireçlenme ve bel fıtığı gibi çeşitli hastalıklara yol açar. Domuz eti devamlı yenirse, vücuttaki sert kıkırdak maddesinin yerini, domuzdan geçen sümüksü bağ dokusu alır. Bunun sonucu olarak, kıkırdak yumuşar; vücut ağırlığına tahammül edemeyerek altında ezilir. Böylece, eklemlerde bozulmalar meydana gelir. Domuz eti yiyenlerin elleri pelteleşir, yağ tabakaları teşekkül eder. Mesela yiyen kimse sporcuysa; yorgun, tembel ve az hareketli olur.
    Boşuna haram değil efendim



Neptunsis
Neptunsis

16

Wiskas bazen veriyorum fakat fazlası zararlı

Shaco
Shaco

14771

köpeğim seçici nd nin pork domuzlusunu kullanıyorum seçici kedi köpek için o aromayı öneririm

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1264 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR