Mama İkilemi

Hidatot
Hidatot

2597 Puan

Merhabalar, beslenmeyle ilgili birçok konu başlığı açıldığını biliyorum ancak tam olarak bir cevap alamadım okuyarak ne yazık ki. Aldığımız büyük boy Felicia mamanın bitmesiyle beraber en son bu forumda da yazılanlardan hareketle denemek için ufak boy bir Matisse almıştık. Kuzumuzu kısırlaştırmak için veterinere götürdüğümüzde veterinerden mama tavsiyesi de istedik. Hikayemizi dinledikten sonra Matisse dense Felicia nın daha tercih edilir bir marka olduğunu söyledi veterinerimiz. Şimdiiiii gelelim sorumuza, burada hep içerik içerik deniliyor ya, nedir bu içerik incelemesi acaba? Nasıl yapılır? Ben baktığım kadarıyla ikisini de yorumlayayım, doğru yanlışlarımı yazın lütfen. Matisse ye baktığımda kurutulmuş et görüyorum ancak Felicia'ya baktığımda hidrolize somon proteini görüyorum. Ayrıca Matisse'de kurutulmuş balık eti ve kurutulmuş yumurta da varken, Felicia'da gerçek et yerine geçebilecek yalnızca hidrolize tavuk ciğeri görüyorum (Bunun yanında hamsi unu ve karides unu da var ancak sanırım bunlar da pek yararlı değil. Lütfen bu konuda da yazın.). Protein içeriği olarak 1 puan Matisse'ye gidiyor. Ancak taurinin de önemli olduğunu sanıyorum dolaşım sistemi için. Matisse'de taurin oranı yazmazken Felicia'da 1800mg/kg mış. Buradan 1 puan da gitti Felicia'ya. Pirinç ve diğer karbonhidratları her ikisinde de gördüğüm için değerlendirme yapamıyorum ben tek başıma. Bir de Matisse'de protein yağ oranı yazmazken Felicia'da protein %30, yağ %12 diyor. Hoş nasıl olması gerektiğini de bilmiyorum ama bu oranları da bilmek iyidir gibime geliyor haliyle. Cevaplarınızı bekliyorum.
Not: Lütfen ND yazmayın, öğrenci bütçemizin olduğunu unutmayın ^^

9 CEVAP

Sselin1
Sselin1

122024

Matikli açıklama: Veterinerler genelde kendi sattığı mamayı önerir. :)

Sselin1
Sselin1

122024

Matissenin taurin orani 1800 mg kısır kedi mamasinda protein orani %30 yag %11 diye hatrliyorum. farmina sitesinden incelerseniz tüm degerlerini görebilirsiniz. Protein ve yag orani kediden kediye degisen bir ozellik acikcasi haretsiz kilo almaya musait bir kediniz varsa bu oranlar yeterli olacak. Ama zayif ve hareketli bir kedi icin %30 protein %11 yag orani biraz az gelebilir.

Hidatot
Hidatot

2597

Ya evet Farmina sitesini çok sonradan akıl ettiim teşekkür ederim ^^ Gerçekten öyle sanırım yani daha iyi olan tek bir yönünü bile göremedim Felicia'nın... Gören varsa yazabilir mi :'' 'D

Sselin1
Sselin1

122024

Kısır kediler icin Kalsiyum orani %1.5 den fazla olmamali fosfor ve mangezyum degerli de ortalama % 1 olmali diye biliyorum. matisse de en düşük degerler kullanılmış.

Hidatot
Hidatot

2597

Çoook teşekkür ederim

cuneytsahin
cuneytsahin

12630

Kesin bir bilgi vermek gerekirse her hayvan her mamaya farklı reaksiyonlar gösterebilir yani her hayvanın vücut yapısı ve damak tadı kendine has olduğundan kediniz için doğru mamayı bulmak için belirttiğiniz mamalardan az miktarda alarak deneme yanılma yöntemiyle doğru mamaya karar verebilirsiniz. Ben kendimden örnek vermek istiyorum. Kedim tekir tabiri ile bilinen Anadolu Kedisi cinsi 8 aylık kısır erkek. Bana geldiği ilk günlerde Purina Friskies ile besledim iştahsızlık yaşadım, N&D Tahılsız Tavuklu Narlı yavru kedi maması verdim dışkısı çimento gibi yapış yapış oldu ve tuvaleti iğrenç kokmaya başladı. Farmina kuru mamaları kedimde şişkinlik, tüy dökümü ve dışkı yapışkanlığını arttırdı. 4 Aydır Felicia kullanıyorum ve o kadar memnunum ki anlatamam. Tüy dökülmesi azaldı, dışkısı katılaştı ve poposuna patisine falan bulaştırmıyor. Ayrıca Hipoalerjenik olduğundan dolayı çok rahat sindirdi, hazımsızlık yapmadı. Matisse'in içeriğine bakıp da bunda et var ama Felicia'da et yok diye düşünmeyin. Felicia'nın içinde kedinizin sağlığına ve beslenmesine yetecek kadar protein ve vitamin olduğu gibi içinde gerçek hidrolize(suyu alınmış yani kurutulmuş) tavuk ciğeri bulunduğun dolayı sadece kraker yada mideyi kandıran mama gözüyle bakmayın. Ben Felicia'yı kendi kedimden yola çıkarak kesinlikle tavsiye ediyorum. Aldığınızda iyi ki almışım diyeceksiniz, öğrenci olduğunuzdan dolayı da Felicia'nın 1 kilogramlık şeffaf paketlerinden tavsiye ediyorum. Deneyin farkı göreceksiniz. Tavsiye ediyorum.

Hidatot
Hidatot

2597

Ek not: Farmina nın kendi sitesinden baktığımda hem taurini Felicia yla eşit çıktı hem de protein yağ oranı %31e %11... O zaman neden bu veterinerler Felicia deyi duruyor ÇILDIRICAM NOLUR MANTIKLI BİR AÇIKLAMA GELSİN

Hidatot
Hidatot

2597

Bir de burayı çok meşgul ediyormuş gibi hissediyorum üzgünüm ama kısırlaştırılmış kedi için mineraller de önemliydi, onları nasıl analiz edebilirim?

Hidatot
Hidatot

2597

Teşekkür ediyorum yorumunuz içiin. Büyük boy Matisse siparişi verdik bu yazıdan sonra. Bundan önce de dediğim gibi Felicia kullanıyorduk. Ondan da memnunduk yani şimdilik herhangi bir değişim göremedik. Veteriner Felicia ve Matisse arasında inanılmaz bir fark varmış gibi yapınca ne oluyor bu neymiş ki diye düşündüm sadece :> Eğer Matisse nin olumsuz bir etkisini görürsek de bilgilendirmek adına buraya yazarım mutlaka ^^

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 927 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR