Evde Yaş Mama

aleynarin
aleynarin

845 Puan

evde yapılan yaş mamanın daha sağlıklı olucağını düşünüyorum evinde kedisine yaş mama yapanlar varsa yaptığı tarifi paylaşabilir mi

10 CEVAP

surpriz
surpriz

4189

ben et ve brokoliyi birlikte haşlayıp suyunu da karıştırıp rondodan geçiyorum o şekilde veriyorum afiyetle yiyor :)

Gamzessven
Gamzessven

21488

1 paket tavuk ciğeri 1 kabak ve havucu aynı tencerede haşlayıp robottan geçiriyorum. Küçük küçük paketleyip donduruyorum pratik oluyor baya. Tavuk göğsü ya da kırmızı et de kullanabilirsiniz değişik zamanlarda. Pirinç sanki doyurucu olsun diye kullanılıyor gibi geliyor herhangi bir faydası var mıdır emin değilim kuru mamalarda zaten fazlasıyla tahıl yiyorlar.

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

@gamzessven
Ben günde 3 öğün veriyorum mama yaş mama yaptığım zaman obur bir kedim olduğu için biraz :)) daha doyurucu olsun akşam mama saatine kadar tutsun onu diye pirinçte ekliyorum ama olmasa da olur tabiki :)

Yaş kedi maması tarifi
https://*************/konular/yas-kedi-mamasi-tarifi.421/


Kediler için doğum günü pastası tarifi
https://*************/konular/kediler-icin-dogum-gunu-pastasi-tarifi.455/


Kediler için kuru mama tarifi
https://*************/konular/kediler-icin-kuru-mama-tarifi.416/

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Ben tavuk, havuç, pirinç , patates haşlıyorum hepsini bir suyunu iyice çektikten sonra da hafif zeytin yağı ekliyorum o şekilde çok seviyor. Ama bir kere ciğer ve balkabağı da haşladım sonra robottan çektim. Kıyılmış yaş mama gibi oldu ama benim kedim ciğeri pek sevmedi. Arkadaşımın kedisine verdim baya yedi sevdi. Ben arada tavuk ve beyaz lahana da haşlayıp veriyorum, bunları robottan da çekerek verebilirsiniz ben minik minik doğuruyorum robottan geçirmiyorum ama öyle de olur yani kediniz nasıl yemekten zevk alıyorsa öyle yapın.

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Ayrica internette de cok guzel faydali tarifler var bakmanızı öneririm ben biraz kafadan kedi için faydalı olan şeyleri ekleyip yapıyorum. Internette çok güzel tarifler bulabilirsiniz :))

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Evet bende aynı düşüncedeyim ama kilolu değil ben biraz öğün öğün vermek istediğim için bir sonraki öğüne kadar acıkmasın diye 15 tane kadar pirinç ekliyorum yine :) ciger hariç hepsini seviyor çok şükür birtek ciğere alıştıramadım:))

aleynarin
aleynarin

845

teşekkür ederim

Gamzessven
Gamzessven

21488

Tahılla doyacağına biraz daha fazla et yiyip doymasını tercih ediyorum, zaten yemeyi seven hafif şişko bi kediyse tahıl kilo alımını kolaylaştırır. Dediğim gibi kuru mamalar da çok tahıllı zaten ama kediniz öyle seviyorsa yesin tabiki :)

Kediler için ödül maması ve yaş mama tarifleri
https://*************/konular/kediler-icin-pratik-mama-yapimi.830/

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 527 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR