Kedi Alerjisi İle Yaşam

Kediperi
Kediperi

2798 Puan

Merhaba,
Erkek kardeşimin bikaç hafta önce kediye alerjisi çıktı, henüz tedavi aşamasında ama doktor "uzaklaşması gerek" diyecek diye ödümüz kopuyor çünkü oğlumuzu eveveynlerimize zor bela kabul ettirdik. Bu alerji seviyesini en aza indirmek içşn yada bununla baş etmek için neler yapmamız gerekiyor? Nette evin sürekli havalanması, hasta kişinin odasının yasaklanması, kumunun sürekli havalanması gerektiğini okuduk ama yetersiz bulduk. En önemlisi tüy dökülmesini en aza indirmek için tavsiyelerinizi almak istiyorum... Aranızda alerjiyle pet sahibi olan var mı?

5 CEVAP

Olin
Olin

182

Merhaba benimde kediye alerjim var, ustelik 14 yasinda bir kedim var 1 sene once cikti. Doktor banada oncelikle kediden uzaklasmami soylemisti ama bunun mumkun olmadigini soyledim. Hapsirma burun akintisi bir sonraki asamasinda da tikanma seklindeydi benim durumum. İlk basta cok etkileniuorum ama sonrasinda etkisi azaliyor alerji ilaclarida var zaten.

lwb
lwb

120674

Benim kardeşimde de var, ilk başlarda belirtilerini gösteriyodu ama zamanla bağışıklık kazandı sanırım, artık yok:)

Benim de alerjim var kış aylarında çok sorun olmuyor ama yazın ve ilkbaharda çok tıkanıyorum. Çok araştırdım bu konuyu, evdeki tüylü halıları kaldırmak, evi sık sık havalandırmak, evi her gün silip süpürmek, kediyi her gün ıslak tarakla taramak doğal olarak yapabileceğimiz bir tek bunlar var. Ve kedinin tüyü hiç dökülmese bile sizin alerjiniz devam edecektir çünkü kedinin tüyünden çok derisinden salgılanan şeylere, tükürüğüne falan alerji oluyoruz. O yüzden kedim beni yaladığı zaman ya da ben onun burnunu öptüğüm zaman tıkanırım hemen. Piyasada bir sürü alet var ama hiçbiri işe yaramıyormuş. Kumunu da evde kedi alerjisi olmayan birey temizlese daha iyi olur.

Merhaba, benim de astımım var tüy konusunda vetoskin kullanıyorum. Deneyebilirsiniz

eozgeu
eozgeu

1175

alerjinin nedeni kedilerin tükürüklerindeki alerji yapan protein. kediler kendilerini yaladıkça tüylerine bulaşıyormuş o yolla insanlara geçiyormuş. o yüzden alerjinin geçeceğini sanmıyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 353 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79764 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR