İşin İçinden Çıkamadığım Gramaj Hesabı

eozgeu
eozgeu

1175 Puan

3.5 aylık kedim 1.5 kilo kadar. hastalık geçirdik bağışıklığı için yedikleri ekstra önemli şu evrede. yaş kuru karışık mama yiyor. kuruya alışma evresinde. günde kaç gram mama yediğini hesaplamak istiyorum. çünkü az gibi geliyor bana yedikleri. günde 85 gramlık yaş mamanın yiyor en az, kuru mamadan da aşağı yukarı 20 gram yiyor. 85 gram yaş mama 20 gram kuru mamaya mı denk geliyor mesela nasıl hesaplıyoruz bu olayı. ya da böyle bir hesap yapılmamalı mı? az mı yiyor yoksa yeterli mi? umarım derdimi anlatabilmişimdir. kafam çorba oldu çünkü benim :)

13 CEVAP

BalliBadem
BalliBadem

121963

Kuru mama ×4 = yaş mama

Siyammm
Siyammm

120334

Fazla yaş mama sağlıklı değil haftada 2 kereden fazlasını zaralı olduğunu duydum kuru mamayla teşvik için arasına kaşar fln koyabilirsiniz

srplzngl
srplzngl

113865

Her gün yaş mama yemeli. Hatta zorunda.
Kuru maması kabında dursun, yaş mamayı da günlük 1-2 öğüne bölün.
85 gram yaş mamanın %70 nem içerdiğini düşünürsek yaklaşık 25 gram kuru mamaya denk gelir diyebiliriz sanırım. Ama besin olarak değerlendirirsek ortalama bir yaş mama en kaliteli kuru mamadan yeğdir.

srplzngl
srplzngl

113865

*rutin olarak dişlerini fırçaladığınız ve balıklısından sakındığınız sürece yaş mamadan zarar değil fayda görürsünüz.

srplzngl
srplzngl

113865

Yaş mamayı sık vermeyin diyenler genelde dişlerde birikme yaptığını ileri sürüyor. Ki evet birikme yapar. Ama bunun çözümü yaş mama vermemek değil, dişleri fırçalamak.


Balığı suplemental olarak kullanmakta bir zarar yok, hatta gerekli ama balıklı mamalardan kaçınmak gerekiyor.


https://littlebigcat.com/nutrition/why-fish-is-dangerous-for-cats/

eozgeu
eozgeu

1175

o zaman dişlerini fırçalamaya çalışayım çünkü 1-1.5 ay daha aşıları bitene kadar kuru-yaş karışık devam edecekmişiz bağışıklığı düşmemesi için.bu arada da ip yuttu kedim dün akşam. görmedim ama ipi bulamıyorum. veterinerde şuan röntgen çekiyorlar. teşekkür ederim ilginiz için.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Koyun onune yesin istedigi kadar zayif zaten.

eozgeu
eozgeu

1175

Düzeltme * "günde 85 gramlık yaş mamanın yiyor en az"


günde 85 gram yaş mamayı bitiriyor.

eozgeu
eozgeu

1175

yaş mama da kuruduğu için kötü bir hal alıyor mama. o yüzden taze yapıp veriyorum. gündüzleri de işteyim. kontrol edemiyorum. bazen koyduğumu bitiriyor bazen bitirmiyor. yoksa çok isterim mama yetiştirememeyi :)

eozgeu
eozgeu

1175

teşekkür ederim Ballıbadem böyle bir hesap olmalıydı zaten :)
şuan bünyesi zayıflamasın diye mecbur yaş mamayla karıştırıyoruz biraz daha böyle devam etcekmişiz veterinerin dediğine göre. yoğurt sevmedi ama belki kaşar sevebilir deneyeceğim çok teşekkür ederim Siyammm

eozgeu
eozgeu

1175

sanırım yaş mamayı bağırsaklar ve dişler için önermiyorlar zaten. ton balıklı veriyorum arada vermemeli miyim? sanırım taurin eksikliği mi yapıyordu fazla balık yemek. siz deyince aklıma geldi şuan öyle bir şey.

"85 gram yaş mamanın %70 nem içerdiğini düşünürsek yaklaşık 25 gram kuru mamaya denk gelir diyebiliriz sanırım. " doğru bu şekilde düşünebilirdim. Çok teşekkür ederim srplzngl.

Mrtkaytan
Mrtkaytan

5170

Yaş mamayı tek güne değil 2güne bölüp verin , zaten 3-4 aylık kedi bir avuç kadar mamayı bitirecektir 70 grama kadar falan herhalde.

srplzngl
srplzngl

113865

Rica ederim.
Çok geçmiş olsun.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 672 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR