Özellikle Veterinerler İki Saniyelerini Bir Ayırabilirler Mi Lütfen? 1-2 Kişi Bari Cevaplasın Lütfen

kedici92
kedici92

870 Puan

ÖZET: Veterinerim Gimcat i kesinlikle önermiyor sadece adı var diyor siz ne diyorsunuz?


Olay: Pazar günü kedim kusmuştu ilk defa başıma geliyor panilkedim hemen götürdüm veterinere. Biri kusma önleyici 3 tane iğne yaptı. Kusma devam ederse geri getirmemi söyledi. Aynı gün Kedim 2 kere daha kustu ve götürdüm veterinere. Ertesi gün ilaçlı film çekildi ve sonuç olarak midesinde geçişi hafif engelleyen tüy topları olduğunu düşündüklerini bana söylediler. Pazar gününden beri kedim veterinerde kalıyor film pazartesi çekilmişti ve o gün biraz isal de olduğunu söylediler bana. Teşhis olarak gastroenterit dediler.Salı dan beri de serumlarla beslenmiş. Nihayet bugün kuru mamaya geçtiler ve yarın kedimi alableceğim ama danışmak istediğim bir kaç husus var...


Kedimin kusma süreci : ND mama ile başladım ama şu içerik değişimi meselesinden sonra Orijen almaya karar vermiştim ve kedim orijeni yaklaşık 10 gündür yiyordu. Fakat iç-dış paraziti olmaya götürdüğümde kilosunu biraz frenlememiz lazım dediler. Ben de mamayı birden azalttım (Evet şimdi farkındayım hataydı). Bu da mamasını Pazar gününden önceki son 2-3 gün hızlı yemeye başladı çünkü maması azdı ve az koymaya devam ediyordum...


Veterinerim
-ASLA tavuk-balık-yoğurt-peynir yemeyecek YALNIZCA VE YALNIZCA KURU VEYA YAŞ MAMA YİYECEK dedi. Bu ne kadar doğru/sağlıklı. Veteriner haklı mı yoksa ayda veya 2 haftada bir pişen tavuktan balıktan tırnağın ucu kadar dahi vermemeli mi yoksa bu saçmalık mı ?
-Veterinerim Gimcat i kesinlikle önermiyor. Gimcat yerine şu an adını dahi hatırlayamadığım 2 marka vitamin ve malt öneriyor. Önerdikleri Gimcat ten daha pahalı ama daha iyiymiş ne düşünüyorsunuz?


2 günde bir malt veriyordum buna rağmen tüytopu neden birikmiş olabilir maltı mı az veriyordum ?

6 CEVAP

srplzngl
srplzngl

113865

hastalarına gerçek yiyeceklerden oluşan bir diyet yerine işlenmiş gıdayı dayatan tek sağlık profesyonelleri veteriner hekimlerdir. ben buna mana veremiyorum.

Sselin1
Sselin1

122024

Ben n&d nin icerik vs degistirdigini düşnmüyorum ama *******, petlebi, markama, *********, gibi guvenilir sitelerden almanizi tavsiye ederim. ***, *********** gibi sitelerden almayin.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kedi 1 kere kustu diye veterinere goturulmez. Kediler bazen kusar. Eger kusma 1 gunden uzun surerse, gunde 3 5 kez olursa veya yaninda istahsizlik halsizlik vs varsa goturun. Kusma onleyici vs gereksiz ilac yuklemesi olmus bence. Kussun rahatlasin hayvan tuyu de atar. Tavuk balik meselesine gelince, her kedide farkli bazilarina yaramiyor ishal yapiyor, bunu siz gozlemleyin. Ama asla verilmez diye birsey yok. Vitamin de simdiye dek hic kullanmadim duzgun beslenince, insanda da hayvanda da vitamine gerek yok. Bazi vitaminlerin fazlasi zararli hatta. Vucuttan suyla atilanlarsa zaten fazlasi atilmis oluyor

Sselin1
Sselin1

122024

"Tavuk balik yemeyecek sadece yaş mama ve kuru mama yiyecek" tamam da yaş mamanin icinde tavuk balik yok mu ? Evet egitimini almışlar tecrubelerine de saygim var. Ama iş ticaret olunca samimi gelmiyorlar iste. 15 yıl yaşayip veteriner yüzü görmemis , hayatinda kuru mama yememiş kediler biliyorum. Tabi ki bunu önerdigim icin demiyorum ama bu kadar cok abartmak surekli kimyasal icerik, yapay gida, takviye vs yüklemek dogru degil bence. N&d düşük tahilli ile devam etmenizi tavsiye ederim. Mumkunse gün de yarim konserve yaş mama tüketsin evde kendiniz de yapabilirsiniz. Sindirimine ve tüy problemine cok iyi gelecektir.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ben genel konustum sizi elestirmek icin soyle.edim, gecmis olsun.

kedici92
kedici92

870

cumartesi gece de kusmuş 2 kere. Pazar günü sabah gözümün önünde bayağı bir çok kustu. Mecbur götürdüm ki zaten eve döndüğümüzde de 2 kere daha kustu dediğim gibi pazar günü 3 kere kustu. Eğer veterinere götürmeseydim kusmalarının devam edeceğinden ve iştahsızlığın başlayacağından eminim. Veterinere götürmekle hata ettiğimi düşünmüyorum. (Zaten ilk kez kedi bakıyorum yani tecrübesizim o kadar fazla kusunca panikledim...) Ama aklıma takılan bir iki konuyu sormak istemiştim sadece. Yine de cevabınız için teşekkür ederim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 525 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR