Kedim Yüzünden Depresyona Girdim

kubrakkaya
kubrakkaya

471 Puan

6 aylık hamileyim kedimi çok seviyorum. ama sürekli etrafa pisliyor çişini yapıyor. veteriner bi sorunu yok alışkanlığı öyle dedi. afedersiniz uykudaki eşimin üzerine çişini yapmışlığı var o kadar. bıktım artık ne kadar sevsem de. ruhsal sağlığım bozuldu iyice. evde gezdirmiyorum odası var. gezdirecek olsam pislemediği yer kalmıyor. sahiplendirecek kimse de yok ne yapabilirim? kısırlaştırmadım karşı olduğum için ama kısırlaştırsam bu sorunlara çözüm olur mu?

13 CEVAP

Sselin1
Sselin1

122024

Kısırlaştırmaya karisiysaniz o kediyi eve kapatmaya hakkınız yok. Ya kısırlaştıracaksınız ya da evde kedi beslemeyeceksiniz. Kedinizi seviyorsanız ona işkence yapmaktan vazgecin. depresyonda olan aslinda kediniz yani boyle tepki vermesi çok normal. Umarim en yakin zamanda dogru olani yaparsiniz.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Sorununuzun çözümü kısırlaştırmak hanımefendi. Kısırlaştırmayarak hem hayvana hem kendinize eziyet etmişsiniz yazıktır.

merveaydar
merveaydar

4618

ya düzenli olarak çiftleştirmeli ya da kısırlaştırmalısınız. düzenli çiftleştirmelerde kediniz depresyona girip her yere bu kadar sık koku bırakmaz, yine bırakacaktır tabii ama daha az aralıklarla. bu arada kısırlaştırılan kedilerin neredeyse yarısı koku bırakmaya devam ediyor, çevremdeki kedi sahibi arkadaşlarımdan edindiğim deneyime dayanarak söylüyorum bunu, kısırlaştırmak bu konuya çözüm değil. ama çiftleştirmezseniz kist oluşabilir ve bir sürü başka hastalık oluşabilir.


kısacası ikisinden birini yapmanız gerek, yoksa sadece eziyet etmiş olursunuz.

KediVelisi_
KediVelisi_

2331

Kısırlaştırmazsanız sorun bu şekilde devam edebilir hamile olduğunuz için oldukça hassas olmanız bıkkınlık hissi olması çok normal hormonlar malum. Umarım çözüme kavuşur kediniz ve bebeğinizle mutlu bir hayat sürersiniz.

lwb
lwb

120668

ilanınızdan gördüğüm kadarıyla dişi kedi sahibisiniz.
veterinere gidip konuşmalısınız ve idrar yollarında herhangibir sorunu var mı bakılmalı
kum kabını daha gizli bi köşeye koyup, kapalı kum kabı alıp daha da büyültün
kısırlaştırmaya karşı olmanız için bir sebep yok,kendi insani fikir ve duygularımızı bir kenara bırakıp, kediniz için olan doğru yolu araştırınca bu kararı rahatlıkla verebilirsiniz.
kızgınlık demek stres demektir, stresten de bu davranışları sergiliyor olabilir.
bu yöntemleri uygularsanız çözüme kavuşacağınıza inanıyorum, evi sirkeli suyla temizlemeyi de unutmayın

Erva1kedi
Erva1kedi

84

merhaba :) bence tabi ne kadar uyar size bilemem ama genellitle tuvaletini yaptığı yerlere mesela yatak olabilir oraya kedileri uzaklaştırcak kokular var onlardan sürebilirsiniz

Siyammm
Siyammm

120334

Yaptığı yerler sirkeli suyla silinmeli kum dışına kaka yaparsa kumuna koyun kısırlaştırmanın faydaları bitmez onların anne olayım gibi duyguları yok

TATA4242
TATA4242

118617

Erkek kedi ise ve kısır değil ise bu problem gayet normal,hatta problem değil,iç güdü.Özellikle erkek kedileri kısırlaştırmassanız,bu tarz durum ile karşılaşmanız çok normal.Ayrıc erkek kedi kısırlaştırma hem kolaylık açısından hem maddi açıdan,dişi olana göre kat ve kat daha kolaydır.Özelde bile gayet cüzzi miktarlara erkek kedi kısırlaştırılabilir.

izel33
izel33

1041

Kısırlaştırın!!!! Kısırlaştırdığınızda bu eziyeti hem siz hemde kedinizin boşuna çektiğini anlayacaksınız.

BalliBadem
BalliBadem

121963

Burda suç kedide değil sizde karşı olduğum için demişsiniz madem kısırlaştırmayacaksınız o zaman her kızana girdiğinde sağlıklı bi partnerle çiftleştirip yavruları 2 aylık olana kadar bakıp sahiplendirmelisiniz ki bunu yaptığınızı sanmıyorum kimse yılda 4 kere bunu yapamaz birde yetmiyormuş gibi hayvanı odaya kapatıyorsunuz sizin mi psikolojiniz bozuldu o hayvanın mı acaba zaten çiftleşemeyen kediler kanser olur benimki 2. kızanında pyometra olmuştu siz böyle giderseniz o hayvan çok kalmaz kanser olur gerçekten seviyorsanız onu kısırlaştırırsınız

pati16
pati16

671

Başka bi veterinere götürün kum kabından da olabilir veya kumundan bende yaşadım kum kabını değiştirdim daha geniş ve kapaksız kum kabı alın ve kumunu değiştirin ben yaptım kedim artık yapmıyo öyle şeyler yine geçmezse başka veterinere götürün kedinin sağlık sorunu olabilir

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Kısırlaştırmadan sonra koku bırakmaya devam eden kediler geç kısırlaştırılanlardır. Alışkanlık haline getirdikleri için devam ederler, onu da hepsi değil çok küçük bir kısmı yapar. Ben kedimi koku bırakmaya başladığı gibi kısırlaştırdım tekrar koku bırakmadı. Arkadaşım nispeten geç kısırlaştırdı onunki de devam etmedi koku bırakmaya. Ayrıca çiftleşen kedi daha az koku bırakır diye de bir şey yok. Koku bırakma sadece çiftleşme için değil alan işaretleme için de yapılır, kedilerin burası benim bölgem deme şeklidir. Dışarıda baktığım çiftleşme imkanı olan erkek kediler her gün aynı yerlere koku bırakıyor. Ha bazı cins kediler az koku bırakıyor hatta 3 yaşında olup hiç koku bırakmayan kedi biliyorum. Ama o zaten minder gibi bir şey, yerinden bile kalkmıyor. Yetişkin bir erkek tekirle baş edemezsiniz ne kadar düzenli çiftleşse de çünkü içgüdüleri çok güçlü, erkek kedinin çiftleşme isteği bitmez, dişi gibi dönemi yok. Keşke erkek kedisi olmayan, hatta kedisi daha yetişkin bile olmamış insanlar kısırlaştırma hakkında yanlış bilgiler vermese..

Fatiko
Fatiko

11964

İşediği Yerleri iyice silip kedi uzaklaştırıcı sprey sıkın yüzeye

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1016 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR