Sokak Mı Barınak Mı?

BenNisa
BenNisa

12322 Puan

Anket

Sokaktan Sahiplen
(6 oy)
Barınaktan Sahiplen
(12 oy)
Toplam (18 oy)

Ben bir kedi sahiplenmek istiyorum. Bu kediyi de ya barınaktan ya da sokaktan sahipleneceğim. Benim görüşüm sokakta birçok mikrop olduğu yönünde. Bu nedenle ben kediyi barınaktan almak istiyorum. Ama tecrübeli insanların kararı benim için kendi kararımdan daha değerli. Bu yüzden cevap verirseniz sevinirim.

10 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Çoğu barınak kafeslerde tutuyormuş kedileri. Bu da sokakta olmaktan daha kötü bence. Eğer yakınınızdaki barınak da bu tarz bir yerse barınaktan sahiplenmenizi, eğer şartları iyi bir barınaksa sokaktan bir kedi kurtarmanızı öneririm.

Barınaklar sokaktan daha kötü diye düşünüyorum. Bence barınak

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Barinakta bakiliyorlar diye birsey yok. Gecici bakim evi oluyor onlar. Saglikli hayvanlari sokaga saliyorlar. Bence en acil sahiplenilmesi gerekenler eve alinip sıkılınip sonra da barinaga birakilmis veya sahiplendirilmeye calisilanlar. Cunku onlarin asla disarda yasama sansi yok. Ama disariya bir sekilde alismis iyi kötü kendini idare eden bit hayvani saglik sorunu yoksa oldugu yerde birakmak daha dogru. Eve adapte olamayabilir. Ama sokakta hasta iken bulunup iyileştirilip sahiplendirilmeye calişılanlar oluyor. Bunlardan da sahiplenebilirsiniz. Mikrop konusuna gelince en cok mikrop barinaklarda var, fazla hayvanin bir arada yasadigi yerler.

Siyammm
Siyammm

120334

Arkadaşlar karınları doyuyor kafeste olsalarda(bende doğru bulmuyorum) araba çarpma ihtimali yok sokaktakiler her an ölebilir çocuklar beline ip bağlayıp eziyet edebilir açlıktan ölebilir su bile bulamadıklarından kendilerini yalıyamıyorlar

BenNisa
BenNisa

12322

Siyammm, tabii ki de kediyi veterinere götüreceğim. Siz ''sokaktakiler her an ölebilir çocuklar beline ip bağlayıp eziyet edebilir açlıktan ölebilir su bile bulamadıklarından kendilerini yalıyamıyorlar'' demişsiniz.Şunu söylemek istiyorum ki benim çevremde öyle bir şey söz konusu değil. Komşularım ve çevremdeki insanlar ellerinden geldikleri kadar sokak hayvanlarına yardım etmeye çalışıyorlar. Ve bizim mahalleden çok az sayıda araba geçiyor ve anne kediler yavrularına çok iyi bakıyor. Yani sizin yorumlarınızı okuyup kendi çevremle kıyasladığım zaman barınaktakilerin durumu çok daha kötü. Hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Veya kendiniz sokakta muhtaç, arabaya sıkışmıs, zayif hasta bebekken annesi ölmüş vs kedi bulursaniz kurtarabilirsiniz. Bir kez kedi bakmaya baslayinca çok göreceksiniz boylelerini ve kiyamayip hepsini eve almak isteyeceksiniz

ygiz_mrtt
ygiz_mrtt

11583

Sokakatan fiziksel engeli bulunmadığı, terkedilmiş ve süte ihtiyacı olan bebek ve ya yavru kedi bir kedi, çocukların eline oyuncak olan olmadığı sürece sokaktan kendi patileri üzerinde durabilen başıboş bir kediyi sahiplenmek hem sizin için hemde onun için kötü olur çünkü hemen adapte olamaz eve. Eğer işe gidiş ve ya gelişlerinizde sizi bekleyen bir kedi varsa mutlaka onu alın çünkü size alışkın olduğundan evinize girdiğinde yabancılık hissetmeyecek ve size minnettar olduğu için her türlü uysal davranmaya özen gösterecek. Ama kendi patilerinin üzerinde durabilen başıboş bir kedi siz eve almasanızda bahsettiğiniz o iyi hayvansever komşularınız tarafından beslenir v.b unutmamak gerekir ki kediler köpekler gibi tam evcilleştirelememiş canlılar olduğu için içgüdüleri hala kaybolmadı. ama eğer evde büyümüş ve sonrasında sokağa terkedilmiş bir kedi ise gerek avcılık içgüdülerini gerek diğer canlılar üzerindeki baskınlık kurma gücü gelişmediği için pasif kalır ve sokakta hayatta kalma imkanı 0 olur. Barınaklar sokaklardan daha pis çünkü belediyeler yol köprü yapmaya hayvan bakımından daha büyük bütçe ayırıyor bu yüzden barınaklarda hijyen olsa bile hastanelerdeki gibi değil ama yinede özen göstermeye çalışıyorlar. Sokaktaki bir kedi kardeş olan iki kedinin çifteşmesinden de meydana gelmiş olabilir yani bağışık sistemleri güçlü olduğu kadar genetik havuza sahip olsalar bile bu gen havuzunda daha ölümcül hastalıklar da olabilir ancak bu yinede bir kedinin sahiplenilmesine engel olamaz çünkü doğmuş olan olmuş ama mutlaka kısırlaştırın ki bu ölümcül hastalık diğer nesillere aktarılmasın. Barınaklarında kedi oteli olduğunu ve yedi yirmidört iyi koşullarda beslendiğini sanmayın lütfen. Barınakta gönüllü olarak çalışma tecrübesi olan biri olmuş olarak (hayvan besleme) köpekler şikayetlerden dolayı tutulsa da kedilerin zararı olmadığı için hastalıkları tedavi edildikten ve kısırlaştırıldıktan sonra sokağa geri salınıyorlar. beslediğim bir kedi bir hafta sonra kafesinde olmuyordu ya sahiplenilmiş ya da salınmış. benim tavsiyem barınaktan ve ya sokaktan fark etmez "insanlara güveni kalmamış" bir kediyi hayata yeniden kazandırmanız daha iyi olur. sonuçta her kedi sahiplenilmeyi hak ediyor.

Siyammm
Siyammm

120334

Sokaktan alırsanız veterinere götürmeyecekmisiniz hem barınaktakilerin ölüm riski yok en azından bence sokaktan bir tane kurtarın ilk olarak parazit aşılarını yaptırın

Shaco
Shaco

14771

sokaktan kurtarın barınakta bakılıyorlar en azından sokakta zor durumda bir sürü yavru kedi var

BalliBadem
BalliBadem

121963

Sokak şartları barınaklardan daha iyi barınaktan almanız daha güzel olucaktır

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1128 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR