Peynir ?

Shaco
Shaco

14771 Puan

Köpeğim seçici fazla mama yemiyor ama peyniri baya seviyor mamasına biraz eklememin sakıncası var mı yakında yeni mamaya geçicem ama sıkıntı olur mu ?

8 CEVAP

Siyammm
Siyammm

120334

Neden domuzun zararlarınımı farkettiniz?
Biraz ekleyebilirsiniz

Shaco
Shaco

14771

pork domuzlu kullandığım kedim kedim her şeyi yiyor köpeğim için soruyorum çok seçici

Shaco
Shaco

14771

onada nd nin köpek için pork domuzlusunu alıcam

Siyammm
Siyammm

120334

Domuz eti çok yağlıdır. Yenildiği takdirde, bu yağ kana geçer. Böylece kan, yağ tanecikleriyle dolmuş olur. Kandaki bu fazla miktardaki yağ atar damarların sertleşmesine, tansiyon yükselmesine ve kalb infaktüsüne sebep olur.


Ayrıca, domuz yağı içerisinde "sutoksin" denilen zehirli maddeler mevcuttur. Vücuda giren bu zehirli maddelerin dışarı atılması için, lenf bezlerinin fazla çalışmaları icap eder. Bu durum, bilhassa çocuklarda lenf düğümlerinin iltihaplanması ve şişmesi şeklinde kendini gösterir. Hasta çocuğun boğaz bölgesi anormal bir şekilde şişerek, adeta domuza benzer. Bu sebeple, bu hastalığa "domuz hastalığı" (skrofuloz) adı verilir. Hastalığın ilerlemesi halinde, bütün lenf bezleri cerahatlenerek şişer. Ateş yükselir, Ağrı başlar ve tehlikeli bir durum ortaya çıkar.


Domuz etinde bol miktarda bulunan sümüksü bağ dokusu, kükürt yönünden çok zengindir. Bu sayede, vücuda fazla miktarda kükürt alınmış olur. Bu fazlalıksa; kıkırdak, kas ve sinirlere oturarak eklemlerde iltihaplanma, kireçlenme ve bel fıtığı gibi çeşitli hastalıklara yol açar. Domuz eti devamlı yenirse, vücuttaki sert kıkırdak maddesinin yerini, domuzdan geçen sümüksü bağ dokusu alır. Bunun sonucu olarak, kıkırdak yumuşar; vücut ağırlığına tahammül edemeyerek altında ezilir. Böylece, eklemlerde bozulmalar meydana gelir. Domuz eti yiyenlerin elleri pelteleşir, yağ tabakaları teşekkül eder. Mesela yiyen kimse sporcuysa; yorgun, tembel ve az hareketli olur.
Boşuna haram değil efendim


Ateist bile olsanız bilim yazıyor hala yedircekseniz pes hayvanda acımıyorsunuzdur

Shaco
Shaco

14771

bahsettiğim şey nd nin pork domuzlusu mama da da bu denli tehlike olabilir mi ?

Shaco
Shaco

14771

ben direkt eti niye vereyim köpeğime mamadan bahsediyorum

Siyammm
Siyammm

120334

Onun içinde domuz var sonuçta domuzlu mama olunca içinde domuz etkisini oluyor? Hem köpeğin domuzu seviceği ne malum faydası yok zararı var ben olsam o kadar para vermem bir sürü mama var neden domuz istiyorsunuz anlamadım
iyi günler

Shaco
Shaco

14771

her türlüsünü denedim seçici oldupu için beğenmiyor ondan değişik denemek istedim pkei teşşekürler başka mama bakıcam i

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 751 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR