Tek Mi Çift Mi

Cuneytelgok
Cuneytelgok

726 Puan

Anket

Tek kedi
(3 oy)
İki kedi
(23 oy)
Toplam (26 oy)

Bir evde tek kedi mi bakılmalı yoksa 2 kedi mi ?

10 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Daha önceki sorunuza da yazdım, sabırlı olun lütfen. 2 ay önce ben de kara kara düşünüyordum, şu anda maşallah çok mutluyuz, oturup onları izliyorum tv izler gibi. Geceleri uyunmuyor demişsiniz şu anda onları aynı ortamda bırakmayın küçük kedinin ayrı bir odası olsun, tüm eşyaları bu odada olsun. Arada kedilerin odalarını değiştirin birbirlerinin kokularını alsınlar, ben ilk birkaç gün hiç göstermedim bile sadece koku transferi yaptık. Tıslama bitince camdan gösterdik, sonra yeni kediyi taşıma kabına koyup gösterdik, sonra kapı aralığından en son serbestçe bir araya getirdim. Başlarda birkaç dk bir arada tutabiliyordum gitgide bu süre uzadı ve şu an hep birlikteler. Bir sonraki aşamaya hep tıslamalar bitince geçtik acele etmedik. Yeni kediyi her gördüğünde büyüğe yaş mama, ödül maması verdik ki küçüğü güzel şeylerle ilişkilendirsin. Sizin kediniz de benimki gibi zor bir kediye benziyor ama benimki alıştıysa her kedi alışır diyorum. Alışana kadar çok zor zamanlar geçirdim, çok emek verdim gerçekten ama değdi. Ben de burada soru açmıştım sağolsun arkadaşlar cesaret verdiler bana, yoksa benim de umudum tükenmişti. Şu an pes etmek için çok erken lütfen sabırlı olun. İki kedi bir kediden daha kolay, beraber koşup oynuyorlar, büyük kedimin bana karşı agresifliği azaldı ve ben yokken kedim sıkılmıyor artık, birbirlerine arkadaşlık ediyorlar.

lwb
lwb

120668

İmkanlar el veriyorsa iki kedi
Bir kediden daha güzel olan şey iki kedi

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Iki kedi bakmak daha kolay oluyor bence.

eozgeu
eozgeu

1175

bir kitap okudum kedi hissi diye John Bradshaw yazarı. Akademik çalışmalardan yararlanarak ve kendi tecrübeleriyle anlatmış. kedilerin doğada da köpekler gibi toplu yaşamadıklarını ve aynı evin içinde de birden fazla kedinin yaşayabileceğini fakat arkadaşlıktan ziyade birbirlerine tahammül etme ilişkisi olacağını söylüyor ve önermiyor. evin içinde her kedinin kendi güvenli alanı olur ve birbirlerini genellikle o alanlara sokmazlar diyor. çok da mutlu olmuyorlarmış aslında. zaman zaman da kavga ettikleri oluyormuş. bir kaç haftada belki bir ayda artık birbirlerini kabulleniyorlar. eğer 2 kediye kadar verirseniz farklı cinsiyette olmalıymış ve de birinin baskın diğerinin çekingen bir karaktere sahip olması gerekiyormuş iyi anlaşabilmeleri için.
En garantisi kardeş 2 kedi sahiplenmek.

cuneytsahin
cuneytsahin

12630

Kediyi vermenizi kesinlikle tavsiye etmiyorum. İki kedi zamanla evdeki hakimiyet alanını iki parçaya bölerek paylaşmak zorunda kalacak. Bilindiği gibi birbirlerinin alanlarına girmedikleri sürece oyun da oynarlar kavga da ederler. Kaldı ki sokaktaki kediler de birbirlerinden ayrı yatıyorlar ancak aynı alanı paylaşıyorlar.

Bence iki kedi olmalı ikiside 2-3 aylıkken alınırsa alışması daha kolay olur. Eğer büyük kedinin yanına küçük gelirse biraz sabredip alışmalarını beklemek gerek

Cuneytelgok
Cuneytelgok

726

Çok sağolun gerçekten benim de yazdıklarınızı okudukdan sonra içim daha bir rahatladı.Git gide alışacaklarına inanıyorum artık.

Cuneytelgok
Cuneytelgok

726

Ya ben çok önerdiler kedimin yanına bir yavru kedi sahiplendim.Büyük kedim kısır 9 aylık ve erkek , yavru olan 5 aylık bombay cinsi erkek. İyi yaptım kötü mü bilmiyorum ama birbirlerini yiyorlar resmen gece bu yüzden kesinlikle uyunmuyor evde. Büyük kedimin karakteri kendini sevdirmez pek ve biraz soğuktur ama yavru olan çok yapışkan insana itseniz bile geri gelip yapışıyor. Zamanla nasıl olur bilmiyorum ve yavru kedi kapıyı açık gördüğü gibi kaçıyor,büyük kedim ise asla kapıdan çıkmıyor. Zamanla nasıl olur bilmiyorum ama çok zor durumda kalırsam yavruyu sahiplendirmek zorunda kalabilirim.

2 tane al kapıştırırsın

Geri vermeyi düşünen kişiler baştan sahiplenmesinler o hayvan eve ortama ailesine alışıyor hele büyük olunca daha cok etkilenir 5 aylık diyorsunuz ya şimdi sahiplendirin yada hiç vazgecmeyin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 793 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR