Yeni Gördüğü Her Şeyden Korkuyor.

Herkese merhaba, 4 yaşında bir rus finom var. Yaklasik 6 aylikken sokaktan aldim yavruşu. Aldığım yer bir şantiyeydi sürekli yüksek ses ve ani seslere maruz kalmış. O yüzden çok korkak, 3.5 sene olmasına rağmen hala tam olarak geçmedi bazı korkuları. En çok problem yaşadığımız konu da yeni gördüğü her şeyden korkması. Binbir çeşit oyuncak alıyorum salona koyuyorum, yanlarına yaklaşmiyor. Oynadığı tek bir topu var, onu da parçaladı. Gittim aynısını bulup aldım. Kokladi kokladi dokunmadı bile. Sizce bu konuda ne yapabilirim?

2 CEVAP

Yeni oyuncaklarını kabullenmiyorsa yenileri eskilerin arasında bekletin bikac gün, eskilerin kokusu sinsin üstlerine. Eskilerle birlikte önüne yenileri de koyun, o zaman daha az tepki verir.
Sevgi ve şefkat rua finolarına her zaman çok iyi geliyor. İmkanınız varsa yatarken yanınıza çağırın arada, sizin sicakliginizla güvende uyusun. Bu onlara çok iyi hissettirir ve ne kadar güvende olduğuna inanırsa eski travmalarını o kadar hızla atar.

Siyammm
Siyammm

120334

Yeni gösterdiğiniz şeyi gösterin ilgilenir gibi olursa kaşar fln verin sonra korktuğu şeyin yanına sevdiği bişey koyun kaşar salam vb.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 438 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR