Lütfen Yardım Edin

Lorinloris
Lorinloris

4416 Puan

Kedim yaşından dolayı (6 aya yeni girdi) biraz oyuncul fakat kendi başına oynamak yerine gelip gelip beni ısırıyor bu yüzden çoğu zaman kapıyı kapalı tutuyorum fakat kapatmak ta istwmiyorum ama açınca da kafama bile atlıyor ne yapmalıyım atlayınca hayır diyorum kulaklarını eğip garipçe ve acındırıcı bir şekilde miyazv diyor sonra atlıyor üstüme başka bir ynteminiz var mı

5 CEVAP

Katya06
Katya06

13665

Kendi başına nasıl oynasın ki? Benim kedimde çok şımarık hatta ben gün içinde boş vakitlerimden çoğunu ona ayırdığım için onunla ilgilenemediğim zamanlarda miyavlıyor. Bazen gelip ellerimi ayaklarımı ısırıyor. Ama ona yeterince vakit ayırdığım günlerde sorun yaşamıyoruz zaten yoruluyor ve benimle beraber uyuyor. Eğer oyun oynamazsak yorganda bile bir o tarafa bir bu tarafa atlıyor gece bizi uyutmuyor :) Birkaç tane topu var onları atıyorum. Arkasından koşmayı çok seviyor. Özellikle ses çıkaran bir faresi var onunla kendi başına 10 15 dakika oynuyor. Uzun çubuklu ucu püsküllü oyuncakları var. Ama sırf sizinle oynamak istiyor diye kapıları kapatmanız çok acımasızca. Kediler kapalı kapıları hiç sevmezler. Üstelik yalnız sizden başka kimsesi yok. Ben bir banyoya giriyorum kızım kapının önünde miyavlayınca apar topar nasıl çıkacağını şaşırıyorum. Ona oyun alanı yaratırsanız sevdiği birkaç oyuncağı olursa daha iyi olur..

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Kulaklarını arkaya yatırması sinir göstergesi, hemen hemen benim kedimle yaşıt kediniz benim kedim de genelde odamda duruyor annem çok korktuğu için sokağa atacak değilim mecbur bu şekilde gününün çoğunu odamda geçiriyor ama ben onunla birlikteyim ilgilenip belli şeyleri öğretmeye özen gösterip odayı tamamen onun özgürce koşabileceği tırmanabileceği bir yer hâline getirdim şansım da odamın büyük olması, sizin onu biraz daha tesviklendirmeniz gerek. kediniz erkekse ergenliğe girmiş olabilir ekstra agresif tavrı varsa bundan dolayıdır. Hayır demenizden anlamıyor olabilir 6 aylığa kadar ben öğrettim hayırdan anlıyor siz ona hayır demek yerine yanından uzaklaşın ve onu biraz görmezden gelin gidip 2 dk sonra öpüp sevmeyin ama onunla belli saatlerde size uygun olan vakitlerde oyun egzersizi yapın. Kendi kendine oynamaya alışmayan kediler mecbur oyun arkadaşı bulacaktır kendine o da sizsiniz belli ki :)

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Bir kedi daha sahiplenin onlar kendi kendilerine oynarlar. Benim kedim de tam uykum gelince oynamak isterdi, şu anda onlar koşuyor ben koltukta oturuyorum :)

Mrtkaytan
Mrtkaytan

5170

Bazı kediler agresif huylu olabılıyorlar benim kedşmde öyle maalesef ısırma huyunu 2.aydan itibaren geçirmedik.. oyuncaklar,ipler aldım ama şuanda çok ısırmasa da yine ısırıyor.. muhtemelen enerjısını atamıyordur. Saldırıya geçtiği anda ondan korkmayıp daha çok onun üzerine gitmek gerekiyormuş başlarsa benim kedim çok tıslayıp ısırmaya yönelikti yavaş yavaş alıştı . Sizin ondan korktuğunuzu anlaşmıştır büyük ihtimal o yüzden yavaş yavaş yaklaşın sevin ısırdığı zaman orta bir ses tonuyla hayır demeniz lazım zamanla alışır umarım ..

Hanimkedi
Hanimkedi

596

Uzun sopa ucuna iple tüylü oyuncak bağla onla oynat,elini unutur.Elinle sadece yemek ver ve kısa kısa sev.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 462 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR