Kedim Başka Kedilerle Anlaşamıyor Öneri Ve Yardım Edermisiniz?

cavdartarlasi
cavdartarlasi

1038 Puan

Arkadaşlar avcı 9. ayında. 4 aylıkken sahiplenmiştim ve annesi terk etmişti. İki gözü enfeksiyondan görmüyordu, tek gözü iyileşti diğeri ise yarı yarıya görme kaybıyla tedavisine devam ediyorum. Ve 10 gün önce kısırlaştırdım. Genel mizacı sakin, oyuncu, şapşal, saldırma gibi huyları yok her şeyi normal. Bunları belirtmek istedim çünkü yaşadığımız sorun başka kedilerle anlaşamaması kendini insan sanıyor şapşal sanırım çözemedim. Başka kedileri yanına yaklaşmasını geçtim görüş alanına girmesi yetiyor neyse ki her seferinde kavga edeceklerken yaralanmadan yakalayıp uzaklaştırıyorum. Taşıma çantasında yaklaştırıp alışmasınıda denedim ama aynı durum yanına yaklaştığını hissettiği anda uzaklaştırmak için her şeyi yapıyor. Benim başka kedilerle oyun oynamamamı sevmesini görüp alışmasınıda denedim ama durumda bi değişiklik yaratmadı. Aslında bu belki sorun olarak gözükmeyebilir ama arada kontrollü olarak başka bi kediyle sosyalleşmesini istiyorum bu onun içinde iyi olacaktır. Ayrıca başka bi kedi sahiplenmekten şu an korkuyorum. Arada çiftliğe götürüyorum kapalı bahçede doğayı seviyor fakat başka kediler olduğu için yine sorun aynı hepsini kovalayıp saldırıyor. Yaralanmasını istemiyorum. Henüz küçük bu davranışının düzeltilebileceğini biliyorum ve öneri yardımlarınızı istiyorum.

3 CEVAP

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kediler birbirlerini ilk goruşte sevmiyor maalesef. Ama eve kedi alirsaniz zamanla alisir, ve belli bir sure uzak kalsalar 3 4 ay gibi yine unuturlar. Ama oyle bir iki kere gormeyle alismaz. Insanlarla sosyallesmeyi tercih ediyorlar

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Küçukken tehlikeyi bilmedikleri icin rahatca yaklasmis kediye ama buyudukce dahabtemkinli oluyorlar

cavdartarlasi
cavdartarlasi

1038

Çok uzun oldu ama bu durumun olmasına neden mi diye anlatmam gerek. Çiftlikle 6. aylıkken başka bi kediyle yaklaştı her hangi bi tepki göstermeden araştırmacı yanıyla. Diğer kedi oturur pozisyonda bekliyordu dişiydi ve avcının çok yaklaşmasını istemiyordu yaklaştığı zaman tıslıyordu. Avcı ise ısrarla yaklaşmaya çalıştı tıslamasının n olduğunu anlamıyordu bence uyarı olarak algılamıyordu. Saf saf keşifteydi çünkü ilk bi kediyle karşılaşması gibiydi bu. Sonunda avcı zorlayınca diğer dişi kedi saldırdı, avcı sırt üstü yatıp salak salak patilerini havaya sallıyordu ( benle oyun oynadığında böyle yapar ), salak oyun sanıyordu hala saldırmasını. Dişi kedi ayağını ısırdı ama sert değil o sırada ben diğer kediyi uzaklaştırdım. Ve avcı dışardayken yaklaşmasına izin vermedim. O günden sonra başka kedileri ertesi gün itibariyle gördüğü an kovalamaya başladı bahçede. Kendinden büyük olanları bile kovalıyordu tıslayarak. Tutmasam kavga edecekler bıraksam yaralanacak.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 429 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR