Kısırlaştırıldı Ve Hafif Kanlı Görünüyor Ucunda Normal Mi

Nightcat
Nightcat

4899 Puan

Arkadaşlar ilk kedim ve bugün kısırlaştırıldı, çok ağladım çok üzüldüm dayanamıyorum, diğer kediler uyurken benim kızım uyanmış doktor çok dayanıklı dedi, biraz su içti eve gelir gelmez çişini yaptı hemen temizledim kumunu tekrar girerse temiz olsun mikrop kapmasın yarası diye, ama böyle ucunda hafif kanlı görünüyor ben de zaten çok korkuyorum diken üstündeyim ağlayıp duruyorum lütfen biraz bilgi verir misiniz daha ben kendime gelemedim kızıma da yardım etmem lazım yatıyor düzgün yürüyemiyor acı acı miyavlıyor bilemedim ben de ağlayıp duruyorum anne kız üzgünüz şu an


14 CEVAP

cavdartarlasi
cavdartarlasi

1038

Üzülme kısırlaştırma sonrası zor bi süreç gerçekten ben de yeni atlattım. Kedimden çok ben yıpranıp üzüldüm. Sabırlı olmalısın eğer dikişli ise yarası 5 6 güne, yapıştırmaysa 3 güne eskisi gibi olur.


Daha yeni operasyondan çıktı kırmızılık doğal. Hekiminizin sprey vermiş olması gerek antibakteriyel yeşil ya da mavi renkli olur günde iki kez sıkmanız gerek, ayrıca enfeksiyona karşı 3 4 gün antibiyotik kullanması gerekiyor. Son olarak yarasını yalamaması için o lanet yakalık gerekli. Bunlar tamamsa sabırla bekle eskisi gibi olacak.


Daha narkozun etkisi bile geçmemiştir. İlk 12 saat yiyecek yememesi gerek kusar. Ve fazla zıplamasın.


Zor çok iyi anlıyorum kendini bile temizleyemiyorlar yakalık yüzünden insanın içi gidiyor çırpınışlarına ama iki güne o da alışacak ve çok iyi olacak.


Ve kısırlaştırma gibi sorumlu bi davranış için tebrik ederim.

cavdartarlasi
cavdartarlasi

1038

Su önemli değil bu saatlerde içebilir. 12 saat geçince yemek verirsin mümkünse yaş mama olmalı hem ilacını içine koyabilirsin.


Yakalık yüzümden tuhaf davranışları normal geri geri yürür, çıkarmaya çalışır, bazen çırpınır, yakalığı yalar durur. Ama iki günde alışacaktır. Fotoyu yeni gördüm dikişli olduğunuda o nedenle bi hafta kalmalı yakalık zaten alışacaktır ama sen üzüleceksindir o hallerine. Fakat şöyle düşün her şey onun sağlığı için. Sanırım antibakteriyel sprey yok gibi yarasında göremedim hekimine danış istersen kullan, dişilerde erkek kedilere göre daha zor kısırlaştırma süreci. Spreyi kullanırsan enfeksiyon gibi bi korkun kalmaz. Tabi antibiyotiğide.


Ayrıca gece kabus görcektir ve büyük ihtimalle kalkıp fırlayıp deli gibi haraketler yapabilir sakin ol sadece yaşadığı stresin etkisi.


Yarayı takip et ama henüz çok yeni paniklemene gerek yok, şişkinlik akıntı olması ve renk değişimi olursa hekimini ararsın. Üzülme rahat ol düzelecek.

cavdartarlasi
cavdartarlasi

1038

Dişi olası ya da dikişli olmasından dolayıda belki sprey önermemiştir bilemiyorum onuda danışırsın.


Ayrıca belirteyim; araştıranlar için buraya da yazayım hekiminizin dikiş yerine yapıştırma kullanmasını isteğin yapıyorsa başka hekime gidin. Bu şekilde yaralar çok daha çabuk iyileşiyor ve süreç 3 günde geçip gidiyor.

Mrtkaytan
Mrtkaytan

5170

Veteriner hekimimiz kediye ağrı kesici iğne yapmadı mı? Belli bir süre veterinerde kalması lazımdı. Estetik dikiş gibi durmuyor sanırım tam anlayamadım diğer dikişle zor oluyor böyle kan olmadı normal 2-3 gün ordan kan benzeri sıvı da gelebilir daha sonra çok şişlik olursa ameliyat şişliği olmustur, veya enfeksiyon. Kumunu tuvaletini yapınca değiştirin. 1-2 güne kendine gelir insallah.. geçmiş olsun :)

Hanimkedi
Hanimkedi

596

Benimkinin bağırsskları çıktı dışarı tekrar operasyona girdi....o kadar korkuyorum ki iyi olmıcak diye...dün hiç uyumadım bakslım bu gün nolacak...sakın yalamasına izin verme,yarası düzgün görünüyor .En geç bir haftaya iyileşmiş olur.

Nightcat
Nightcat

4899

Bağırsakları dışarı mı çıktı?

cavdartarlasi
cavdartarlasi

1038

Bilmem ön ayaklardan yapılıyor genelde, önemli bişey değildir belki de yarın tekrar kontrol edersin.

emrezrtrk
emrezrtrk

13605

Eczaneden batikon alın ve günde 1 kaç defa batikonu pamuģa damlatin öyle uygulayın benim kedimde de öyle oldu bana veteriner öyle demişti ve bu arada antibiyotiğin iğnesi söyledi mi veteriner

cavdartarlasi
cavdartarlasi

1038

Evet olur ama yazdıklarımızı okumadın mı? Yakalık yok mu? Yazdıklarımızı dikkatli oku lütfen yazık yakalık ve antibiyotik olmadan enfeksiyon riski artar ve dönüşü olmayabilir. Ayrıca dikişini kendi bile sökebilir yara açılır.

Nightcat
Nightcat

4899

Evet geçmedi narkoz etkisi su içti hemen sadece, geri geri yürüyor sadece başını sevebiliyorum, yanıma gelmek istedi koltuğa çıktı bir ara çıkmamasını engelleyemedim de yarası var diye korktum, dikiş var.

Nightcat
Nightcat

4899

Dikiş var demişim.. fotoğraf var zaten.. kafa mı kaldı pardon

Nightcat
Nightcat

4899

Bir de şey, kafasında bir yerde tüyleri sert iğne falan mı yaptılar?

Nightcat
Nightcat

4899

Yok hayır bir şey demedi sadece birkaç saat yemek yemesin su içmesin kusabilir dedi, yaramızda da bir sorun yok şu an ama kafasındaki sertliği hala çözemedim maalesef

Nightcat
Nightcat

4899

Arkadaşlar 24 saati geçti ameliyat olalı yarasının etrafını falan yalamaya başladı sorun olur mu fazla

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 720 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR