Kopegim Bebegime Bir Turlu Alisamiyor

Ezonfgl
Ezonfgl

226 Puan

Merhabalar, 3 yaşında soko cinsi bir kızım var. Oldum olası zor bir çocuktu. Hiçbir zaman bizi lider olarak görmedi bizde ilk köpeğimiz olduğu için çok önemsemedik aslında eğitimini, el üstünde tuttuk fazla şımarttık. Geçen sene doğum yaptım. Hamileliğim süresince araştırmalar yaparak kızımı gelecek olan bebeğe hazırladım. Ve neredeyse hiçbir sorun yaşamadık. Bebeği benimsemedi ama varlığı da onun için bir sorun teşkil etmedi. Ta ki bebegim yürümeye hareketlenmeye başlayana kadar.. Bu zamana kadar ara ara dengesi bozuldu kıskandı vs ama hep bir şekilde toparladık normale döndük. Ama 2 haftadır isler çığrından cıkmış vaziyette. Tuvalet eğitimi olan köpek sürekli eve çiş ve kaka yapmaya başladı, daha önce de bir kaç defa yaptı ama ben onunla özel olarak ilgilenme dozunu artırınca düzeliyordu şimdi düzelmiyor. Saldirganlasti. Sevmek istediğimizde bize ve bebeğe ısırma hamleleri yapıyor hatta eşimi ve beni ısırdı birkaç defa. Kızıyorum olmuyor. Cezalandiriyorum olmuyor. Ilgi sevgi ve oyun sürelerimizi artırıyorum olmuyor. Evde sürekli kaka çiş aramaktan, çocuğum kaka yiyecek diye korumaktan psikolojim bozuldu. Çocuğumun aklî ermeye başladığından beri elleriyle köpeğimize yemek yedirtiyorum. Oğlumla oynarken mutlaka köpeğimizi de dahil ediyorum oyuna. Bulduğum her fırsatta seviyorum onunla konuşuyorum. Oğlum çoğu çocuk gibi kuyruk çekme, vurma tarzı şeylerin hiçbirini yapmadı bunu en başından net anlamasını sağladık cici diye okşar sadece ama köpeğimiz yine de ısırmaya çalışır. Başka çocuklara karşı çok tahammülü yüksek ve oyuncudur. Ben sürekli evdeyim ve tüm vaktimi köpegim ve oğluma harcıyorum. Hatta çok üzülüyorum ama bazen çocuğumu ihmal ediyorum köpeğimin psikolojisi bozulmasın diye :( oğlum onun olduğu koltuğa çıktığı an ya da yanına yaklaştığı an hırlamaya başlıyor. Neredeyse 2 yıldır birlikteler neden hala alışamadı bilmiyorum. Cok mutsuzum. Köpeğimden vazgeçmem soz konuşu bile değil ama böyle yaşamakta çok yorucu benim psikolojim bozuldu artık.

6 CEVAP

Hanimkedi
Hanimkedi

596

Canım alışmakla alakası yok...sizi lider alfa olarak görmüyor dolayısıyla çocuğu da görmez.Ciddi bir tehlike...yatağını oyuncağını mamasını korur ve tehlike yaratır.Köpek eğitim merkezlerinden yardım almalısın,kendi başına çözebileceğin bi problem değil bu.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Cesar Millan’dan izleyerek öğrenebileceğiniz bir yöntem. Köpeğinizi bebeğinizin arabasına bağlayın böylece siz sadece bebek arabasını iteceksiniz ve köpeğiniz de bebeği takip edip ona itaat etmeyi öğrenecektir.
Profesyonel yardım alabilirsiniz evdeki çiş-kaka durumları için...
İkisi de sizin çocuğunuz lütfen tüylü oğlunuzu hayatınızdan çıkarmayı bile düşünmeyin!
Sorununuzun çözülmesi dileğiyle.

Bu tarz durumlarda profesyonel destek şart. Liderlik eğitimi alamadığından sizin acemiliğiniz olduğundan sizi lider olarak görmüyor bu yüzden ısırabilir sizi ve cocuğu malesef ya sağlam liderlik baskınlık yapacaksınız ya da barınağa vereceksiniz. Hiçbirşey cocuğunuzdan daha değerli değil

Köpeklere fısıldayan adam kitaplarını videorını izlemenizi tavsiye ederim

halideylul
halideylul

599

Liderlik cok degisken bir seydir,kopekler yillar icinde evrilmistir.Liderlik illa yemegini sizden sonra yememesi,tasmasini cekistirmesi,her defasinda sizi dinlemesi degildir.Kopekler aile isterler anne baba cocuk gibi.Bir aileyi dusundugumuzde onay merkezi babamizdir burada babanin lider oldugunu dusunebiliriz ancak internetle ilgili problem yasandiginda genelde bu isi yapan da cocuktur bu durumda da lider o olacaktir yani liderlik degisken olabilir.Kopeginizi bir bebek gibi yetistirdiginiz icin durumu yadirgiyor olmasi cok normal cunku sizden farkli baska bir boyutta birey evin icerisinde bu durum onun kafasini oldukca karistirmis olmali.Siz ne kadar ilginin esit oldugunu dusunseniz de kopeginiz cocugunuzu bir rakip olarak goruyor ve ilginin onun uzerinde oldugunu kesinlikle hissediyordur.İlk etapta cocugunuzun kiyafetlerini koklatin buna izin verin parcaladigi takdirde kizin.Sonraki etapta tasma yardimiyla bebeginizi koklatin ve yanina oturmasina izin verin ancak temkinli davranin.Basarili oldugunda onu odullendirin.Bu tarz problemler genelde iyi sosyallesemediklerinde ya da o kadar minik bireylerle tanismadiklarinda oluyor.Kendinizi suclamayin.Sonraki etaplarda bebek arabasiyla yuruyuse cikin cok hizli gitmeye calisiyorsa oncesinde yavas yuruyus egzersizleriyle o tempoya alismasini saglayin.Soylediklerim yardimci olmazsa profesyonel bir destek alin,evet bebeginiz cok degerli ama bu yuzden onu sizden uzaklastirmayin bu onun icin cok uzucu olacaktir siz onun icin hayati degere sahipsiniz.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Instagram üzerinden Kral köpek ailesine ulaşıp yardım almanızı öneririm çok yardımcı olacaklardır

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1683 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80844 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR