Kedim Kuru Mama Yiyemiyor

halideylul
halideylul

599 Puan

2 ay once yanaginin uzerinde bir apse vardi (apse oldugunu dusunuyorum) iyilestirdik,sonrasinda agzinin cok kokmasi sebebiyle veterinere goturdum agiz yangisi oldugunu soylediler ve bir sure dis etlerinin ve oradaki yaralarin iyilesmesi icin igne yaptilar.Kuru mama yerken hala zorlaniyor kizim hic bir sey yememesi onu kotu etkileyecegi icin de evde islak mama hazirlayip veriyorum.Mesela atiyorum salam verdim daire seklinde kesilmis olan salami kendisi parcalayamiyor minik minik dogramak gerekiyor.(Salam vermiyorum yumusaklik hissiyatini anlamaniz icin ornek verdim)Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum acaba dis ve dis eti problemleri insanlarda olustugunda da iyilesmesi zaman aliyor onun da hala oradaki travmasi gecmemis olabilir mi? Yardimci olursaniz sevinirim.


7 CEVAP

İlla kuru mama vermek zorunda değilseniz çiğ beslenme yapabilirsiniz. Barf diyeti her açıdan çok çok daha sağlık. Unutmayın ki kediler etçil hayvanlardır ve onlar için en sağlıklı olan şey barftır. Ben de köpeğimi barf ile besliyorum hem sağlıklı büyüyor hemde tüylerine çok fayda sağlıyor. Reklam olmasın diye söylemeyim nereden aldığımı ama kıyma gibi et veriyorlar hem yemesi kolay olur hem de sağlıklı olurçç En kötü barf en iyi kuru mamadan iyidir

Sselin1
Sselin1

122024

Hala tam iyleşmemis olabilir. Evde mama hazirlayip veriyorsunuz zaten vitamin macunu ile de destekleyebilirsiniz. Kuru mamayi da islayip vermeyi deneyin. Bir ögün yas bir ogun kuru mama seklinde beslenmesi daha iyi zaten.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Hala kırmızı mı diş etleri? Bazı kedilerde kronikleşebiliyor bu durum. Tedavi edilse de yeniden oluyor. O durumda son çare dişlerini çekiyorlar. Dişleri olmasa bile kuru mama yiyor kediler, şu anda kuru mama canını acıttığı için yiyemiyor bence.

halideylul
halideylul

599

evet evet 7 aylik anca var boyle giderse bahcedeki tum kedileri sahiplenecegim yuregim el vermiyor.Cok soguk olunca minik bir oda var oraya aliyorum ama yuva bulsam onlara daha guzel olacak:(

halideylul
halideylul

599

Hayir kirmizilik yok pembisler ama sag ve sol kenarda disleri cikiyor

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Ha yavru mu daha? Diş çıkarırken normal kırmızılık zaten. Arkadaşların önerdiği gibi bir süre yaş mamaya ağırlık verin, kuru mamayı da ıslatıp verebilirsiniz. Dişleri çıkınca sorun kalmaz.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Ay şimdi baktım fotoğrafına nasıl şismiş yanağı öyle. Çok güzel bir şey yapmışsınız iyileştirip sahiplenerek :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 928 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81980 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR