Alan Kısıtlamask

0zgegok88
0zgegok88

786 Puan

6 aylık Golden Retriever erkek bir köpeğim var. Hala dişleri çıktığı için ve etrafı kemirdiği için ve çok yaramaz olduğu için alan kısıtlamamız devam ediyor. Sadece evimizin antresi, mutfağı ve mutfak balkonumuz açık. Son 1 haftadır odama alıp yatağımda yatmasına da izin veriyorum (Kendi yatağıma izin veriyorum çünkü ona aldığımız tüm yatakları parçaladı). Ne zaman alan kısıtlamasını kaldırmalıyım? Eşyalara zarar verme durumu ne zaman ortadan kalkar?

4 CEVAP

Yatağınıza niye köpeği yatırıyorsunuz? Alan kısıtlaması dediğiniz olay mutfak ve antre değildir. Kapalı kafestir. Ek olarak kemirmesi varsa dişler tamamen değişene kadar devam eder. Kpeğinizi yatağınıza çıkartmayın.Ben bir köpek eğitimcisiyim. Evimde 6 tane köpek var ve haftada 3 köpek eğitiyorum. yaklaşık 25 yıldır bu işi yapıyorum. Hayatımda 1 kere bile köpeği yatağa çıkartmadım. Koltuğa dahi izin verdiğim sürece çıktılar. Çünkü lider benim orası da benim kişisel alanım. Köpeğinizi yatağınıza çıkartıp liderliği kaptırırsanız başınız çok ağırır

0zgegok88
0zgegok88

786

Ne yapayım? Yatağına alma dediğiniz köpeğe tüm evi açarak sınırsız özgürlük mü vereyim? 25 yıllık eğitimci hayatınızı sormadım, köpeğe evi komple ne zaman açmam gerektiğini sordum. Tavsiyenizi göz önünde bulunduracağım.

Dediğim şey şu sınırsız özgürlük değil daha büüyük kısıtlama gerekir. Kafes gibi eğer kafese koyarsanız köpeğin alışma durumunua göre 2 aya kadar salabilirsiniz.

0zgegok88
0zgegok88

786

Ah çok özür dilerim. Yanlış olmuş. Ben bir de kafes eğitimi ile ilgili makaleleri araştırayım o halde. Teşekkür ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 460 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81787 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR