Kedimin Koltuklara Ve Minderlere İşemesine Çare Bulamıyorum

Fatiko
Fatiko

11964 Puan

Her yolu denedim ve yıprandım arkadaşlar var mı yol gösterebilecek birileri eşyalarım mahvoldu temizlik yapmaktan yoruldum her yer sürekli çiş

15 CEVAP

Gamzessven
Gamzessven

21488

Kısır mıydı kedi

Ainan2
Ainan2

81

Bendede aynı sorun var 15 gündür her gün evi temizliyorum 2 gün üst üste sirke karbonat temizliğini yaptım. Yinede fayda etmedi.

Adambovary
Adambovary

67

Merhaba. Ev arkadaşımda aynı problemi ben yaşıyordum. Herkese danıştım bu konuyu ve uzmanların da dediği gibi bana kızıyormuş. Size kızma nedenini bulup ortadan kaldırın ve catnip verin. Çok sakinleşiyor ve işeme huyundan vazgeçiyor.

Fatiko
Fatiko

11964

Catnip antidepresan mı? Neye kızıyor bilmiyorum ki krallar gibi yaşıyor bakıyorum. Gece uyurken yorgana işiyor. İşe gidiyorum koltuğa işiyor. Kumuna kakasını yapıp aynı dk da daha temizlememe fırsat olmadan koltuğa yapıyor tişini. Evde 2 kum var.

betulaltundal
betulaltundal

35470

Kuma çişini hiçbir şekilde mi yapmıyor yoksa hem kuma hem etrafa mı yapıyor. Eğer ilgi istemek, dikkat çekmek ya da trip atmak gibi bir sorunu yok diyorsanız idrar yollarında bir sorun olabilir. Bazen sağlık problemi yüzünden de etrafa yapabiliyorlar. Veterinere kontrol ettirebilirsiniz.

Fatiko
Fatiko

11964

Baktırdık sorun yok zaten kendisini sevdiren bir kedi değil

Kediperi
Kediperi

2798

Size birşey için tepki gösteriyor olabilir, kum markasını yakın zamanda değiştirdiyseniz, onunla az oyun oynadıysanız da tepki gösteriyor olabilir yada kuvvetle muhtemel şuanda yediği mamasını beğenmiyor olabilir. Bu davranışlarını idrar yollarında sorun yoksa sahibine bir tepki gösteriyor diye biliyorum çünkü ben

Fatiko
Fatiko

11964

Kısır olmadan öncede yapıyordu şimdi kısır yine yapıyor 6 aylıkken başladı işemeye şuan 14 aylık hala işiyor.

lwb
lwb

120668

Evin etrafında başka kedi var mı?
Etrafta başka kedi varsa da bu durumu gösterebiliyorlar. Kum kabıyla ilgili çözümleri denediniz mi?


https://youtu.be/Adr06WN_Ko0


Biraz karıştırırsanız bu adamın bazı bölümlerinde böyle problemlerini çözdüğünü görmüştüm.

cuneytsahin
cuneytsahin

12630

Daha önce işediği yerleri evdeki temizleyici maddelerle temizlediyseniz bunu yapmaya devam edecektir çünkü evdeki temizleyiciler kokuyu tamamıyla yoketmezler. İdrardaki o kedinin kendine has işaretleme kokusu kalır, siz ne kadar koku gitti zannetseniz de siz o kokunun gidip gitmediğini anlayamazsınız. Ne kadar temizleseniz de o kokusunu bıraktığı yere gelip işeyecektir. Özellikle amonyak içeren temizlik ürünleri bu işi daha da sokacaktır. Sirke kedi çişi kokusunu nötralize etmek için mükemmel bir seçenektir. Yarım su bardağı ılık su ve yarım su bardağı sirke karışımı hazırlayıp kedinin çişinin üzerine döküp 3-5 dakika kadar bekledikten sonra silin. Kuruduktan sonra üzerine bolca karbonat serpin ve 1-2 saat bekleyin ve elektrik süpürgesi ile karbonatı çekin. Eğer halınızda ya da çişin bulunduğu noktada koku ya da leke kaldıysa bu işlemi bir kez daha tekrarlayabilirsiniz.

lwb
lwb

120668

Ayrıca sürekli aynı yerleri seçtiğine göre koltuk gibi, idrar kokusunu hala ordan seçiyor olabilir.

Ebru1098
Ebru1098

347

Benim kedim de aynı şekilde tek çözümü ödül ceza sistemi malesef
Kuma tuvaletini her yaptığında ödül mamasından verin bir süre sonra kuma yapmaya alışıyor ben bu şekilde vazgeçirdim işemesinden kum harici bir yere yaptığında ise koklatıp sadece terlik gösterin ( ama vurmayın)

nozizi
nozizi

7507

İkinci bir kum kabı mutlaka edinin, çişini yaptığı yerlere bir süreliğine mama kabı koyun. Benim kızımın idrar yollarında kristal olduğu için yapıyordu. Geçene kadar bebek altı örtülerinden yatağa ve koltuğa serdim. Bir de yurt dışından getirtebilirseniz feliway veya burada satılan pet remedy lerden alıp prize takın. Sentetik feromon salgılıyorlar davranış bozukluğuse geçebilir. Bir de veterinerinize danışarak Kalmvet bitkisel rahatlatıcı deneyebilirsiniz.

Merhabalar öncelikle eğer yakın zamanda kedinizin kumunu değiştirdiyseniz bu durum normaldir. Tuvalet eğitim spreyiy temin edip temiz bir tuvalet ve kum üzerinde eğitim verebilirsiniz. Ayrıca kedi uzaklaştırma spreyi alarakta kedinizin daha önceden idrarını yaptığı yerlere sıkarak oradan uzaklaştırabilirsiniz. Fakat uyggulamadan önce idrar kokusunun tamamen gittiğinie emin olun

Antidepresan,aksiyolitik,antipsikotik vb. İlaçların kullanımında dahada psikolojik zararlara yol açtığı ,insanlardaki zararları bile mataanaliz ve bir dünya çalışmalar ile kesin kanıtlı olarak uçurum farkıyla belliidir. (İlaç alan almayan hastaların toparlama dahada beter olma oranları gibi.) Malesef doktor veya veterinerlerin aldıkları eğitimde ilaç sektörünün uzun yıllardan büyük beri payı var. Konunun her yönünü araştırırsanız o ilaçların heleki bir hayvana verilmemesi gerektiğini anlarsınız. Kendimde ilaç mağduru olan ve sayısız mağdurla görüşmüş biri olarak söylüyorum. Youtube'da Güven Kendine kanalındaki peter breggin videolarıyla başlarsanız, (veya İlaçla tedavi efsanesi Joanna moncriefd (bilimsel çalışmaların, ispatların bulunduğu kitabı okursanızbu gibi """ antidepresan vb ilaçların aslında beynin normal fonksiyonunu bozarak (bazılarını) çok kısa süre iyi hissetirebildiğini ancak "bozarak yaptığı için" sonrasında dahada psikolojik (+fiziksel) işkencelere yol açmaktadır. (Kiminde kısa etki anında korkunç olabiliyor, tıpkı silahlı okul saldırılarının %90kadarını doktor tedavisiyle verilen antidepresanlardan kaynaklı olduğunun mercilerce ispatlanmış olması gibi. beyine bu zararlı kimyasallar yüklenmemeli, çünkü durumun "sonuc olduğundan daha kötü olabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1444 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR