Parazit Aşıları

yarengenc
yarengenc

974 Puan

merhaba kopegimin ic dis parazit asilarini yaptirali 2 ayi biraz gecti artik ona asi yapmak istiyorum fakat evde kedim de var onun asilari 1 ay once yaptirilmis ikisine ayni anda asi yapmam gerekiyor ama asiyi ne zaman yapmam gerektiginden emin degilim

8 CEVAP

Catloveerr
Catloveerr

13260

2 ayın az olduğunu düşünüyorum normalde 3 ay diyorlar bizim veterinerimiz de 2 ay demişti 4 ay geçti yaptırmadım köpeğiniz için 3 ayda bir iç parazit hapı alıp verebilirsiniz sosis vermeyin bence çok zararlı parazit yapar hemen.

Catloveerr
Catloveerr

13260

İç dış parazit mi yaptıracaksınız? Piresi olmadığı sürece dış parazit yaptırmayın derim. İç paraziti de yılda 2-3 kez önlem amaçlı yaptırsanız bi sorun olmaz diye düşünüyorum eğer kedinize ve köpeğinize parazit yapacak yiyecekler vermiyorsanız.

yarengenc
yarengenc

974

veterinerimiz ikisini de 2 ayda yapmamizi onermisti fakat internette daha az sıklıkla yapilmasi gerektigini yazanlari da gordum kopege arada bir odul mamasi olarak sosis veriyoruz ve kendisi gordugu her seyi yemeye calisiyor

yarengenc
yarengenc

974

sosis konusunda haklisiniz ama cok sevdigi ve sosis icin her seyi yapmaya hazir oldugu icin sosisi kullaniyordum fakat onun yerine kavurma verdigimde de en az sosis kadar sevdigini fark ettim sosisi hayatimizdan cikariyoruz sanirim :) ic parazit icin de en azindan kedinin de 2 ayi dolana kadar bekleyecegim birkac hafta sonra yapacagim tesekkur ederim cevaplariniz icin :)

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

@yarengenc
Yaren Hanım,
İlk kez duyuyorum parazit aşıları için iki ay denildiğini. Carloveerr Söylemiş zaten.
3 ayda 1 yapılır iç ve dış parazit aşıları. Ayrıca pire veya hayvanlarınızda bağırsak solucanı yoksa neden aşı ??? Hap olanları kullanın daha ucuzdur. Veterineriniz dışında başka bir veterinerden de bilgi almanızı öneririm. Ben olsam beni yanlış yönlendirip fazla para almaya çalıştığını düşündüğüm o veterineri değiştirirdim.
Siz hem kedi hem de köpeğinizin iç ve dış parazit haplarını aynı güne denk getirin böylece içiniz rahat eder. Ayrıca lütfen çiğ et sakın vermeyin hayvanlarınıza yoksa hep bağırsak solucanları olur.

Oske22
Oske22

14228

Bizim veteriner 6 ayda bir yapıyor iç dış paraziti. 2 ay çok az bence. Ayriyeten çiğ sosis vermemenizi öneririm parazit yapabilir. Bence yakın zamanda baska bir veterineri ziyaret edin :)

yarengenc
yarengenc

974

pardon ben yanlis soylemisim damla ve hap yapiyoruz asi degil kusura bakmayin :) veterinerimizden cok memnunuz aslinda kendimiz eczaneden aliyoruz ilaclari kendimiz yapiyoruz veterinerimiz durumumuzu biliyor ve yardimci oluyor kendisi cok tatli biridir :)

gulatakan
gulatakan

107188

Bana da veteriner dışarı çıkıyorsa ayda bir kere hap ver önlem amacli.cikarmazsan üç ay etkili hap ve damla demişti.hatta kendi kedisi de klinikte olduğu için her ay hap veriyormuş.ama bir haberde bir kedinin parazit ilaçları yüzünden toksitasyona uğradığını okumuştum.Dikkatli olmak lazım bence sağlıklı olduğu belliyse çok da ilaca bogmamak gerekir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 521 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80662 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR