Kedim 8 Gündür Serumla Besleniyor Çok Korkuyorum

7 aylık erkek kedimin enfeksiyon kaptığı söyleniyor. Kısırlaştırıldığı gün iç dış parazit de yapıldı yaraya baticon sürüldü ayıldığında temiz kumuna tuvalet yaptığında da sürüldü Kısırlaştırma sonrası 1. Gün sadece peynir ve 3 adet yeşil zeytin yedi ne yazık ki çekirdeği de dahil (normalde hep yerdi çekirdeği bazen de yemezdi) kuru mamasını yemedi gayet hareketli ve ağrısı yoktu yarasını yalıyordu veterinere yakalık dedim bi sıkıntı yok yarası iyi demişti kakasını yaptı zeytin çekirdeği vardı dışkıda akşamında antibiyotik verildi 2. Gün 3 kere sabah kusmuş ilki beyaz renkte şurup gibi 2.si zeytin çekirdeği ve şapka tüylü sıvı şeklinde 3. sü şeffaf sıvı o gün mide koruyucu antepsin şurup ve antibiyotik şurup da verildi biraz peynir ve diyet yaş mamanın çeyreğini yedi vitamin şırıngayla ağızdan verildi ancak bütün vitamini ve şapka tüyünü gene kustu bu süreçte sürekli su içmek istiyordu ve soğuk yerleri tercih ediyor karnından gurul gurul ses geliyordu 3. Gün herşeyi verdim gene birşey yemedi ve kustu peynir kalıntıları yaş mama kalıntıları vardı veterinere serum takın dedim uyutmamız gerekcek dedi biraz sulu yoğurt yedi 4. Gün dandik bi röntgen çekti mide koruyucu ve antibiyotik iğne yaptı yabancı cisim ve gaz var dedi duphalac şurup içirdi hayvan gene şurubu kustu zeytin çekirdeğinden ve tüyden şüphelendi operasyonla açılıp bakılacak dedi kan testi yapın dedim antibiyotik veriyoruz dedi yapmadı güvenmedim başkasına götürdüm röntgen ve gene teşhis bulunamamakta yabancı cisim ve gaz olabilir dediler serum takıp küveze aldılar vücut ısısı düşüyordu kan testi yapın dedim hırçın kedime kan testi yapmak zor geldi galiba gevelediler bayıltcaz diye bi gün küvezde kaldı 5. Gün ankaraya güvendiğim bi veterinere getirdim kan testinde enfeksiyon çıktı mide ve karaciğer büyümesi vardı contrastlı röntgen çekildi midede geçiş vardı belli bi yabancı cisim görülmedi serum ve damardan vitamin mineral beslenmesi sağlanıyor gaz giderici veriliyor gerektiğinde küveze konuluyor

12 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128423

Neden kısırlaştırıldığı gün iç dış parazit de yapılarak bünye zorlanır ki... Ayrıca neden zeytin veriyorsunuz tuzunu geçtim de çekirdeğini çıkarmadan veriyorsunuz? İşte bu yüzden kısırlaştırma öncesi karma aşıların tam olması ve ikinci aşının üzerinden 1-2 hafta geçmiş olması şart. Sonra bağışıklık kazanmadan kısıtlaştırma yaptırmayın dediğimizde veterinere sordum bir şey olmaz dedi diyorlar. Kedinizin karma aşıları tamsa ve sorun gençlik hastalığıysa yaşama ihtimali çok yüksek olacaktır. Ayrıca kedi her bulduğunu yiyen bir yapıya sahipse çevrede hiçbir şey bırakmamak gerekli. Veterinerden çok sizde hata var, normalde direk enfeksiyondan şüphelenilecekken, zeytin çekirdeği, şapka tüyü gibi meseleler yüzünden bağırsak tıkanıklığı düşünülmüş.


  1. Gün kakasını yapmıştı sonrasında 4. Gün lavmanla biraz ıkınarak dışkıladığından beri yapmıyor :(

Kontrast için verilen sıvıyı da kusmuş bağırsak geçişini çekememişler genel olarak veterinerde çok hırçın bir kedidir daha fazla strese girmesini istememişler ancak yarın biyokimya testleri çıkacak ve röntgene bakılacak benzer durumu yaşayan var mıdır?

Ayseenur10
Ayseenur10

11841

Son durumu nedir?

sevilay28
sevilay28

4421

Durumu ne

gaiakedi
gaiakedi

838

Umarım iyidir kediniz. Birçok kişiye danışmanız iyi olmuş.

Sezgek
Sezgek

16514

Ah çok geçmiş olsun ama ameliyat sonrası yedikleri bana biraz karışık geldi yanlış anlamayın bilgim olduğundan demiyorum sadece zeytin ve peynir anestezi sonrası çok ağır yiyecekler geldi bana göre benim kIzım anesteziden sonra 3 kere falan kustu ve bir şey yemedi ama zorlamadım normal dediler ertesi günü de pek bir şu yemedi su içti sadece aonra yavaş yavaş kuru mama yemeye devam etti inşlh düzelir çok geçmiş olsun

Cennet29
Cennet29

123915

Benim kedimi kısırlaştırdığım zaman bi kaç kez kusmuştu ilk ve ikinci gün. İştahı azdı kuru mamasını ıslatıp veriyordum ve yanında birazda yaş mama. İlk zamanlar cok az yiyor buda normal hayvan operasyon geçiriyo sonuçta sarsılıyo üstüne gidip ağzına sürekli başka şeyler vermeye çalışmadım. Doğal sürecine ayak uydurdum ve zamanla eski haline döndü. Kedinizin zeytin yemesini yanlış buldum bu arada ve çok karmaşık beslenmiş ne yazıkki 🥺

izmirle
izmirle

10941

Hayvana peynir zeytin veriyorsanız sürekli bunları yaşamamış normal inşallah kediniz bir an önce sağlığına kavuşur.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Acil şifalar diliyorum.
Bir sokak kedisini ilk gördüğümde karnı şişti. 7 hafta içinde daha çok büyümüştü. Haftada bir iki geçtiğim yerdeydi. Mama verdiğim için yanıma gelince karnını elledim ve yavruların karnında ölmüş olabileceğinden şüphelendim. Veterinerde çekilen röntgenle hamile olmadığı, bağırsak girişinin dikenli tüy yumağı ile tıkanmış olduğu tesbit edildi.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Yine sojağa bırakılmış dişi yavru kedimi ise kısırlaştırıldıktan 13 gün sonra 1,5 günde gençlik hastalığı teşhisi ile kaybettim. Ameliyat steril ortamda steril aletlerle yapılmamış olabilir.
Daha önce sahiplendiğim yavru kediler karma aşılardan sonra kanlı ishal olduklarından ve 6 ay süren tedaviye rağmen kansıza dönüşüp daha sonra kısmen iyiye doğru yöneldiğinden kısırlaştırdığım dişi kediye öncesi karma aşı yaptırmadım.
Çok hareketli, çok iştahlı olması ilk defa yaptığım büyük bir hataya sebep oldu. Çok pişmanım. Hatam, bir yavrucağın hayatına maloldu. Yaşadığım sürece vicdanım sızlayacak.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

İyi bir veteriner kısırlaştırmadan önce aşıların yapılması ve herşeyden önce kan tahlilinde ısrar eder.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 555 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80909 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR