Kısırlaştırılmış Kedi Maması

batukay
batukay

311 Puan

Herkese merhaba. Kedim Ocak ayının başlarında kısırlaştırılacak. 7 aylık oluyor gelecek ay. Mamasını şimdiden almak istiyorum. Yaşından ötürü bir sakınca olur mu kısırlaştırılmış kedi mamasından ?

5 CEVAP

Sselin1
Sselin1

122024

Bir sorun olmaz kisir mamasina baslayabilirsiniz. Ama kediniz zayifsa yetiskin mamasyla devam edin isterseniz. Kisir mamalari genel olarak yag orani düşük mamalardir. Kediler kisirlasinca kilo alirlar genelde ama hepsi kilo alacak diye bir durum yok. kedinizi gözlemleyip ona göre karar verin.

TATA4242
TATA4242

118617

Kısırlaştırılmış kedi mamasına gerek yok.Kısır kedi mamaları yağ ve protein miktarı düşürülen daha çabuk yakması için,karbonhidrat miktarı fazlaca olan ürünlerdir.Bu ürünler kedinizde sağlık kaybı yaşatır.Dikkat edilmesi gereken asıl noktalardan biri,kedinizin karbonhidrata ihtiyacı yoktur.Zaten yediği üründen bunu alır.Tamamen tahılsız denen ürünler dahi,tahıl içermemesine rağmen,karbonhidrat içerir.Burada devreye miktar girer ve bu miktar en fazla 15_20 aralıklarında olmalıdır.Bunu sağlayan mamalar ise Nd,Orijen,Wildfield,İnstinct gibi kaliteli profesyonel mama markalarıdır.Burada asıl konu bu ürünlere bakıldığında,diğer ürünler gibi gluten veya pirinç gibi ürünler görmezsiniz.Ek olarak mamayı bir arada tutmak için dahi bezelye gibi ürünlerden faydalanılmış,her ne kadar karbonhidrat içersede,protein yönünden zengin bir ürün olan bezelye ile mama bir arada tutulmuştur.Çoğu kişi bunları önemsemesede,ileride oluşabilecek sağlık problemleri için bu ayrıntılar önemlidir.O yüzden bu ürünleri almanızı öneririm.Bir benzetme yapar isek sodyum hidroksit olmadan sabun olmayacağı için,bu tarz tahıl veya karbonhidrat içeren ürünler olmadan da mama yapılamaz.Ama buradaki mesele orandır.

batukay
batukay

311

Yavru kedi mamasına devam ediyorum o zaman.

Sselin1
Sselin1

122024

Kilosu normalse 1 yasina kadar yavru kedi mamasiyla devam edin. Ama idrar yollari sagligi icin hazır veya ev yapimi yaş mama vermeyi ihmal etmeyin

batukay
batukay

311

Teşekkür ederim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 365 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR