İşe Giden Biri İçin Evde Yalnız Kalması Sorun Olur Mu?

Tekirrrrr
Tekirrrrr

176 Puan

Öncelikle merhabalar aranıza yeni katıldım
Daha önce kedi beslemiş birisi olarak tekrar bir can sahiplenmek istiyorum. İstanbulda yalnız yaşıyorum. Benim sorum şu. Günün 12 saati çalısıyorum. Evden çok erken saatte çıkıyorum. İki gün çalışıp iki gün izin yapıyorum. İki çalış iki off iki çalış iki off şeklinde. Kedi sahiplenmem sorun olur mu. Off günlerimde ilk etapta onu hiç yalnız bırakmayacagım zaten. Kesinlikle kalamaz işkence vs yazılar okudum. Temiz kum taze mama ve su. Oynayabilecegi oyuncaklar dahilinde sizce evde yalnız kalabilir mi ? Tekir yardıma muhtaç bir kedi sahiplenmeyi düşünüyorum. Ben evde yalnız kalabilecegini düşünüyorum çünkü eve geldiğimde gerekli ilgi alakayı gösterecegim. Zaten iki gün çalısıp iki gün evde oluyorum. Değerli cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

11 CEVAP

Catloveerr
Catloveerr

13260

Merhaba eğer durumunuz varsa iki kardeş sahiplenin böylelikle kendi türünden de bir arkadaşı olmuş olur yalnız kalmaz oyunlar oynarlarlar mutlu olur. Kedi sahiplenen çoğu insan ikinci kediyi ister genelde ve alıştırma süreci zor geçer bazılarının. O yüzden en iyisi iki kardeş sahiplenmek :). Sonuçta iki gün tatilleriniz varmış o süreçte yalnız kalmayacak geldiğinizde oyunlar oynatır bol bol severseniz hiçbir sorun olmaz.

Ayseenur10
Ayseenur10

11841

Ne iş yapıyorsunuz acaba merak ettim :) Benim kedim de 12 saat olmasada bazen günde 7 8 saat yalnız kalabiliyor ve ben işkence olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bir süre sonra bir bakıyorsunuz o size adapte olmuş mesela gündüz kimse evde yokken uyuyor, akşamları bizimle beraber oturuyor oyun oynuyoruz ilgileniyoruz gece herkesin uyuduğu saatte de yine yatıyor. Kediler zaten sürekli evde olsanız bile günün çoğunu uyuyarak geçirirler 2 gün boyunca evde olduğunuzda görürsünüz sizde. Benim kedim 8 9 gibi mama yiyor dolabın üstünde yeri var 11 12 gibi oraya çıkıyor ve akşam 4 5 e kadar uyuyor orada :)

Tekirrrrr
Tekirrrrr

176

Teşekkürler , sizler içinde aynılarını diliyorum..

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Yavruyken eve alinip sıkılınmis veya cesitli sebeplerle sahiplendirilmeye calisilan yetiskin kedilerden de sahiplenebilirsiniz. Onlarin sahiplenilmesi zor sokaga gitme riski fazla oluyor:( ama yavru da alsaniz alışır. Cok cok kucuk olmadigi surece surekli basinda durmaniza gerek yok. Dedikleri gibi butun uyuyorlar zaten, kendini sevdirmek istedigi zaman sevip mama su koyacaksiniz, bence kedi bakmak balik bakmaktan daha kolay. En azindan bir derdi oldugunda bir sekilde anlatiyorlar. Miyavlamasiyla hareketleriyle. Balik sıkıldi mi uzuldu mu ac mi anlayamazsiniz:)

Tekirrrrr
Tekirrrrr

176

Çok teşekkür ederim ilginiz için. Merakla bu saatte birilerinin yanıt vermesini bekliyordum. Havalimanı personeliyim bu arada :) sahiplenecegim kedinin kaç aylık olduğu bu konu için önemlimi sizce ?

Ayseenur10
Ayseenur10

11841

Rica ederim, yavru sahiplenmeyi düşünüyorsanız küçükken çok fazla oyuncu ve koşturmacı oluyorlar ama dediğiniz gibi oyuncakları maması suyu her şeyi olduğu sürece kötü etkilenmez

Ayseenur10
Ayseenur10

11841

Birde ilk geldiği zaman eve ve size alışma süresi olacaktır yavru olursa daha kısa sürer bu dönem, bizimki 4 yaşında olmasına rağmen eşya değişikliğinde bile yeni eşyaya tedirgin tedirgin yaklaşıyordu :) tabi bu süreçlerin hepsi geçici dediğim gibi kediniz size alıştıktan sonra kendini size göre ayarlayacaktır

Tekirrrrr
Tekirrrrr

176

İçimi ferahlattınız. Eğer olumsuz yorumlar alsaydım böyle bir işe kalkışmayıp akvaryum kuracaktım sanırım :)

Ayseenur10
Ayseenur10

11841

Rahatlasın tabiki ne kadar düşünceli yaklaşmışsınız yardıma muhtaç bir kediyi kurtaracaksınız, ilgiyle ve sevgiyle, sağlıkla umarım kedinizle beraber çok güzel günler geçirirsiniz :)

mervegck06
mervegck06

10457

kediler genelde sahiplerine değil evlerine bağlıdırlar. benim kedimi 65 günlükken sahiplendik ben alışma süresi için 2 hafta izin aldım eve alıştı ve şu an 9 aylık sabah 7,30 da evden çıkıyoruz akşam gelmemiz 7,30 u buluyor. Gayet mutlu evde takılıyor. Birazcıkta miskin olduğu için tatil günlerimizde de sabahtan akşama kadar evde uyuduğunu gözlemliyoruz.

mervegck06
mervegck06

10457

o nedenle hiç çekinmeyin alın. hatta arkadaşların da dediği gibi 2 kardeşi sahiplenin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 783 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80425 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR