Arkadaşlar Bu Mantar Mı?Yoksa Egzema Mı?

TATA4242
TATA4242

118617 Puan

Kedim bu aralar epey dert çekti.Önce pire sonra iç parazit şimdi ise bu dert.Daha önce mantar olmuştu ama bu tarz birşey değildi.Vet ilaç yazdı,o zamanlar kücüktü.Çok iyi gelmedi,elma sirkesi ile atlattık.Bu mantara benzemiyor,daha önce gördüğümden biliyorum.İç parazit için,vet önerisi ile broadline kullanıldı.Daha sonra gözünde 5 ila 7 sonra bunu gördüm,o aralar çok küçüktü.Şimdi büyüdü ve yayıldı.Man tar gibi heryerine yayılmıyor.Her tarafını kontrol ettim.Dediğim gibi epey zorlu süreçden geçti,ilaç,damla vs.bünyesini yordu.En son iç parazit için kullandığım broadlineden sonra bu illet çıktı.Lütfen yardım edin.Kedimin bünyesini yoracak,aşı vb.şey yaptırmak istemiyorum.Artık pusete girmekden bile çok daha fazla korkuyor.Çok ürkek bir hali var.Sizden ricam bu illet nedir söyleyin.


13 CEVAP

TATA4242
TATA4242

118617

@ekerbicereda
Beaphar
8in Excel
Biopet Active
Ve lwb arkadaşımızın tavsiye ettiği ürün gayet başarılı ama her yerde bulunmuyor,negatif olarak tek yönü bu.Size tavsiyem probiotic yönden ve beaphar gibi vitamin yönünden desteklemeniz önemli olur.Probiotic olarak Natur markası başarılı.Bağışıklık sistemi güçlendirici Mutamin Organics gibi ürünlerde gayet iyidir.Yani kısaca iyileşme süresini kısaltmak ve ileride daha iyi olmasını sağlamak amacıyla bu ürünler önemli yer tutuyor.Bu ürünleri önermemin başlıca sebebi,mantarın asıl sebebi içden kaynaklıdır.Daha önce tek başına elma sirkesi ile hastalığı atlattım,ama bir pirelenme ve iç parazit sonucu bu mantar baş gösterdi.İçeriden yararlı bakterileri destekleyen bir vitamin vermiş olsaydım.Bakteriler görevlerini layıkıyla yerine getirerek bu sonucu bana göstertmemiş olacaktı.

TATA4242
TATA4242

118617

Araştırdığım kadarı ile bu tarz ürünler bazen alerji yapabiliyormuş.Sizce nedir?

TATA4242
TATA4242

118617

Üst tarafdaki açıklık bir ara yara kabuk tuttu,daha sonra kaşıyarak,burayı kanattı.Özellikle buralarda ve kafa bölgesinde fazla kaşınma var.Kulak içlerinede yada kulaklarına baktım ne mantar nede pul izi nede ıslak yada kirli.

lwb
lwb

120674

Açıkçası ben mantara benzettim, ve malesef mantar başlangıçları ilk kafa bölgelerinde oluyor.
Yayılmadan müdahalede bulunursanız çok iyi olur.
Kedinize hiç bir şekilde zarar vermicek ve yüksek oranda kesin sonuç sağlayan "ecosin" öneririm. Ecosinin instagram sayfasıyla iletişime geçip, satın alıp, nasıl kullanıcağınız hakkında bilgi alabilirsiniz.
Ayrıca bağışıklık güçlendirici kesinlikle kullanmalısınız. Immuneks gibi destekleyiciler kullanmanızı önermem çünkü kediniz zaten vücuduna bi çok kimyasal almış.
Vedavet phytomins gibi doğal takviyeler öneririm.

TATA4242
TATA4242

118617

Sayın @ lwb
Cevabınız için teşekkürler.
Aynı şekilde diğer arkadaşlardanda yanıt bekliyorum.Kendim sedef hastasıyım ve kedinin bu hali sonucu,sedef boyutum çokca arttı.Sırtımın neredeyse 4/1 i sedef oldu,diğer yerleri saymıyorum.Göz vs.gibi.Sizin önerileriz benim için değerli,aynı şekilde tüm petlebi ailesinin.Saygı ve minnetlerimle...

Ben de mantara benzettim. Eğer çok ilerlemeden veterineriniz verdiği mantar spreylerinden ve vitaminden kullanırsanız ilerlemeden kolaylıkla bitebilir. Ama tabiki veterinerler daha iyi bilir :) geçmiş olsun...

TATA4242
TATA4242

118617

@Dilhancamci7 çok teşekkürler.Sprey var,vitamin sipariş ettim yolda,artık dediğiniz gibi ne gerekliyse yapıcaz.Kedi bildiğiniz imtihan ediliyor,evde esprisini döndürür olduk.Sağolsun sayesinde evimiz aktar,petshop,klinik gibi oldu :)

ekerbicereda
ekerbicereda

1039

Biz şuan mantarla savasıyoruz baya bi yayıldı yayılmadan önce sizinki gibiydi cok geçmiş olsun öantar için ne kullanıyorsunuz şu an

TATA4242
TATA4242

118617

Exoderil krem ve oceral sprey kullanıyorum.Tavsiyem elma sirkesi,ben bu konuda daha önce çok uğraştım.Diğer ilaçlar,kedilere ağır gelebiliyor.Mantarı iyileştiriyor,ama tamamen değil.İleride gine çıkabiliyor.Benim kedide 1 yılı aşkın süredir mantar çıkmamıştı,gerek pire gerekse iç parazit yüzünden bünyesi yorgun çöktüğü için çıktı.Daha önce elma sirkesi ile tüm vucudundaki mantar iyileşti.Şimdi anladığım kadarı ile başlangıç aşamasında,bu süreçde gine elma sirkesi ve vitamin uygulamayı karar kıldım.Bugün uyguladım ve uygular uygulamaz,etki etti ve diğer mantarlarıda açığa çıkardı.Tüm vücudunu elma sirkesi ve su karışımı ile fısfıs yardımı ile temizledim.İlla doğal elma sirkesi kullanıcaksınız diye birşey yok.Diğerleride aynı etkiyi gösteriyor.Zaten çoğu doğal denilen elma sirkeleride doğal değil,doğal olması için meyvesinin bile doğal olması gerekir.Bazı nadir ürünleri bunun dışında tutuyorum.

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Şuan bizde mantar ile savaş içerisindeyiz. Veterinerimiz gümüş suyu verdi ve 3 gün oldu kullanmaya başlayalı mantarlı bölge kabuk bağlamış. Sanırım etkili bir tedavi oldu araştırmanızı öneririm :)

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Benim kedimde de mantar gibi birşey vardı ilk basta küçük küçük kızarıklıklar halindeydi sonra büyüdü, kasdikca kanamaya basladi. travazol krem kullandık biraz hafifletti sonradan sari kantaron yagi sürdük simdi geçti sadece siyah siyah lekeler kaldı. Tüylerinin çıkmasını bekliyoruz :)

TATA4242
TATA4242

118617

@Kevserhaksever gümüş suyunu ilk kez duyuyorum,ama altın ve gümüş kaplardan su içmek bile,neredeyse plastik kapdan su içmekden farksız.Altın ve gümüş ağır metaller içerdiği için,kesinlikle su şeklinde formları oral yoldan alınmamalı.Deriden alınabilir,ama bir kedi için buda tehlikeli,içersindeki küçük birimler fazlaca zararlı olabilir.Araştırdığım kadarı ile çok sayıda kişi ürünü övmüş,lakin şurayı atlamış.Bu ürün oral yoldan alınmamalı.Anti.b.diyorlar ama şurayı atlıyorlar.Bu su ile bakteri yararlı zararlı fark etmiyor.Hepsinin hücre zarını delip öldürüyor.Zaten etkiside bundan gelme,zararlı ölüyor diğeride ölmüş olsada az miktarda yararlı,kısa sürede tekrar çoğalıyor.Önemli olan diğer bir nokta oral olarak yanlış kullanılırsa çok tehlikeli.Oran olarak bilinmesi gerekiyor.Yani kg başına ne kadar kullanılacağından tutun da,yaş ve aktivite göz önünde bulundurulmalı.İnsan için küçük bir oran ile kedi için ayrı oran küçük değildir.Yani lafın özeti bu konuda çok detaylı araştırma yapılması lazım.Bu konuda makale ve bilimsel araştırma kaynakları vb.hep sınırlı.Sağlıcakla.

TATA4242
TATA4242

118617

@Zeynepulku evet,sarı kantaron kankam gibidir,deri hastalıklarına karşı birebir.Biraz ağır yağdır ama olsun,çok iyi geliyor.Lavanta gibi yağlarda etkili lakin,kedinin vucuduna uygulama gerektirdiğinden,yani oran artacağından,kedi için zararlı olabilir.Lavanta ağır yağ olması sebebiyle,bu tarz bir alanda,seyreltmek lazım,bu içinde zeytinyağı,hindistan gibi daha hafif yağlar kullanılması lazım,ama bu yağların kedi üstündeki etkisini bilmediğimden çok büyük yerlerde önermem.Küçük noktalarda lavanta az bir su ile sürülebilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 956 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR