Brit Care Missy

introvert
introvert

947 Puan

Merhaba, kedim kısırlaştırılınca araştırıp brit care missy mama alayım dedim. Hem mamaya zor alıştı iştahı azaldı, hem de dışkısı cıvık ve yoğun kokulu bir hal almaya başladı. O derece ki bazen patisine bulaştırıp evi kirlettiği de oldu. Bu sıkıntıyı yaşayan var mı kullananlar arasında? İyi bir kısır maması arıyorum, paketi bırakıp NDye geçtim ama bütçem sürekli karşılamayabilir. Matisse kısır maması da iyi midir? Yavruyken de matisse kullanıyordu.

8 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Missy de aynı sorunları yaşadık sizle, şu an matisse kullanıyoruz memnunuz.

Sselin1
Sselin1

122024

Matisse ye ek evde et tavuk haslayip ya da kaliteli yas mama vermeniz, sadece N&D kuru mama vermenizden cok daha saglikli. En iyi kisir kedi mamasini da versek yas mama yemezse asla yeterli olmaz. Matisse fiyatina gore gayet iyi bir mama taze etle desteklendiginde yeterli olacaktir. Bence N&d ye ayiracaginiz butceyi yas mamaya ayirin. Kedinizin böbrek sagligi icin bu daha iyi olacaktir.

bademthecatt
bademthecatt

122203

Bende matisse kullanıyorum kedimde gayet memnunum haftada bir schesir yaş mama veriyorum aralarda tavuk haşlıyorum gayet severek tüketiyor N&D biraz pahalı açıkçası matisse fiyat performans ürünü bence

TATA4242
TATA4242

118617

Evet söyledikleriniz doğru ama Matisse ve Nd düşük tahıllı bir mama ile neredeyse fiyat farkı yok gibi birşey.Nd 300_Matisse minumun 240_250 sadece 50_60 lira için içerisinde pirinç,gluten gibi maddeler içerin bir ürünü kediye vermeyin.Ek olarak diğer mineraller ve vitaminlerden bahsetmeme gerek yok.Yani nd boşuna matisseden daha pahalı değil,boşu boşuna alt ürün değil.Bu yüzden tavsiyem en azından düşük tahıllı bir nd vermeniz karbonhidrat açısından bile bir matisse yüzde 30 ila 35 civarında Nd düşük tahıllı ise 22 ila 25 civarında karbonhidrat içeriyor.Buradan bile niye fiyat farkı var anlayabiliriz.Nd tahılsız ürünleri ise bu sayı yüzde 18 e kadar düşebiliyor.Bu oranı ise bu fiyata karşılayacak başka bir ürün yok.Karar sizin.

TATA4242
TATA4242

118617

Ek olarak belirtirsem matisse ürün ölçeği,kedinizin doyma miktarı daha fazla ürün ile olur.Nd ise daha az miktarda bunu sağlar.Kedim bir buçuk yaşında olmasına rağmen günlük 50_60 gram yiyor.Matissede ise bu oran epey artıyor,yani hesaplar isek aynı kapıya çıkıyor.

introvert
introvert

947

Teşekkürler, ben de matisse’e geçeceğim sanırım, arada Nd de alabilirim.

introvert
introvert

947

teşekkürler yorumlar için. ben de haftada bir kaliteli ıslak mama veya haşlanmış tavuk vermeyi daha mantıklı buluyorum. haşlanmış tavuğu her zaman yapamıyorum ama daha çok yapsam iyi olur tabii. sadece kuru mama yemekten de sıkılıyor ıslak mamayı da çok seviyor.

Sselin1
Sselin1

122024

Yumurta ve yogurt da verebilirsiniz önemli olan sıvı alimini desteklemek. Tavuk cigeri de haslayip verebilirsiniz hem uygun fiyatli hem besleyici. Haftanin üç günü falan bu sekilde gıdalar vermeye calisin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 622 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR