Kedim İshal Oluyor ? Ne Yapmam Gerekiyor ?

suledogac
suledogac

1535 Puan

Kedim daha önce ishal oldu ve veterinere goturdum ve "cok fazla gaz oluşmuş dışarıda mı kaldi üşütmüş olabilir" demisti ve 3 gun tedavi etti iyilesti.. 10 gun geçti.. Tekrar ishal oldu? Gun icerisinde 3 kakadan 1 si ishal 2 si normal... Surekli veterinere cok para vermek zorunda kaliyorum. Acaba nedendir boyle sorun yasayan oldu mu.

7 CEVAP

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Benim kedim de sepet parçası yiyip ishal olmuştu 5 gün probiyotik toz verdik fakat geçmedi. Daha sonra gimcat gastro sindirim sistemi için olan paste kullandım ve eğerdi gün ishali geçti. Veterinere sorup kullanmanızı öneririm. Ayrıca yuttuğu tüyleri de dışkı yolu ile çıkarıyor bu paste sayesinde

pinarcaya
pinarcaya

19123

Ben ishal bir kediye 1 ay kadar bakmistim evde. Cok zor gecebilen bi hastalik ve tehlikeli olabilir sivi ve mineral kaybindan dolayi. Once ic dis parazitini yaptirmanizi tavsiye ederim. Parazitler gaz ve ishal yapiyor. Ve probiyotik-prebiyotik takviyesi ile tedavi etmeye calismanizi oneririm. Bunu veterinerinizden talep edin.

pinarcaya
pinarcaya

19123

Bu surecte nd nin gastroentrial gibi bir mamasini kullanmistim. Adini yanlis yazmis olabilirim ama oyle birseydi.

pinarcaya
pinarcaya

19123

Hangi kuru mamayi kullaniyorsunuz?

suledogac
suledogac

1535

Normalde royal canin kullanıyorum ama acaba mamadan mi diye dusunup reflex de verdim. Bazen ishal bazen normal anlamıyorum acaba sudan mi acaba gizli birsey mi yiyor bulamiyorum. Ic dis parazit yaptirdim ama hala devam ediyor

Sselin1
Sselin1

122024

Ben de Gimcatin gastrointestinal macununu tavsiye ederim bagirsak florasini düzenleyecetktir ama Mamasini da degistirirseniz daha iyi olur n&d mama verebilirsiniz kediniz büyüdgne n&d düşük tahillaya gecin. Yavru kedilerde ishal cok sık olan bir sey genelde 5 aylik falan olunca düzeliyor bu durum. Yaş mama olarak derisiz tavuk gogsune biraz pirinc atip haşlayip verebilirsiniz . Hem sivi kaybina iyi gelir hem ishaline.

pinarcaya
pinarcaya

19123

Bakteri kaynakli da olabilir bir ihtimal. Bunun icin diskisi test edilip bakterinin turu belirlenmeli ve ona gore antibiyotik verilmeli. Ondan once probiyotik prebiyotik ve arkadaslarin dedikleri macunlari da deneyin bence. Bir iki gun boyunca hic mama vermeyip sadece haslanmis tavuk verebilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 399 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR