Böbrek Hastalığı

Kedim 2 yaşında kısır erkek. Bir hafta önce sabah tuvaletini yapamadığını fark edince hemen veterinere götürdüm. Testler yapıldı ve idrar yollarında tıkanıklık olduğu, idrarının böbreklere geri döndüğünü ve geç kalındığı için böbreğe de zarar verdiğini söylediler. O güne kadar hiçbir belirtisi yoktu bu yüzden bir iki gündür bu sıkıntıyı çektiğini fark edememişiz. Kan ve idrar tahlillerinde bazı değerleri çok yüksekti ve tedaviye başlandı. 4 gün sonra tekrar tahliller yapıldı ve değerlerinin düşmekte ve normal olduğu görüldü. Bu sebeple kronik değil akut böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. 1 haftadır veterinerde ve bugün gittiğimde görünümünde hala bir değişim yoktu. Kendisi yemek yemediği için burnundan beslenme sondası takılmış, çok ağlıyordu. Değerleri normale dönse bile ağrısının çok fazla olduğunu bu yüzden böyle görünmesinin normal olduğunu söylediler. Ancak ne zaman çıkar belli değil. Bu problemi yaşayan varsa kediniz ne zaman iyileşmeye başladı bütün bunlar normal mi ağrısı ne zaman geçer bilgilendirirseniz sevinirim.

2 CEVAP

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Selen Hanım,
Öncelikle çoook büyük geçmiş olsun. Kıyamam ben o çocuğa. Hortumlarla besliyorlar...
Her şeyden önce gidebildiğiniz her zaman gidin yanına. Sizi görsün. Onunla konuşun. Sevebiliyorsanız sevin. Panik yapmayın. Ağlamayın. Sizi kötü görmesin. Onlar her şeyi anlar. Sadece tek bir tavsiyem olacak dinlerseniz. Bundan sonra daha çok yaş mamayla besleyin.
Kuruyu daha az verin hatta imkanınız varsa vermeyin.
Sağlığına hemen kavuşmasını diliyorum tatlı kedi oğluşunuzun.

Çook teşekkür ederiz.Oğlum bugün evine geldi. Tamamen iyileşmiş ancak önlem olarak birkaç gün daha sondaları duracak. Şu an hortumdan ben besliyorum.Biraz rahatsız oluyor ancak onun dışında her şey yolunda gözüküyor. Mama tavsiyesini de veterinerimiz yapacakmış onu bekliyoruz. Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Bütün evlatlarımız hep sağlıklı olsun yanımızdan hiç ayrılmasınlar

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 362 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81980 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR