Kısırlaştırma

Bellasmom
Bellasmom

2683 Puan

Merhabalar 6 aylık dişi kedim daha kızgınlığa girmedi. Veterinerimiz kızgınlığa girmeden kısırlaştırmak istemiyor yumurtalıkları tam olarak gelişmemiştir diyor. Ancak konuştuğum başka bir veteriner kızgınlığa girmeden, duyguları başlamadan ameliyat etmek daha iyi diyor. Kafam çok karıştı sizin öneriniz nedir ?

5 CEVAP

Seblas
Seblas

97

Şimdiye kadar 20ye yakın sokak kedisi, 5 tane de ev kedisi kısırlaştırdım. Erkek kedilerde 1 sene dolmadan tavsiye etmiyorlar kız kedilerimi ise 6 aylıkken henüz kızgınlaşma dönemine girmeden kısırlaştırdım. Kızgınlaşma dönemine girmesini beklemenizi tavsiye etmem çünkü başka sorunlar çıkabiliyor ( huzursuzluk iştahsızlık gibi. )

ygiz_mrtt
ygiz_mrtt

11583

6 ay hem çiftleştirmek, hemde kısırlaştırmak için küçük. 6 ay kedinin kedi yaşına göre çocukluk evresinden genç evresine geçtiği bir dönemdir. Bu açıdan kızınız cinsel olgulunluğa ulaşmamıştır. Erken yaşta kısırlaştırmayı öneren veterinerlere pek güvenmeyin para için bu yöntemi kullanıyorlar sadece başka veterinerde kısırlaştırmayın diye. Kedi deyince akla hemen kısırlaştırma mıyız gelmemeli yani kızınızl 12 civarı kısırlaştırmanız daha uygun olur. Eğer erkenden kızınız cinsel üreme olgunluğuna ulaşırsa da 8 ay idealdir. Ancak daha da altına inmeyin sırf konuşamıyorlar diye insanlar 6 ay kısırlaştırmayı makul görüyor. Birileri ile tekrardan tartışmaya girmemek için söylüyorum kısırlaştırma karşıtı değilim, erken kısırlaştırma "eziyetine" karşıyım. Erkek kedilerde süre daha da değişebiliyor.

Siyammm
Siyammm

120334

Erkekler ilk kızgınlıktan önce kısırlaştırılmamalı bence dişi konusunda fikrim yok
MUTLU YILLAR PETLEBİ

Bellasmom
Bellasmom

2683

Cevaplarınız için teşekkür ediyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 409 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR