Kedim Sürekli Evin İçine Dışkılıyor.

Merhaba arkadaşlar, bu konu kanayan yaram. Kedim sürekli evin farklı noktalarına çiş kaka yapıyor. Tuvaletini de kullanıyor ve stres yaratacak bir davranışta bulunmuyoruz. Küçük çocuğum var ve ne yapacağımı bilemiyorum. Veterineremizie sorduğumuzda tepki vermiştir diyor ama tepkinin nedenini bilemiyorum. Wc pis bırakmıyorum. Mamasını suyunu sürekli yeniliyorum, oyunlar oynuyoruz seviyoruz artık ne yapacağımı bilemiyorum. Çocuğum olmasa bu kadar dert etmeyeceğim. :(( Ne yapmalıyım, aynı sorunu yaşayan varsa destek rica ediyorum. Teşekkürler.

8 CEVAP

Eğer sağlık sorununun olmadığından eminsek bu davranış evde yaşanan bir değişiklikle tetiklenmiş sonradan alışkanlığa dönüşmüş olabilir. Bu durumda alışkanlığın yerleşmesinin sebebi genelde kullanılan temizlik malzemelerinin yetersizliği oluyor. Deterjanlar ve çamaşır suları kokuyu gidermiyor maalesef. Kakasını ve peçeteye emdirilmiş çişini kum kabına koyduktan sonra tuvaletini yaptığı yerleri beyaz sabunla temizleyin. Çamaşır makinesine de deterjana ek bir tatlı kaşığı rende beyaz sabun ve / veya yarım çay bardağı sirke ekleyebilirsiniz. Bunun dışında kum kabı sayısını artırın mutlaka. Kumunu sevmiyor olabilir. Kum kabını veya kum kabının yerini sevmiyor olabilir. Silika kullanıyorsanız topaklaşan kokusuz kumlara veya doğal bentonit kumlara geçmenizi öneririm; bunlardan kullanıyorsanız marka değiştirin. Eğer daha sık tuvalet yaptığı bir oda veya nokta dikkatinizi çektiyse oraya erişimini engellemek çözüm olabilir. Uzun ve zahmetli bir süreç oluyor çoğunlukla ama geçiyor. Bu süreçte cezalandırmak, kızmak işleri daha da kötüleştiriyor. Belki de çocuğu kıskanıyordur; ikisini uzlaştırıcı aktivitelerin, oyunların yardımı olabilir. Kolay gelsin.

Önerilerinizi deneyeceğim. Teşekkür ederim, umarım çaresi olur.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Kısırlaştırın eğer değilse, biter.

Evet kısır olduğunu varsayarak yazdım üsttekileri. Değilse zaten acilen kısırlaştırın.
Beyaz sabun sürekli kullanımda tıkayabilir evet ama bu dönemde peyderpey kullanılması sorun yaratmaz.
Bu arada var mı bir gelişme?

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Filiz hanımın önerilerine katılmakla birlikte sabun konusunda dikkatli olun demeye geldim. Sabun çamaşır makinasını tıkayabiliyor. Çiş yaptığı yerlere sirke döküp bekletin sonra iyice temizleyin, en iyi sirke alıyor idrar kokusunu.

Kisirlastirdik arkadaslar gecti. Ama uzelerek soyluyorum malesef cocugumuzda alerji oldugunu ogrendik ve sahiplendirme ilani verdim. Aldigimizdan beri burun akintisi ve tikanikligi vardi ama onemsememistim mevsimden dolayi oldugunu dusunerek. Test yaptirdik ve malesef sahiplendirmek zorundayiz. İlgilenen olursa kisir ve asilari tam. İc dis parazitleri de yapildi ve rahatsizligi gecti. Kuru mama yiyor ve kum kullaniyor. Cok sevimli ve uysal bir kedidir. İlginize tesekkur ediyorum. İyi aksamlar diliyorum.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Alerjinin bir sürü çaresi var o da sizin çocuğunuz sayılır tek çözüm bumu gerçekten? Benim alerjim yok alerjimin 3 kedisi var mesela.

Evet benim icin bu. Tesekkurler.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 476 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80151 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR