Ecosin Tablet Mi Aşı Mı

radagast
radagast

1154 Puan

kedimi veterinere götürdüğümde mantar olduğunu söyledi. aşı fiyatının her doz için 120 tl olduğunu, 15 gün arayla 2 kere yapmak gerektiğini söyledi. ama daha öncesinde mavi renkli spreyi (sıvı) pamuğa sıkıp mantar olmuş yerleri sildi. bunu haftaya tekrar yapacağız dedi.


sizce bu tedaviden sonra aşı mı yapılmalı, yoksa ecosin tablet mi kullanmalıyım?

14 CEVAP

ayseadax
ayseadax

229

Geçen yıl kedimde mantar oluştu iki doz iğneden sonra geçmedi sonra sprey kullandık geçti...şimdi yine aynı sorunla karşı karşıya kaldık..veteriner hekim iğne önermedi bu kez ecosin verdi fiyatıda gayet makul 70 lira..sabah akşam uyguluyorum 3 gündür yara kurudu şükür..1 hafta sonra kontrolümüz var o zamana kadar uygulayacağım..gerçekten çok mutlu oldum iğneye gerek kalmadığı için..ecosini tavsiye ederim herkese

ekerbicereda
ekerbicereda

1039

Aşı karaciğeri yormaktan başka birşey yapmıyor ecosin kesinlikle

Tdemiroz
Tdemiroz

659

Mavi sprey dediğiniz sanırım yara kurutucu. Daha önce gittiğimiz veteriner bize de uygulamıştı onu. Daha sonra ilaçlar, kremler vs. ile sonuç alamayınca başka bir veterinere gittim. Ecosin yapılan klinikte, ecosin uygulamadan önce herhangi bir kimyasal ya da ilaç kullanılmaması gerektiği söylenmişti bize. Veterinerimiz ilk önce vücuttan spreyi tamamen temizledikten 5 gün sonra uygulamıştı ecosini yoksa etkili sonuç alamayız diye belirttiler. Bizim bağışıklık güçlendirici hap ve 2 doz ecosin uygulamasıyla sorunumuz çözüldü. Umarım sizde tez zamanda kurtulursunuz. Geçmiş olsun.

Tdemiroz
Tdemiroz

659

Hayvanı da kendinizi de yormadan yıpratmadan ecosine başlayın bence.

radagast
radagast

1154

cevaplarınız ve zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. dediğinizi yapıp salı günü veteriner ikinci spreyi yaptıktan sonra ecosine başlayacağım bir an önce

radagast
radagast

1154

ecosin 'i 2 farklı yere sordum. birisi 170 birisi 250 lira dediler. çok saçma değil mi? neden bu kadar fark var aralarında? sorduğum yerlerden biri bir gün önce haber verin, belirli bir dereceye gelmesi gerekiyor ilaç dedi. anlayamadım ben bu işi.

Tdemiroz
Tdemiroz

659

Ben de veterinerime 130 liraya uygulattım

radagast
radagast

1154

salı günü spreyin ikincisi yapılması gerek normalde. veterinerde ecosin var mı yok mu soracağım o gün ve iğne yerine ecosin uygulaması isteyeceğim. eğer yoksa antalya hayvan hastahanesinde varmış sanırım, oraya gideceğim. en son olarak iğne tedavisine başvuracağım fakat sanırım ona gerek kalmayacaktır.


iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederiz.

mervegck06
mervegck06

10457

kesinlikle ecosin çünkü aşı karaciğeri yoruyor ve bence siz başka bir veterinere daha sorun çünkü ben ankarada 100 tl ye aldım. Canım veterinerim işini para için değil hayvanları sevdiği için yapar :)


Ecosin Yapılışı;
1- Veterinerden ECOSİN tablet temin edilir. (100 tl civarı)
2- Hazır su alınır (max 2 lt. su ne kadar az olursa ecosin o kadar etki eder ) ve el yakmayacak dereceye gelene kadar ısıtılır. (37 derecenin üzerinde ecosin özelliklerini kaybeder o nedenle su 37 derecenin üzerine çıkmamalı)
3- Hiç kullanılmamış bir sprey şişeye su doldurulur ve içerisine 1 tane Ecosin tablet atılır.
4- 20-25 dk beklenir.
5- Kedinin/ köpeğin kuru bir yeri kalmayacak şekilde sıkılır ve peeling yapılır.(ben spreylerken bir yandan da kediyi taradım.)
6- Kedi /Köpek Kurulanmaz kendi haline kurumaya bırakılır. ( kendilerini yalamalarında sorun yok. ürün doğalmış)
7- Kalan su eve ve kedi/köpeğin malzemelerine de sıkılır ki eğer onlarda da mantar sporu var ise onlarda ölsün :)


Not: çok inatçı mantarlarda 3 gün ara ile 3 doz yapılması gerekiyormuş en etkili çözümmüş.

70 liraya nerde buldunuz acaba veterinerin adini ve adresini alabilir miyim ? @ayseadax

ezobarol
ezobarol

4668

şimdi bir tanleti 1 günde mi bitireceğiz arta kalan suyu buz dolabında muhafaza edip 3 güne bölemez miyiz?

Cook
Cook

119162

Ecosin kullanmanız daha iyi olur bence. İki yıkamada hemen hemen tamamen geçti bizim mantarımız. Kalanı için de bir süre batikon kullandık, sıkıntımız olmadı. Mantar aşısını da çok araştırdım bizim veterinerimiz önermemişti bile, ben merak edip çözüm olur mu diye baktım ama çoğunluğu kötü yorumlar. Aşının kediyi çok yorduğunu söylüyorlar. Geçmiş olsun, umarım kısa sürede iyileşir minik

Bu dediğiniz fiyatlar tek tablet fiyatımı acaba yoksa daha mı fazla

nil7
nil7

12684

Merhabalar her ecosin tablet için (1 adet) bir uygulamayı bir defaya mahsus mu uyguluyoruz bazıları tableti ikiye bölerek kullandığını belirtiyor yardımcı olur musunuz?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 31833 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR