Kedimin İki Gözünün Üstünden Kulaklarına Doğru Mantar Oldu, Ne Kadar Sürer?

dobbyasude
dobbyasude

994 Puan

Yaklaşık bir haftadır mantar problemimiz var. Baticonol merhemli pamukla mantarlı yerleri siliyorum. sonrasında bakım fısfısı var onu sıkıp kuruyunca mantar kremi var. Kaşıntı önleyici hap da veriyorum günde bir tane. Kaşımasın diye tutuyorum. Kaşıdıkça daha kötü oluyor. Ama illaki gece kaşıyor ve her sabah sanki yarası büyümüş gibi oluyor. Veteriner ikinci aşama tedaviye geçmeyelim, iğneleri ağır dedi. Mantar tedavi sürecinde de büyüyen ve sonrasında iyileşen bir hastalık mı? Yakalık takmalı mıyım kaşıntıyı gidermek için? Biraz hassas bir kedi yakalık psikolojisini bozar dedi veterinerimiz. Daha önce kedisi mantar olan birileri bir şeyler söyleyip biraz olsun beni rahatalatacak şeyler söylerse gerçekten çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

12 CEVAP

TATA4242
TATA4242

118617

Kedinize hem mantar için iyi gelen hemde kaşıntısınu hafiflete elma sirkesini öneririm.Arkadaşlar gine mi sen vs,diyebilir.Ama emin olun şuan kedim mantar ve bu sayede mantarı yayılmıyor ve diğer yerlerdekide küçüldü.Oceral spreyide tavsiye edebilirim ama ağzından salya gelir,korkmayın kokusundan nefret ediyorlar ondan kaynaklı,elma sirkesindede aynı durum geçerli.

dobbyasude
dobbyasude

994

Teşekkür ederim. Elma sirkesini hemen deneyeceğim. Ortalama iyileşme süresi ne olur mantar için?

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Benim de kesimde ayni bölgede mantar gibi şeyler vardı küçük küçük çokça kızarıklıklar Sonra büyümeye başladı veterinerimiz travazol krem önerdi kullandık hafifletti simdi sadece **sarı kantaron yağı **süruyoruz iyice geçirdi

TATA4242
TATA4242

118617

Travazol krem yanında exodermil kremde kullanabilirsiniz.Dediğim gibi oceralda sprey de çok işe yarıyor.Elma sirkesi ise bana kalırsa en etkili olan.İçeridende sarımsaklı tablet ile desteklerseniz kısa sürede etki eder.İyileşme için net bir süre veremem ama anladığım kadarı ile başlangıç aşamasında bu sebeple,kısa sürede kurumaya ve tüy çıkmaya başlar.Siz nd ocean serisinden balıklı konserve mama ile destekleyin.Bu dediklerim ile iyileşme süresi epey düşer.Tabii ki imuneks şurup tavsiye edilebilir ama tavsiye etmem,sebebi ise çok uğraştırıcı ve yarısı yere yarısı burna gidiyor,epey uğraşmanız lazım.Tablet ve balıklı konserve maması daha pratik ve zorlamadan,kendisi yiyor.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Ecosin

TATA4242
TATA4242

118617

Rica ederiz siz sağolun,kedi veya köpek yada kuş hiç fark etmez,hepsi muhtaç varlıklar ve en çok ilgiye muhtaçlar.Allahın birer emanetleri onlar,sizin buraya yazmanız ve bilgi almanız onu düşündüğünüzün ve sevdiğinizin göstergesi.Bu sebeple bizler size teşekkür ederiz.İnş.biran önce iyileşir,derdini anlatamadığı için bu süreç en fazla hayvan sahiplerini yıpratıyor.Sizin kendinize iyi bakmanız,onada iyi bakacağınız anlamına gelir.Sağlık ve sevgiyle kalın.

dobbyasude
dobbyasude

994

Teşekkür ederim. Elma sirkesini hemen deneyeceğim. Ortalama iyileşme süresi ne olur mantar için?

ekerbicereda
ekerbicereda

1039

Veterinerinizden ecosin isteyin 4 güne toparlatıyor

dobbyasude
dobbyasude

994

Teşekkür ederim, balıklı konserve mama ve ecosinden alacağım. Doğal elma sirkesini pamuğa sürüp günde bir kere yaralarını sildim. Teşekkür ederim bilgiler için

Senakca
Senakca

391

KESİNLİKLE OKUYUN!
İlk aldığımda fark ettiğim ve daha sonra illet edip ağlayarak günlerimi geçirdiğim hastalık türü. Gitmediğim doktor denemediğim ilaç ve kocakarı takviyeleri geçiyor gibi göstersede sonuç hep aynıydı. Sağ gözünde fark etmemle veterinerin mantar aşısıyla son bulup tüm göz üstü ve kulakla başlayıp daha sonra ense bölgesini yok eden (yav canım ilkinde hep böyle ikincide düzelir ikincide hatta üçüncüde diyip) yollanılan bir tür veteriner halleri. Kremle yok lamisille yok batikonla uğraş ama kesin sonuç bekleme. 2. Mantar aşısı sadece bir noktayı. 3 ise aaa ama yeter dedirten olay. Benden sana tavsiye mama düzenini oturtmak ve her gün düzenli multivitaminini vermek. Onun haricinde bir zaman sarı kantoron cay ağacı yağı bide bişey daha vardı yazarım onu o üçlüyü dene. Zaten o katman ve kabukları atmaya başladığını görüceksin. Açık yara varsa egzama gibi sulandırılmış batikon sür. Ve kesinlikle ardından 1 hafta sonra ekosin al. Ben yanlış uygulama sonucu çöpe atmış oldamda ideal çözüm yolu başında. Yoksa diğer yapılanlarla hem kendini yıpratır hemde akan paralarına yazık olur. Bu yapılan yağları geçtikten sonra bile kullan deri güçlenmesine birebir. Ve tek şeyin kendini sakın yıpratma illet bişey ama geçiyor inan bana dediğimden asla pişman olmayaacaksın

dobbyasude
dobbyasude

994

Teşekkür ederim güzel dilek ve düşünceleriniz için.
Senakça dediklerini dikkate alacağım, tecrübelerini paylaştığın için ayrıca çok teşekkürler. Kendimi yıpratmamaya çalışıyorum. Elma sirkesi bir miktar daha iyi geldi. Doğal kantorona da başlayacağım. Teşekkürler tekrardan :))

mervegck06
mervegck06

10457

7 ay mantarla uğraşıp her yolu denemiş biri olarak kesinlikle ecosin tavsiye ederim. uygulama hatasında çöpe gitse de en etkili yöntem ecosin. 2 doz ecosinde hiç birşey kalmaz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 970 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR