Kedim Tuhaf Davranıyor

Odnzx
Odnzx

1007 Puan

Merhabalar 5 yaşında dişi kedim var, bugün sabit noktaya 2 saat boyunca baktı ve canı acıyormuş gibi birden bağırmaya başladı sonra evin içinde koşturup etrafa çarptı sonrada saklandı daha sonra sakinleşti çıktı sizce nedeni ne olabilir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

6 CEVAP

TATA4242
TATA4242

118617

Sinek vs.görmüş olabilir görmesede bu tarz davranışları olabiliyor.Eğer kısır ise durup dururken bir noktaya sabit bakmaz.Benim kedi bildiğiniz sinek veya böcek görünce bildiğiniz sohbet ediyor.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133325

Bunu benim kedim de yaptı birkaç kere. Cinler geldi diyorum ben öyle yapınca :) Şaka bir yana hayvanların gözünde perde yok derler, bilmiyorum ne kadar doğru ama bazen duvarlarda bir şeyler takip ediyorlar gözleriyle ve orda gerçekten bir şey yok yani.

TATA4242
TATA4242

118617

Dokununca miyavlıyor yada gruu gibi acaip sesleri çıkarıyorsa,kızgınlığa girmiştir.Mamaları özellikle geceleri verin ve daha fazla ilgi göstererek,dışarı yada balkon kontrolünü arttırak,sağ salim bu zamanı atlatmasını sağlayın.

TATA4242
TATA4242

118617

5 yaşında bir kedi tam manası ile yaşlı sayılmaz,12 seneye veren ömürleri olduğu için,aslında bakarsanız.35 yaşındaki bir erkek veya bir kadın gibi tam ideal yaşında.Tabii ki oyun vs.gibi yavaşlar azalır ama bu yaşlandığının değil,oyun zamanının geçtiğinin ve olgunlaştığının göstergesi ve kedilerin olgunlaşma süresi birbirinden farklıdır.Bir british shorthair 4 yaşında tam olgunluğa erişir.

Odnzx
Odnzx

1007

Çok teşekkür ederim, rahatladım

Odnzx
Odnzx

1007

Kısır değil kızgınlık dönemine girdi sanırım dokununca falan miyavlıyor onun etkisi olabilir mi yoksa yaşlanıyor diye halüsinasyon mu görüyor bişe olacak diye korkuyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 438 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR