İç Dış Parazit Aşısı

Acikgzz
Acikgzz

103188 Puan

Merhaba benim tekir cinsi bir kedim var. Aşılarını düzenli olarak yaptırıyordum fakat iç dış aşısını yaptıracağım günün ertesi günü mide sindirim hastalığı geçirdi. Malesef aşı parasını tedavisine harcamak zorunda kaldım. Veteriner hekimime aşı konusunda sorduğumda hastalığını atlattıktan sonra yaparız demişti. 2 hafta sonra tekrar hastalandı (Mevsim değişikliği / üşütme) tekrardan aşı parasını tedavisine harcamak zorunda kaldım. Öğrenci olduğum için ve art arda hastalandığı için iç dış aşısını yaptıramadım. 3 aydan aya yapılıyor . 2 ay filan geçti şimdi parayı anca toparladım. Eğer yaptırırsam aşı takviminde kayma olacak. 1 Ay daha bekleyip günü gelince mi yaptırayım yoksa hemen yaptırayım mı ?

11 CEVAP

TATA4242
TATA4242

118617

Bol bol kimyasal bunlar,acele etmenize gerek yok,dışkısında parazit varsa,kusuyorsa vb.sorunları var ise yaptırın.Eğer bunlar yok ise gerek yok.Dış parazittede pire veya bit gibi problem yok ise gerek yok.Bunlar olmadığı sürece vücuduna bunları sürdürmeyin.Yani biz hasta olmamak için tedbiren,antibiyotik kullanmadığımız gibi bunları kullanmakda bir o kadar saçma.Tedbir amaçlı kimyasal yerine suyuna (1 su bardağı bir çay kaşığı)koyabilirsiniz.Dış parazit olarak sizi uğraştırmayacak en basit gine doğal olarak lavanta yağı ve biberiye yağı ile ense damlası şeklinde uygulayabilirsiniz.Göz akıntısı var ise yada tedbiren ayda bir papatya çayı ile gözlerini silebilirsiniz.Gine önerebileceğim,sarımsaklı tablet,probiotic tablet beaphar ın 10 vitaminli hapları kullanılabilir.Bağışıklık güçlendirici Nutamin Organics gibi ürünlerde bu konuda etkili.Yani bağışıklığı düşük,bir kediye istediğiniz kadar,iç ve dış parazit yapılsın mutlaka bu tarz problem çıkıyor.Sonra ben bunları yaptırmıştım nasıl olur bu dememek lazım.Bu yazdığım işlemlerden daha bir sürü var.İnternetteki fiyatları sizi korkutmasın,bu tarz ürünleri aldınız mı uzun süre kullanırsanız,güne bölerek hesaplama yapın.Sağlık ve patiyle...

TATA4242
TATA4242

118617

1 bardak suya bir çay kaşığı elma sirkesi.Orayı yazmamışım.

Nightcat
Nightcat

4899

Bunu veterinerinize danışsanız daha iyi olur gibi.

yasminackz
yasminackz

13628

Dış parazit aşısını evden çıkmıyorsa uzamasında sorun yok diye biliyorum

ekerbicereda
ekerbicereda

1039

Çiğ besinler veriyorsanız acil yaptırın onun dışında ister istemez iç parazit oluşuyor çok pahalıysa sadece iç parazit yaptırın

Catloveerr
Catloveerr

13260

Pirelenmediği sürece dış parazit yaptırmanıza gerek yok kimyasal çünkü. İç parazit yapacak besinler veriyorsanız (çiğ et, salam, sosis) iç parazit hapı alın veterinerden. Hap daha ucuz karnesine de vetten etiketini alır yapıştırırsınız. İç parazit yapan besinler ile beslerseniz sürekli karşılarsınız bu durumla. Onun dışında pirelenmedikçe dış parazit yaptırmayın iç paraziti de önlem amaçlı 4-6 ayda bir yaptırabilirsiniz

Ozmi
Ozmi

83

İç paraziti kışın 3 ayda bir yaz aylarında ayda bir yaptırmakta fayda var. Pire görmediğiniz sürece eğer dışarıya çıkmıyorsa dış parazite gerek yok. Bu hem kedinizin hem de sizin sağlığınız için çok önemli olduğunu unutmayın.

cavdartarlasi
cavdartarlasi

1038

Durumunu ayarladıysan heen yaptır takvimde kayma bi sorun teşkil etmez. Ama olası bi iç parazite maruz kalmasın bi ay daha bekleyip.

Natkarat
Natkarat

10977

Öğrenci olduğunuz için mama bazen masraflı gözükebiliyor ama veteriner masraflarına kıyasla oldukça komik kalıyor. Size tavsiyem biraz daha iyi bir mama kullanırsanız uzun vadede çok daha mutlu olursunuz. Mama fiyatını incelerken yemesi gereken ölçüleri de göz önünde bulundırmayı ihmal etmeyin. Kaliteli mamalar yüksek protein ve takviye oranlarından dolayı ucuz mamalara göre porsiyonları düşüktür. Bu nedenle sadece fiyatının ucuz olması sizi aldatmasın.

Acikgzz
Acikgzz

103188

Kullandığımız mama Pro Plan. 1 - 2 Haftada 1 yaş mama veya sıvı ödül maması veriyorum. Salam Sosis 2 ayda neredeyse 1 dilim aç bitir vermişimdir. Sadece Evin içinde. Dışarıya yaz ayında çıkarıyorum tasmasını takıyorum bahçede gezdiriyorum. Dediğim gibi tüm aşısını günü gününe yaptırıyordum. Geçen ay da aşı parasını hazırladım ama malesef hastalandığı için tedavisine harcadım (270 TL) İç ve dış parazit aşısını 120TL'ye yaptırıyorum. bir öğrenci için 270tl çok büyük bir para olduğu için biraz toparlamam zor oldu. Ama bu yanlış anlaşılmasın sonuçta kedimi ben sahiplendim ve bütün sorumluluk benim üstümde. Sadece geçen ay biraz üst üste geldi 2 defa art arda hastalandı ve mecbur aşı parasını tedaviye harcadım. Ne olur ne olmaz diye ben iç parazit aşısını yaptırayım. Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.

Acikgzz
Acikgzz

103188

Ne kadar öğrenci olursam olayım mama konusunda çok dikkatliyim. Kedim için en iyi mamayı kullanmak zorundayım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 722 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80104 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR