Broadline İç Dış Parazit Damlası

nidaxu
nidaxu

3121 Puan

geçen de böyle bir soruyla gelmiştim size, kedimde iç parazit vardı bugün veterinerimiz bu damlayı yaptı çok güçlü olduğunu söyledi. bir de iç parazit hapı aldım 2. doz olarak evde kendim uygulamak ve diğer kedilerime de vermek için.
damladan kaç gün sonra hapı içirmeliyim? parazitler ne zaman temizlenir tam olarak?


burda çok yardımcı olan arkadaşlar var hepinize şimdiden çok teşekkür ediyorum

11 CEVAP

TATA4242
TATA4242

118617

İç parazit ve dış parazit için bir damla zaten ve vereceğiniz hapdan daha etkili.Ekstra hap vermenize gerek yok.Vet hekimi takdir ediyorum.Çok doğru bir karar vermiş.Dediği gibi çok güçlü bir damla yani sizin hap kullanmanıza gerek yok.Bir kaç günde parazit vs.kalmaz.Bizzat denenmiş ve görülmüştür.

Sselin1
Sselin1

122024

15 gün sonra yumurtadan çıkacak parazitler için hapı verebilirsiniz.

Siyammm
Siyammm

120334

TATA4242
Sarımsak soğan tuz zaten parazit için değil genel olarak çok zararlı
Amerika Veterinerler Birliği ve ASPCA ( Amerika Hayvanlara İşkenceyi Önleme Örgütü ) sarımsağı petler için zehirli yiyecekler arasında kabul ediyor. Sarımsağın faydalarının hayvanlarda sağlık problemlerinin çözümünde ve tedavisinde kullanılabilecek kadar etkili olduğunu gösteren araştırmaların eksik ve yetersiz olduğunu savunurken, sarımsağın zararlı ve zehirleyici etkilerinin şüpheye yer bırakamayacak kadar kesin olduğu görüşünü savunuyorlar.
FDA ( Amerika İlaç ve Yiyecek Yönetimi ) , Amerika Ulusal Araştırma Konseyinin raporunda belirtilen değerleri temel alarak sarımsağın kullanıldığı kedi ve köpek mamalarını, vitaminlerini onaylarken, sarımsağı hala kedi, köpek ve atlar için zehirli yiyecekler listesinde tutmaya devam ediyor. Sarımsak bu anlamda avokadoyla aynı kategoride yer alıyor. Faydaları için kedi ve köpek mamalarında kullanılan bu besinler, zararları dolayısıyla zehirli yiyecekler kategorisindeki yerini koruyor.

Siyammm
Siyammm

120334

"Ek olarak arkadaş sarımsak demiş ama sarımsak iç parazit açısından yararlıdır"
Demişsiniz eğer düzgün okuduysanız benim tablet yerine düz tüketimden bahsettiğimiz anlarsınız ve eğer yine okuduysanız ben iç parazitten değil genel olarak bahsediyorum yazdım nurdan tablet olarak bahsetmediğimi anlardınız . neyse konuyu kapayalım

Siyammm
Siyammm

120334

hayvanın bulunduğu ortamdaki temizlik, parazitlerin ortaya çıkmasını engelleyen en önemli faktördür. Kedinizin genellikle düzenli olarak gittiği yerleri dezenfekte etmek iyi bir fikirdir. Hayvanınızın dışkısını zaman zaman incelemek ve onu rutin kontroller için veterinere götürmek de yardımcı olabilir. Elinizdeki dozu yumurtadan çıkacak parazitler için vermiştir diye tahmin ediyorum , arayıp sorsanız iyi olur. İç parazite sebep olan şeyler çiğ et salam vb. Şeylerdir kedinin sağlığı için soğan sarımsak tuz dan uzak durulmalıdır. Maalesef ne aralıkla vermeniz gerektiğiyle ilgili bir fikrim yok

nidaxu
nidaxu

3121

@siyammm;


@tata4252;


çok teşekkür ediyorum

TATA4242
TATA4242

118617

Rica ederim.Sağlıcakla ve patiyle kalın...Ek olarak arkadaş sarımsak demiş ama sarımsak iç parazit açısından yararlıdır ve bununla ilgili,üst düzey profesyonel markaların tabletleri vardır.Hem doğal antibiyotikdir vede iç parazit kovucudur.Bağırsak flora düzenini bakımdan geçirir.Broadline damlası çoğu tabletin ve damlanın karşı koyamadığı parazitlere karşı koyar.Ben bazen kedime kullanıyorum ve bir günde parazitleri söküp atıyor.Hatta bir ara kumda fosilleşmiş parazit bulduğum bile olmuştu :)

TATA4242
TATA4242

118617

Zaten dediğiniz gibi Amerika Ulusal Araştırma Konseyi ve Japonya Hokkaidō Üniversitesi gibi araştırmaları ve makaleleri,başka binlerce araştırma mevcut.Asıl mesele tablet formunda kedi ve köpekler için üretilmiş olanı kullanmak,FDA da buna karşı durmuyor zaten,karşı durdukları tek başına kullanılması ve oran ayarlanmaması.Allisin ve Tetraksilinin maddesi antibiyotik ve kanser savasçısı diyebileceğimiz,bağışıklık güçlendiriciler.Ayriyetten allisin sarımsakdan ayrılarak uzun süre kullanılamaz,etkisini yitirir.Çünkü uçucu yağdır.Aktardan alınan sarımsak yağının maddeside allisindir.En etkili kullanımı sarımsaktır.Bu şekilde makalelerde mevcut.Tek başına kullanılmasını oranı bilinmediği için doğru bulmuyorum.Ama tablet formu doğru bir seçimdir.Aynı şekilde çörek otu yağı içinde insanlar için yapılmış araştırmalara dayanan makaleler mevcut ve oradaki konuda buna benzer oran bilinmesi ve çörek otu yağı faydası ile çörek otunun bir olmaması,çörek otu yağının uzun süre saklanamaması vs.gibi çok çaplı bilgiler mevcut.

nidaxu
nidaxu

3121

sarımsak konusunda kafam karışık doz açısından. gerçi bikeresinde kedim ben görmeden sarımsaklı yoğurt yemişti ama bi sıkıntı kumunda parazit vs hiçbişeyle karşılaşmadım. yeni sahiplendiğim kedide bu sorun var o yüzden bu kadar kafamda soru işaretleri var


@sselin1 aynen dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum

Esmerim1
Esmerim1

430

Bu broadline damlayı veteriner dışında alabileceğimiz bir yer varmı bilen lütfen yazabilirmi

Merhabalar kedime Broadline damlası uygulandı bugün ama biraz yalayabileceği bir yere geldi ve bu yüzden ıslak mendil ile sildiler etkisi azalırmı veya biter mi bilgisi olan cevaplayabilir mi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 42391 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81062 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR