Dişileştirme Ameliyatı

Merhaba. Kedim Ripple bir süredir idrar yolu tıkanıklığı ile mücadele ediyordu. Tam iyileşti derken tekrarlaması sebebiyle veterinere götürdüğümüzde son çare olarak dişileştirme ameliyatına alındı. Şuan ameliyatta. Bu ameliyatı daha önce yaptırmış veya herhangi bir bilgisi olan varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

23 CEVAP

Kedim Ripple bir sabah uyandığımda tuvaletini yapmaya çalışıp ağlamaya başladı. Bir gece önce hiçbir sorun yoktu koşup oynuyordu. Veteriner kedilerin ağrılarını son dakikaya kadar belli etmediklerini söyledi. Hiç vakit kaybetmeden veterinere götürdüm ve acil olarak testler yaptılar sonda taktılar yoğun bakıma aldılar. İdrar yollarında taş varmış ve yaklaşık 10-15 gün boyunca yoğun bakımda kaldı tam her şey yolunda testleri temiz çıktı diyip eve gönderdiler, ertesi gün yine kötüleşti bu defa İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine götürdük. İdrar yollarındaki taşlar tekrarlamış ve bu defa penisine kadar ulaşmış. Acilen ameliyat olması gerekiyor yoksa Pazartesiyi göremez dediler. Aynı gün bir klinikte Fakültenin başhekimi tarafından ameliyata alındı. Daha sonra o ameliyattan gayet sağlıklı bir şekilde çıktı. 3 ay boyunca bu konuyla alakalı hiçbir problem yaşamadık. 2 aylıktan itibaren N&D mama kullanıyorduk ameliyattan sonra Royal Canin Urinary kullanmaya başladık. Ancak yaklaşık 3 hafta önce aniden halsizleşmeye başladı. Burnu, ağzı ve patileri beyazlaştı. Aynı gün hemen veterinere götürdük test yapıldı. Ve aşırı kansızlığı olduğunu, acil kan nakli yapılması gerektiğini söylediler. Burada da paylaşmıştım. Ece hanım da yardımcı oldu ancak kriterlere uygun bir kedi bulunamayınca(son 2 ay içinde antibiyotik kullanmamış ve 1 yaşından büyük olması şarttı) ve vakit çok azalınca veterinerimiz orada baktıkları bir kediden kan aldı, nakil yapıldı. Buna rağmen kan değerleri düşmeye devam etti ve 5 gün içinde Ripple’ı kaybettim. Sebebi kesin belirlenmese de kan paraziti olabileceğini söylediler. Hiçbir aşısını eksik etmediğim, en iyi şekilde beslediğim, sabahlara kadar başında beklediğim bebeğim artık yok. Umarım sizin yavrularınız bir an önce sağlığına kavuşur. Teşekkür ederim herkese.

Siyammm
Siyammm

120334

feline ürolojik sendrom. (kimi yerde feline urinary syndrome, kimi yerde de feline urologic syndrome.)
kedilerin idrarındaki zengin mineraller (özellikle magnezyum diyorlar) çökelti yaparak idrar yolu taşlarına dönüşüp idrar yolunu daraltıyor, tıkanmasına sebep oluyor. kedi idrarını yapamıyor, acı cekiyor ve idrar kesesinde biriken idrar vücuda karısarak üre komasına sokuyor. ölümcül bir hastalık.
gece bagırmaya baslayan kediyi sabah veterinere götürdügümde, ki ben hala kızgınlıktan kaynaklandıgını sanıyordum, idrar kesesini kontrol etti ve narkoz verip sonda takmaya calıstı. fakat tıkanıklık c.organ ucuna kadar geldiginden ve sonda 1 cm bile ilerleyemediginden dolayı öglen ameliyata aldılar. Testileri ve cinsel organı kesildi, idrar yolu tıpkı disi kediler gibi anüsünün altına dikildi. 5 gün kadar sonda kalacak, yaranın kaynamasını bekleyecekler. vücudunda kreatinin miktarı fazla oldugundan buna yönelik serum veriliyor. yarayı kurcalamaması icin kafasında bir baslık var ve kafeste yatıyor. tam iyilesme süreci 15 gün sürecekmis.
kediniz kumunu karıstırıp duruyor ve bir türlü idrar cıkartamıyorsa kabız olmus diye düsünmeyin ve veterinere götürün. erken giderse sonda ile halledilebiliyor ve diet mamalar ile (magnezyum miktarı daha düsük olan) ameliyatsız çözüm saglanabiliyor(mus). market maması denilen kalitesiz mamaların cok büyük etkisi oldugunu söylüyorlar. hem rahatsızlık süresince hem de ameliyat ve sonrasında cekecegi büyük acıları engellemek icin dikkatli olup önlem almalı.

Ayseenur10
Ayseenur10

11841

Acaba bu ameliyatın ücreti ne kadar?

Evet çok az veterinerin yapabildiği bir ameliyatmış. Biz şimdilik bekliyoruz toparlanmasını. Elimizden başka hiçbir şey gelmiyor. İnşallah bir daha tekrarlamaz sizin kedinizin de.

gizemt77
gizemt77

1058

nasil oldu kediniz? @SelenUrl

Leonis
Leonis

320

Çok geçmiş olsun umarım hemen toparlar. Bundan sonraki süreci de bizimle paylaşırsanız çok mutlu olurum biz de aynı sorunu yaşıyoruz ve ileride böyle bir ameliyat olabileceği söylendi. Hangi mamayı kullanıyordunuz acaba ve bundan sonra hangi mamayı kullanmanız önerildi?

behcetaydinelli
behcetaydinelli

106554

Umarım en kısa sürede atlatır ve eski sağlığına kavuşur :(

Ayseenur10
Ayseenur10

11841

Benim erkek kedimde de idrar yolu problemi çok kez yaşandı senede en az 1 2 defa oldu, veterinere söyledim bu ameliyatı ama çok özel bi ameliyat dedi sanırım ilçede bir veteriner olduğu için yapılamayacağından. İnşallah bir daha sorun yaşamayız

Ayseenur10
Ayseenur10

11841

İnşallah biran önce toparlar, inşallah

Linsenpai
Linsenpai

117282

Çok geçmiş olsun, umarım bir an önce iyileşir kediniz..

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Arkadaşlar bu arkadaşımızın kedisi ameliyattan çıktı ama bir süre sonra aşırı kansızlık sebebiyle hastalandı ve iki gün boyunca kedisine kan verecek sağlıklı kedi aradık...
Buldum da ama başka bir kediden veteriner kliniğinde kan nakli yapılmış ama maalesef kedisini kurtaramadılar.

gizemt77
gizemt77

1058

cok uzuldum, basiniz sagolsun. benim kedim de bu ameliyati olacak yuksek ihtimalle, yine de durumun o raddeye gelmemesi icin elimden geleni yapacagim.

lemisgod
lemisgod

1920

Nasıl oldu kediniz umarım iyileşir bir an önce. Allah sabır versin sanada çok kötü bir durum.

gizemt77
gizemt77

1058

Basiniz sagolsun cok aci bir durum, ben de daha önce kedisini kaybetmis biri olarak sizi cok iyi anliyorum. Biz idrar yollari kristalleriyle uzun suredir mucadele ediyoruz, sonda takılıyor, kan kaybi oluyor. Tekrarlarsa disilestirme ameliyati dedi vetetiner, ondan size ulasmak istemistim. Su anda tek umudum hills cd mama ve idrar yollari macunu. ama bu sorun kronik bazen elimizden gelen her seyi yapsak da olmuyor, cok uzuldum duruma.

FeyzaUyar
FeyzaUyar

4652

merhabalarr bizim kedimize 5 kere sonda takılmıştı artık kritik de olsa dişileştirme ameliyatını kabul ettik. Şuan ameliyat olalı 5-6 ay olmuştur. İyileşme süreci biraz zor ama ondan sonra hiçbir sorun yaşamadık kedimiz çok iyi nazar degmesinn. 2500 liraya yaptırdık bu arada ama her klinik yapmıyor bu işlemi Animales bizim kliniğimizin adı Antalya'da :3. Ben cok korkmuştum ameliyattan önce deli gibi yorumlari okuyordum. Umarim birilerinin işine yarar bizim deneyimimiz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 14524 Görüntüleme
  • 23 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR