Rengine Göre Kedi Sevmek

ordekcandir
ordekcandir

742 Puan

Neden herkes beyaz kediyi güzel, siyah kediyi çirkin algılıyor?
Beyaz kediler hemen sahip buluyor da siyahlar sevilmiyor?
İnsanın da sarışını ve esmeri vardır ama bu kadar düz görüşle yaklaşılmıyor.
Halbuki siyah asilliktir, gülde bile siyahlık özeldir.
Neden kimse bu kızımızın ailesi olmak istemiyor anlamıyorum


10 CEVAP

patkam
patkam

115790

Hiçte çirkin bir kedi değil çirkin diyen kendisine baksın...Ben sizin düşüncenize katılıyorum...

BENU
BENU

116602

Size katılıyorum Rengine göre yargılıyor ve uğursuz olarak Nitelendiriliyor kesinlıkle çok yanlış bir davranış.

simge
simge

2456

Size kesinlikle katılıyorum illa beyaz olcak diye bişey yoktur.siyah'da olabilir rengi olsa ne olcak ki ikiside canlı biolcakık böyle bir ayrımcılk olmaması lazm.

kesinliklekatılıyorum kediye bayıldım sahiplendiriyormusunuz

yaksklikoalaa
yaksklikoalaa

1376

bencede oldukça sevimli umarım en kısa sürede biri sahiplenir ve mükemmel bakar

ordekcandir
ordekcandir

742

Evet sahiplendiriyorum Veteriner-Enes

Alparslan88
Alparslan88

1020

Gelenek olarak nedense kedileri nankör olarak hep bilmişizdir hele siyah kedi yi görünce küçükken saçımızı çekerdik:) çok tatlı kedi köpeklerm olmasa bir kedi besleme niyetim çok fazla :)

almayı istiyorum köpeğimle anlaşmamısandan korkuyorum çözüm?

ordekcandir
ordekcandir

742

Kedi ile köpeğin uyumlu bir şekilde yaşayabilmesi için evin iki ayaklı sakinlerine büyük iş düşüyor. Öncelikle ‘Yavru ya da yetişkin, kedi ve köpeğin ilk karşılaşması için sessiz ve sakin bir ortam sağlanmalı' . Kalabalık ve gürültülü bir ortamdan kaçınmak, evde kedi ve köpeği tedirgin edebilecek yabancı kimsenin olmaması gerekli.


Evin eski sakini köpekse, kedi ile karşılaştırıldığında ödüllendirilmesi çok önemli. Köpek ile kedinin her bir araya getirilmesinde, köpeğe okşama ile ya da ödül maması ile mükafat vermek, kısa sürede ev sahibi köpeğin misafiri sayesinde ödüllendirildiğini fark etmesini sağlar.
Kedi ve köpek tanışmalarında birbirlerine sert tepkiler vermeseler bile bir süre yalnız bırakılmamalı. Özellikle ilk günlerde evde yalnız kalmaları gerekiyorsa mutlaka ayrı odalarda, ya da birbirleriyle fiziksel olarak temasta bulunamayacakları mesafede bırakılmalılar.
Dikkat edilmesi gereken bir nokta da, ikinci pet geldikten sonra evin ilk sakinine gösterilen ilgide düşüş olmaması. Birbirlerini kabul etme dönemlerinde özellikle ev sahibi olan pete daha çok ilgi göstermek kıskançlığın önüne geçilmesi için çok önemli. Köpekler kedilerden daha kıskanç.
Kedi ile kurduğu ilişkide lider olmak isteyen köpek ve yaradılış olarak lider kabul etmeyen kedi, zaman içinde kendi aralarında bir hiyerarşi kurup bu sorunu aşıyorlar. Dişi köpekler lider olma dürtüleri çok fazla olmadığı için kedi ile dostluk kurmakta erkek köpeklere göre daha hızlı ve uyumlu.
Yetişkin bir kedi ve köpeğin de birbirleriyle yeterince vakit geçirdikten sonra anlaşabilmeleri sanıldığı kadar zor değil. Yeter ki siz sabırlı ve kararlı olun, evin hakiminin siz olduğunu unutmayın!
ADIM ADIM NE YAPACAKSINIZ?
Kedi ve köpeği bir araya getirmeden önce üzerilerinde kokuları olan eşyaları koklatmak birbirlerinin kokularını tanımaları için yararlı olur. Bunun için kedinin üzerinde yattığı battaniye, köpeğin oyuncağı gibi eşyaları kullanabilirsiniz.
Kedi ile köpeğin ilk karşılaşmalarında kızgın sesler çıkarıp savunma pozisyonuna geçmeleri normal. Bu durumda panikleyip onları hemen birbirlerinden uzaklaştırmayın. Sizin kontrolünüzde ne kadar zaman geçirirlerse alışma süreci de o kadar kısalacaktır.
Özellikle yetişkin kedi ve köpekte ilk günlerin hayal kırıklığı ile geçmesi normal. Bu dönemde birbirine dostça davranmayan petleri azarlamak ve cezalandırmak ise en yanlış davranış.
İlk birkaç gün petlerin yemek ve su kapları için birbirinden uzak yerler seçmekte yarar var. Özellikle yetişkin kediler stres altında olduklarında yemek yemedikleri için kedinin yemeği köpeğin ulaşamayacağı bir yerde olmalı.
İnternette bu ve bunun gibi çok yazı var. Zamanla alışırlar yeter ki sabredin

Leafleth
Leafleth

4

ben isterim...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1616 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 6 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR