Kısırlaştırma Ameliyatı Yöntemi

lent74
lent74

166 Puan

9,5 aylık dişi kedimi kısırlaştırmak istiyorum ancak hangi yöntemle kısırlaştırmam gerektiği konusunda bir sonuca henüz varamadım. Sorduğum veteriner kliniklerinin çoğu yan karından yapıyormuş, sadece biri orta karın altından yaptığını ve diğer yöntemin uygun olmadığını söyledi. Bir de anestezi yöntemi var, bazısı katı bazısı enjeksiyon bazısı da gaz anestezisi dedi. Bu konularda bilgisi olan varsa, yardımcı olursa çok sevinirim.

4 CEVAP

srplzngl
srplzngl

113865

Kesinlikle gaz anestezi. 6-7 aylık dişi kedimin operasyonu karından yapılıp çözünen dikiş ve doku yapıştırıcısıyla kapatıldı. Çok çabuk toparladı.

ecekirdekci
ecekirdekci

1297

Gaz anestezisi daha guvenli diye biliyorum. Biz de gaz anestezisiyle yaptirdik ve yan karindan ameliyat oldu, bir sorun yasamadik. Ortalama 10 gunde de dikisler aliniyor.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Anestezisini sormadim ama bizimki de karindan 2 3 dikisle yapiyor. Dikisler kendiliginden kayboluyor, dikis aldirmaya ve birsey olmadigi surece bir daha gitmiyoruz. Kediler ipleri çekistiriyor bir sey opur mu dedigimde ise icte bir kat daha dikis oldugunu soylemisti. Boylece yakalik falan takmiyoruz. Cok kolay geciyor ameliyat sonrasi donem. Gecmis olsun simdiden

hcerenk
hcerenk

10454

Ben daha bugün teslim aldım kısırlaştırılmış kedilerimi. Yan karından estetik dikiş ile yaptılar operasyonu. Dikiş aldırmaya ve kafadaki huniye gerek kalmıyor. Çok minik bir yeri traş etmişler, rahim yumurtalık vs her şeyi almışlar. Dün bıraktık bugün aldık. 24 saat olmadan evdelerdi. Hayvanların psikolojisi için de uzun süre müşade altında tutulan operasyonları yaptırmak istemedim.
Ben çok memnun kaldım, 6-7 güne de tamamen toparlarla dedi hareket kabiliyeti olarak.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap