Balıklı Mamalar Uzun Vadede Zararlı Mı?

mervegck06
mervegck06

10457 Puan

Merhaba 9 aylık kısır bir kedim var ve tavuklu mamalar tüy dökümümüzü inanılmaz derecede arttırıyor. Kısırlaştırılmış kediler için de çoğu mama tavuklu maalesef. Farmina firması ile görüştüm arkasındaki besin önerilerine uyulduğunda dişi kedilerde bir sorun yaşanmayacağını söylediler. Bizde şu an N&D nin Ocean serisi balıklı portakallı mamasını kullanıyoruz ve memnunuz. Soruma gelince balıklı mamalar uzun dönemde kedilerde sağlık problemine yol açar mı? açarsa ne gibi problemler ve neden kaynaklı? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar sorumu cevaplarsa sevinirim. Ayrıca kedim yaş mama da tüketemiyor. hemen ishal oluyor. O nedenle sadece kuru mama ile besleniyor.

10 CEVAP

Sselin1
Sselin1

122024

Kediniz kilolu degilse kısır kedi maması kullanmak zorunda degilsiniz. Orjien, acana, naturea gibi markalarin kısır maması yoktur mesela. kısır kedi mamalarinin farki yag oraninin az olmasi icinde kısır kediler icin mucizevi bir sey yok mineral oranlari (kalsiyum, fosfor, magnezyum) zaten yetiskin mamalarinda da yüksek tutulmuyor. Kedisinin idrar yollarinda sorun yasayanlarin neredeyse hepsi kısır kedi mamasi kullaniyor zaten. Idrar yollarinda taş olusumuna asil sebep yaş mama tüketiminin az olması. Kuru mama vucutta dehidrasyona neden oluyor. Sivi kaybindan dolayi Böbrekler yeterince temizlenemedigi icin biriken mineraller idrar yollarinda taş olusturuyor. Bu yüzden haftada 1 verilen yaş mama yeterli degil malesef. Düzenli olarak yas mama yemesini ve yeterli oranda su icmesine dikkat etmemiz gerekir.

Sselin1
Sselin1

122024

Surekli balık tüketmek vücütta civa birikmesine sebep oluyor ozellikle büyük balıklar ornegin ton baligi kucuk baliklari da yedigi icin daha cok civa oranina sahip. Genel olarak Tek tip beslenme sagliksiz bir beslenme sekli zaten sadece balik icin degil. Her seyin fazlasi zarar. Ben de elimden geldigi kadar protein cesitliligi saglamaya calisyorum. Ama surekli balikli kuru mama yedigi icin saglik sorunu yasamis kediler var mi? veya bu anlamda bilimsel bir calisma yapilmis mi bilmyorum.

hcerenk
hcerenk

10454

Merhaba,
Farmina size kedinizin kısır olmayan yetişkin kedi mamasını yemesinde bir sakınca olmadığını mı söyledi? Bu uzun süredir merak ettiğim bir konuydu. Yetişkin mamalarında tat olarak fazla çeşit olması canımı sıkıyor, kısırlar için seçenek çok az.
Tüketmesinin sakınca olmadığını mı söylediler o yüzden merak ettim.
Ben balıklı mamalar ile ilgil yoğun kokukusu dışında kişilerden bir şikayet duymadım.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Felicia kisirlastirilmis somonlusu var.

Sselin1
Sselin1

122024

Hazir olmak zorunda degil zaten. Evde kendiniz et, tavuk haslayip verebilirsiniz. Ozellike derisiz tavuk gogsunun ishal yaptigi bir kedi görmedim tam tersi ishale iyi geliyor.

mervegck06
mervegck06

10457

@epiglottis cevap için teşekkür ederim ama mama olarak içeriği iyi bir şeyler almak isterim. Felicia genelde önerilmeyen bir mama.

mervegck06
mervegck06

10457

evet kısırlar için seçenek çok az heleki balıklı olarak çok çok az advance ve proplan da var ve ben ikisini de kullanmak istemedim
farmina ile telefonda görüştüm kısır olmayan kedi mamasını kullanabileceğimi söylediler. Kedim dişi olduğu için sorun olmayacağını erkek kedilerde idrar yollarında kristalleşme olabileceğini söylediler.
Ama ürün miktarına dikkat etmelisiniz özellikle kediniz kilo almaya meyilli ise kesinlikle arkasında yazan günlük ürün miktarını aşmamalısınız dediler. (çünkü kısır kedi mamaları ile normal mamalar arasında sadece yağ oranı vb. farklar varmış)

mervegck06
mervegck06

10457

teşekkür ediyorum. kedim yeterince su içiyor 24 saatte 2 kez dolduruyorum su kabını ve hepsini bitiriyor ama dediğim gibi yaşmama yiyemiyor. hemen ishal oluyor. bende arada tavuk ciğeri vs (sebzesiz ) haşlayıp veriyorum.

hcerenk
hcerenk

10454

Benim kedilerden biri de yaş mama yer yemez ishal oluyor. Bir de uzun tüylü zilli, iyice içinden çıkılmaz leş bir durum oluyor. Artık çekiniyorum yaş mama vermeye. Haşlama ciğer yemiyor, et yemiyor. Tavuk yiyor sadece :( Zaten kuru mamalar da hep tavuklu. Gerçekten mutsuz olduğum bir durum :) Yoğurt, kefir, ayran, peynir ve yumurta falan yedirebiliyorum sadece. Çok özendim yaş mama hazırlayayım kendim diye ama maalesef yemiyor :)

Sselin1
Sselin1

122024

Hcerenk Balıkli yas mama olarak schesir veya light ton baligini deneyin direk vermek yerine yarim konserve olarak ve icine pirinc veya patates katip verin isterseniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3165 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78330 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR