Ev Ve Kişilerin Değişimi

hazzelto
hazzelto

843 Puan

Merhaba, kedim 1,5 yaşında tekir bir kedi ve evde 7 yaşındaki köpeğimle birlikte yaşıyor. Çok iyi anlaşıyorlar ve genelde birlikte uyuyorlar. Ancak biz iş nedeniyle farklı bir şehre taşınmak zorundayız, kedimi bi süreliğine en fazla iki ay olmak üzere güvendiğim bi arkadaşıma bırakacağım. Bu süreçte bizden ve köpeğimden uzak olacak. Nasıl bir geçiş süreci olması gerekir? Yanına oyuncak ve battaniyelerini koymamın bi faydası olur mu?

4 CEVAP

Asphodelll
Asphodelll

795

Kediniz çok zor bir dönemden geçicek hatta sizi unutacak. 2 ay gibi bir süre kedinin geçici evde kalması için çok uzun bir süre. döndüğünüzde çok farklı huylar edinmiş bir kedi ile karşılaşabilirsiniz. Gideceği evde yatacağı yatağına evin belli bölgelerine catnip sıkın. Bu onu biraz rahatlatır. Onun haricinde yanına bi tane sizin ve köpeğinizin kokusunu taşıyan kıyafet verin. Kalacağı eve önceden 1-2 kere beraber gidip oralarda takılın. Kediniz için çok stresli bir dönem olucaktır. Şimdiden kolay gelsin :)

esincosgun
esincosgun

649

Ben de kedimi 1 ay gecici bir arkadaşıma bırakmak zorunda kaldım. Kedimle beraber evin ve benim kokumun sindigi eşyaları da vermistim. Yastik, çanta bile vardı eşyalar arasında :). 1 ay sonra hemen beni tanıdı hatta yanımdan ayrilmadi uzun süre. Yanınıza aldığınızda daha fazla ilgi gösterin ve şımartın biraz. Böylelikle yaşadığı stresi giderebilirsiniz

hazzelto
hazzelto

843

Ben her hafta haftasonu veya bi gece de olsa arkadaşıma gidip kedimle kalmayı planlıyorum ama daha fazla malesef kalamam, catnipli oyuncaklar yaş mamalar aldım. Eşyalarımızdan da kedimle birlikte göndereceğim. Umarım stresine az da olsa faydam olur, size de yorumlarınız için teşekkür ederim dikkate alacağım.

Zeke
Zeke

118626

Gidemediğiniz zamanlarda görüntülü konuşmayı da deneyin:)
Çok garip ama bir arkadaşım kedisiyle ayrı olduğu dönemde bu yöntemi uygulamıştı. Onu görmeden sesini duymadan yemek yemiyormuş, bu yöntem sayesinde mamasını yiyormuş :)) belki sizde de işe yarar bilemiyorum denemekten bir şey çıkmaz bence

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 384 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR