Kum Sorunu

Nesiv
Nesiv

4624 Puan

Merhaba,
Kedim kuma çişini yaptıktan sonra üstünü kapatmak için çok vakit harcıyor ve kakasını yapmadan önce uzun süre kumu eşeliyor. Nedeni ne olabilir ve bundan nasıl vazgeçirebilirim?

10 CEVAP

Silvia07
Silvia07

336

Benim kedim de aynısını yapıyor ben oyun oynamak amaçlı yaptığını düşünüyorum ama yine de emin değilim

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Benim de kedimin biri böyle, pimpirikli bir türlü kazdığı yeri beğenmez. 10 dk harcar kapatmak için, o kadar uğraştığı için de daha kötü oluyor aslında. Çok da sert kum kazar deli gibi. Değiştirmenin yolu yok bence. Kumunuz mümkün olduğunca kaliteli, hızlı topaklaşan ve kokuyu iyi hapseden bir kum olsun. Kum seviyesi de alçak olmasın. Bir nebze böyle önüne geçebilirsiniz.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Oyun değil içgüdüsel bu. İyice örtmek istiyor ki kokusunu diğer hayvanlar alamasın ve onu avlayamasın :) Aynı şekilde kakayı da derine yapmak istiyor daha çok koktuğu için ama kum kabının derinliği belli sonuçta, o yüzden kumu çok koymak gerek.

Nesiv
Nesiv

4624

Çevremde kedisi olan 3 kişi daha var, hiçbiri bu kadar kazmıyor, ondan acaba sorun mu var diye düşündüm.
Kedim biraz stresli belki de ondan, diğer kediler gayet rahatlar.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Aynen benim de çok kazan kedim biraz gergin bir kedi. Ben ayrıca vahşi yanlarının da daha güçlü olduğunu düşünüyorum, içgüdüleri çok kuvvetli. Diğer kedimle çok fark var aralarında.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Aman Nesrin Hanım sizinki de tekirmiş :) Tekirler çılgın olur zaten. Beninm kedimin ısırma huyu da vardı önceden ikinci kedi geldikten sonra bayağı sakinledi, ısırmıyor artık, gerginliği de azaldı. İmkanınız varsa size de öneririm. Yalnız alışma süreci çok zor geçebilir pes etmeyin, sonrası çok güzel.

Mirtip
Mirtip

3124

Kaba koyduğunuz kum miktarı az ise bundan dolayı da yapıyor olabilir..

Nesiv
Nesiv

4624

İkinci kedi istiyorum, eşim kesinlikle istemiyor. Yoksa şu anda ilanını verdiğim kediyi sahiplenmek isterdim. Aşırı uysal tam ev kedisi

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Eşinizi ikna edemez misiniz? Kedimizin ruh sağlığı için daha iyi olurmuş, yalnız kediler depresyona giriyormuş falan deyin. Acındırın azıcık :) Hazır elinizde kedi de varmış, kaçmasın bu fırsat. Ya da hiç talip çıkmasın bu yavruya size kalsın mecbur ;)) Sokağa atacak değilsiniz ya canım :)

Nesiv
Nesiv

4624

Benimki de ısırıyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 534 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78248 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR