İki Kedinin Birlikte Yaşaması

radagast
radagast

1154 Puan

merhaba,


şuan evde 2 kedim oldu. ikisini de sokaktan sahiplendim. kum, aşı, mama gibi konularda tavsiyelerinize ihtiyacım var. ikisi de yavru, yaklaşık 3 aylıklar, birisi dişi ve bir diğeri erkek. mamalarını ayrı kaplara koydum, fakat kumları şimdilik tek bir kum olarak duruyor, kumu ayırmam gerekir mi? ve bana vereceğiniz diğer tavsiyeler ne olur acaba?


şimdiden teşekkür ederim.

9 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Kum kabı sık temizliyorsanız bir tane de olabilir. Biz de öyle şu anda. Günde 3 kez temizliyorum ama.

srplzngl
srplzngl

113865

Kum kabı en az iki tane olmalı. Mümkünse kedi sayısı +1.
Özellikle karma aşıyı bekletmeyin. 5-6 aylık olduklarında genel sağlık durumları uygunsa kısırlaştırın, yoksa başa çıkamazsınız. Zaten en sağlıklısı ilk kızgınlıktan önce yapılan kısırlaştırmadır.

Natkarat
Natkarat

10977

Kum kabı tek yeterli bence ama şu normalden daha geniş olanlarını tercih edip günlük temizlemeniz gerekir. Dikkat etmeniz gereken en önemli durum parazit aşıları. Kumu paylaştıkları ve birlikte yaşadıkları için birinde varsa bulaş olma ihtimali muhtemel. Sahiplendikten sonra paraziti eksik olan varsa şayet gecikmeden yaptırmayı ihmal etmeyin.

Natkarat
Natkarat

10977

Parazitleri tamdır o zaman. Karma anlık sıkıntı oluşturmaz. :) Dışarı çıkıyorlarsa karma, kuduz ve lösemi yaptırabilirsiniz. Hiç çıkmıyorlarsa yaptırmayabilirsiniz de. Dışarı hiç çıkmıyorlar ve minimum düzeyde tutmak istiyorsanız sadece karma yaptırabilirsiniz. Muhtemelen sadece parazitleri vardır.

srplzngl
srplzngl

113865

Yani arkadaşın dediği gibi günde 3 defa temizleyebilecekseniz tek kap da olur. Ben her ihtimale karşı kedi başı bir kum kabı kullanmak taraftarıyım. Sık kirleneceği için temizleyemezseniz strese girerler boşu boşuna.

radagast
radagast

1154

çok teşekkür ederim. antalyada karma aşı sanırım 100 liraymış. en kısa zamanda yaptırmaya çalışacağım.

Catloveerr
Catloveerr

13260

Karma aşı önemli hastalıklardan koruyor ve iki kediyi bir araya getirirken karma aşıları yoksa getirmiyorlar bile bi hastalık bulaşabilir diye. O yüzden aynı kum kabı kullanacaklarsa karma aşılarının olması lazım hastalık bulaşabilir diye söylüyorum . Ben böyle biliyorum

radagast
radagast

1154

cevaplarınız için ne kadar teşekkür etsem az. kumlarını temiz tutarım, o nedenle şimdilik tek kum kabı ile devam edeceğiz.


kedilerin parazit aşıları tamam, fakat karne çıkarmadan önce yapılan aşılar hangileri acaba? karma aşı dedikleri şey mi? daha doğrusu, yaptırmam gereken diğer aşılar nedir acaba?

srplzngl
srplzngl

113865

Karma aşıyı kediler sağlıklıysa bekletmeyin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 423 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79784 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR