İdrar Yolları İçin Mama Ve Diğer Tavsiyeler

Natkarat
Natkarat

10977 Puan

10 aylık kısır olmayan erkek kedim için kısırlaştırılmış kedi mamaları kullanan var mı? Şu sıralar zaman zaman kızgınlık sesiyle karıştırdığımı düşündüğüm sıkıntılı durumları mevcut. Sürekli olmasa da zaman zaman tuvalete girip ara ara miyavladığı oluyor. Emin olmamakla birlikte yaş mama rahatlanıyor deniliyor ama uzun vadede o daha çok tetikliyor diye sık vermek istemiyorum. Şu an nd tahılsız kuzulu yetişkin mamayı tüketiyor.(tanesi büyük olduğu için yetişkine geçmemiz gerekti, küçükleri çiğnemeden yutuyor beyefendi) Maması bitmek üzere ve mamasız kalmamak için acana'nın mamasını sipariş ettim ki umarım sorun oluşturmaz. Gün aşırı gimcat'in üriner sistemi destekleyici macunundan da veriyorum. Su tüketimi az değil ama aman aman da çok değil. Sorularıma gelecek olursak. :)



  1. Kısırlaştırmadan kısırlaştırılmış kedi maması kullanan var mı? Bunu kullansam ne sakıncası olabilir?

  2. Acana wild prairie kullanıp idrar yolunda sıkıntı yaşayan çok oldu mu? Eğer sıkıntılı bir mamaysa kullanmayıp alternatif bir mamaya yönelebilirim.

  3. İdrar yolu tıkanmayan kediye veterinerlerde uygulanan bir destekleyici tedavi mevcut mu? Sonda gibi sıkıntı oluşturan işlemler haricinde. Ayrıca bildiğim kadarıyla sık sonda işlemine maruz kalan kediler bir süre sonra idrar tutmada sıkıntı yaşıyorlar. Bu sebeple kediyi yormadan, sağlığını sıkıntıya sokmayan tedavi seçenekleri mevcut mu?


Not:Kısırlaştırma konusunda siz yazmadan belirteyim. Gelişimini tamamlaması için 12 aylık olana ya da püskürtme yapana kadar bekletmek istiyorum. Bu sebeple henüz kısırlaştırmayı düşünmüyorum.


Deneyimleriniz benim için çok önemli. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

2 CEVAP

Sselin1
Sselin1

122024

Böbrek problemlerine genel olarak yüksek protein ve yas mama tüketmemek sebep oluyor. Kedinizin kizginliga girip puskurtme yapmasi icin 12 aylık olmasina gerek yok. Bu durum genelde 7-8 aylıkken baslar 10 aylık kedinizi zaman gecirmeden kısırlaştırmanız en saglıksı. Istediginiz zaman kısır kedi mamasi kullanabilirsiniz hicbir zarari olmaz . Kisir kedi mamasinin yag orani daha düşük sadece. Ayrica Idrar yollari sagligi icin n&d tahilsizi degil n&d düşük tahilliyi tavsiye ederim. Protein orani daha uygun. Vucudun gerekli siviyi almasi icin hergun yarim konserve yas mama vermenizi tavsiye ederim icine biraz su koyarsaniz daha iyi olacaktir.

Ayseenur10
Ayseenur10

11841

İdrar yolları sorunu için veterinerde satılan kotervin diye bitkisel bir ilaç var, ayda 10 gün korunmak için kullanmamızı tavsiye etti veterinerimiz. Sizde veterinerinize danışabilirsiniz kullanımı konusunda.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 365 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR