Kısır Olmayan Kediye Kısır Maması Verilir Mi

Catloveerr
Catloveerr

13260 Puan

Merhaba benim kısır bir kedim var matisse kısır kedi maması kullanıyoruz. Abim de yetişkin bir kedi sahiplendi kısır değil. Büyük paket matisse alacağım iki kediye paylaştıralım diye düşündük. Kısır olmayan kedi kısır maması yese herhangi bir zararı olur mu acaba?

12 CEVAP

Sselin1
Sselin1

122024

Hicbir sorun olmaz. Zaten matissenin kisir ile normal mamalarinin degerleri arasinda nerdeyse hicbir fark yok. Yag ve protein oranlari ayni zaten yeterince dusuk olan mineral degerlerinde de süs olsun diye kalsiyum oranini azicik daha indirmisler. Zaten bu degerler markadan markaya da degisiyor. Atiyorum A markasinin kısır kedi mamasi %14 yag oranina sahipken B markasi %11 yag oranina sahip. Matissenin ise kısır olmayan mamasi da %11 yag oranina sahip. Demek istedigimi anlatabilmisimdir umarm :) bu degerler haricinde de kısır mamasinin baska bir özelligi yok. Degerleri normal ise kısır kediye yetiskin mamasi da verilir hatta.

bihtercik
bihtercik

115875

içeriklerini kıyaslayın eğer çok uç noktalarda değilse bence yiyebilir

haykoturk
haykoturk

4056

Kalsiyum magnezyum ve fosfat düşük olur kısır kedi mamasında.. vermenizde pek sakınca yok.. Kısır olmayan kediye de vitamin macunu alırsınız ekstradan.. Böylece içinizde en ufak bir endişe kalmamış olur.

bihtercik
bihtercik

115875

ama mantıklı olan ayrı olması çünkü ikisinde alacağı besin değerleri miktarı farklı

Catloveerr
Catloveerr

13260

Çok teşekkür ederim kedime normal mama vermek istemiyorum idrar yolunda sorun oluşur diye bir de mamayi çok seviyor yemesi gerekenden fazla yiyor şu an kilosu iyi engel olmaya çalıştım evde herkes vermeye devam edince ben de bıraktım ölçülü vermeyi. O yüzden normal mama kilo yapar diye de düşünüyorum kısır olmayan kediye kısır kedi maması vermek de garip geliyor

Sselin1
Sselin1

122024

Dedigim gibi onemli olan kisir mamasi veya yetiskin mamasi yazmasi degil protein, yag ve mineral degerleri. Farminanin sitesine girip bakabilirsiniz icerikleri ayni gibi. Tabi Sizin icinize sinmeyecekse iki kediye de kisir mamasi vermeniz daha iyi daha mantikli zaten. Ayrica kisir olmayan kediye kisir kedi mamasi vermek hic garip degil çunku Kisir kedi mamasi sadece kisir kediler icin degil. Kilosu fazla veya hareketsiz kedilere de kisir mamasi verilir zaten.

Sselin1
Sselin1

122024

Cogu mamada yazmiyor zaten ben de suzionline'dan ögrendim. Protein, yag, nem, lif ve kül degerlerini toplayip 100 den çıkarinca sonuc karbonhidrat degeri oluyor. Matisse de kilo olarak bir sorun yasarsaniz karbonhodrat orani daha düşük bir mamaya bakabilirsiniz.

Catloveerr
Catloveerr

13260

Mantıksız geliyor ama keşke kısır olsaydı diğer kedi de sorun olmazdı matisse küçük paket alınca çok çabuk bitiyor on kiloluk alacakken bari birlikte kullanalım dedim

Catloveerr
Catloveerr

13260

Anladım teşekkür ederim ben de baktım dediğiniz değerlere aynı zaten. Kedim erkek ne olur ne olmaz kısır mamadan şaşmak istemiyorum erkek kediler idrar yolları hastalıklarına daha yatkın olduğu için. gerçi içindekiler aynıysa (çok yakın değerler) o zaman kilo kontrolünü sağlayan ne? napsam bilemedim :)

Sselin1
Sselin1

122024

Bu matisse icin gecerli ama genelde yetiskin mamalarinda %20 oraninda yag kisir mamalarinda %11 yag bulunur. Zaten olay sadece yag miktariyla da ilgili degil bir mamada tahil orani fazlaysa yani karbonhidrat bu da kilo alimina sebep olur tabi baska hastaliklara da. Tahilli mamalar yerine sebzeli mamalar bu yuzden tercih ediliyor. Ayrica yag orani azalinca da karbonhdiratta artiyor bu da baska bir cikmaz kediler icin yag daha saglikli aslinda. Acana orijen gibi mamalarda kisir mamasi yoktur mesela %18 yag orani. Tabi sadece mamalara suc atmamak lazim gün icinde hareket ettirerek daha saglikli olmalari da bizim elimizde.

Catloveerr
Catloveerr

13260

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Matissede karbonhidrat değeri yazmıyor

Catloveerr
Catloveerr

13260

Çok teşekkür ederim bakacağım hemen

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 49030 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR