Ateşim Yüksek Olması

61mia
61mia

260 Puan

Merhabalar iki aylık bir kedi sahiplendim sokaktan buldum yalnız kediyi geldiği gün yıkamak gbi bir yalnış yaptım kedi dört gün sonra ateşlendi veterinere getirdik kırk derce ateşi oldugunu söyledi parazit aşısını vurdu birde ateş düşürücü yaptı sanırım yatış önerdi ama maddi imkanlardan dolayı yatıramadık evde bana önerebilceğiniz birşey var mı yardımcı olursanız cok sevinirim kedim çok hasta

11 CEVAP

Natkarat
Natkarat

10977

Ateşi 40 olan bir kediye nasıl ilk götürdüğünüzde parazit vurabiliyorlar anlamıyorum. Kedi zaten hasta ve bitkin birde üstüne parazit yapmışlar... Veterineriniz kimse değiştirmenizi tavsiye ederim. Normalde paranızı paraziti önden yaparak almaya çalışmak yerine ateş düşürücü uygulayıp hemogram bakması gerektirdi. Bunun sebebi de viral mi bakteriyel mi ayrımını yapıp tedaviye ona göre devam etmek. Viral olursa maalesef durum özellikle yavru kediler için çok sıkıntılı. :( Bakteriyel olursa ilk doz antibiyotik genelde iğneyle sonrakiler hap şeklinde veriliyor. İsmi de yanılmıyorsam baytril. Bu ateş düşürücüden sonraki saydığım kısımın maliyeti parazit ile aynı hatta bazı yerlerde daha ucuz. İşte bu dediklerimin uygulanması için işinin ehli ve ahlaklı hekimler lazım.


Mümkün olduğunca yanından ayrılmasın ve sevginizi hissettirin. Halen ateşi varsa insanlara ılık ıslatılmış bezle ateşinin düşmesini sağlıyoruz ya aynısını kediye uygulayın. Kedinin patileri ve koltuk altına uygulayın. Bazıları soğuk uygulayın diyor ama duruma göre artık ona siz karar verin. Ateşi çok aşırı yüksek değildir diye düşünüyorum ateş düşürücüden dolayı. Bol bol su içmesi lazım. Gerekirse ara ara siz kendiniz şırıngayla azar azar içirin. Maması hep hazır bulunsun. Bu süreçte yaş mama verip mutlu etmeyi deneyebilirsiniz.Birde dışkılamasını yaptıkça kontrol edin. İshal mi, ne renk dışkılıyor gibi.


Bu saydıklarımı bizzat yaşadım ben ve 42-43 derecelerden tosunumuzu kurtardık çok şükür. Ateşi öyle bir noktaya gelmişti ki en son yürüyemiyor ayaklarını sürtüyordu. Umarım en kısa sürede sorunsuz atlatır sizin kedinizde. Geçmiş olsun.

61mia
61mia

260

Son durum yürürken yalpalıyormuş zorla su içiriyorlar iştahı hala kapalı sürekli uyuyormuş bu sabah bıraz daha iyi gbi dediler inşAllah iyi olur tşkler

61mia
61mia

260

Çok tşk ederim

Natkarat
Natkarat

10977

Son durum nedir?

Mama yardımı belediyeler yapıyor galiba

Natkarat
Natkarat

10977

Bizimkide antibiyotik+ateş düşürücü+serum üçlüsüyle iyi olmuştu. Bu yaklaşık 4 gün sürdü. Sonrasında hareketleri ve yemesi normaldi. Kalan antibiyotiklerine devam etmiştik. (7-10 günü tamamlamak önemli) Umarım insaflı bir veterinerdir. Hem gereğinden uzun tutmaz, hem de işlemlerde indirim yapar. (serum, antibiyotik ve ateş düşürücünün maliyeti neredeyse yok gibi bir şey)


O yalpalama ateşten olur. Yüksek ateşte eklemler öyle bir ağrıyor ki kedi dayanamıyor maalesef. Su içirme yerine serum takviyesi süreci daha çok hızlandırır diye düşünüyorum ama veterinerin değerlendirdiği başka bir şey vardır belki. Umarız en kısa sürede iyileşir.

61mia
61mia

260

Çok tşk ederim ilgi ve alakanızdan dolayı

61mia
61mia

260

Çok tşk ederim ilgi ve alakanızdan dolayı

umarım sorun çıkmaz da iyileşir. geçmiş olsun nasıl şu an

61mia
61mia

260

Bir gözümüz akıyordu düzenli damlalarıda damlatılıyormuş ama tek göz çok üzücü gözüküyor

61mia
61mia

260

Kedimiz iyileşti herkese çok tşk ediyorum???? bir gözümüzü kaybettik sanırım ama kendisi cambaz gbi ordan oraya zıplıyor artık♥️

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 638 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR