Kedime Nasıl?

Fatiko
Fatiko

11964 Puan

Kedime nasıl kilo aldırabilirim.kısırlaşmadan önce kilosu çok güzeldi. Kısır mamaya bir başladık yüzü çöktü kedimin. Bıraktım kısır mamayı eski mamamıza döndük nd ocean balıklı ama kilo alamadı daha arada kısır yaş mama da veriyorum. Tavuk sevmiyor ciğer sevmiyor et sevmiyor çok minik yiyor. Balık biraz daha iyi seviyor yoğurt seviyor kefir. Peki başka nasıl kilo aldırabilirim. İştah açıcı brşşey var mı? Ya da yaş mama kilo aldıran?

11 CEVAP

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Fatiko,
Belki de ideal ve sağlıklı bir kilodadır. Şişmanlatmayın bu kez de çok kilo alırsa ?!
Veterinere danışın mutlaka. Sağlıklı derse bir şey yapmanıza gerek kalmaz.

gulatakan
gulatakan

107188

kediler için satılan balık yaglarından vermıstı arkadasım.yemedıgı bırsey olsa da yıyor onun kokusuyla.hem iştah da açıyor.tavuklu yas mama yapıp ya da tavuklu hazır yas mama alıp ıcıne ıkı damla balık yagı damlatmayı deneyebılırsınız.bı yerlerde tavugun kilo aldırdıgını okumustum.ama vet inize danısın ıstersenız.saglıklı bır sekılde kılo alsın.hem belkı de rakamsal olarak ıdealdır kılosu.

lwb
lwb

120674

Mamasını iştahlı yiyorsa öğün sayılarını ve miktarını çoğaltın, öğün aralarında da yaş mamayla destekleyin kilo aldığını görüceksiniz

Sselin1
Sselin1

122024

Yetiskin mamasi kullanin zamanla eski kilosunu alacaktir acele etmeyin. Her zaman yazıyorum zayif kediye kısır kedi maması kullanmaya gerek yok. Yeterli Su içmesi ve düzenli yaş mama yemesi idrar yollari sagligini korusmasini saglayacaktir. Kisir kedi mamasi kullanilmazsa idrar yollarinda sorun yaşanir diyorlar ama sorun yasayanlarin hepsi de kısır mamasi kullaniyor. Hergün yarim konserve yaş mama vermenizi tavsiye ederim. Kediniz normal kilosuna ulaştıginda, yaş mama verdiginiz günlerde kuru mama miktarini biraz azaltın. Ve hareketsiz yaşam tüm hastalıkların sebebi. Zayif bile olsa kedinizin hareket etmesini saglayin.

pinarcaya
pinarcaya

19123

Aminosol kullanabilirsiniz. Hem vitamin mineralhem de istah acici.

Catloveerr
Catloveerr

13260

@gulatakan benim kedim de et, ciğer, tavuk yemiyor. tüm kediler balık yağı var diye yer mi? Ne gibi yararları var her kediye verilir mi açıklar mısınız?

gulatakan
gulatakan

107188

Arkadaşımın verdiği kediler için olan veteriner kliniğinde satılan balık yağı idi.kedisinde iştahsızlık,mama seçme gibi sorunlar olduğu için veteriner hekim önermişti.ayni hekime gidiyoruz,guvendigimiz bir hekim.gunde bir iki damla ama sadece verilmesi gereken.bunu alınca biraz enerjik oluyorlar.gunduz vermek daha dogu.ben de kedilerime ilk nd aldigimda çok iştahlı yemediler.bana verdiği balık yağını damlattim daha guzel yemeye başladılar.su an mamalarini iştahlı yedikleri için bir damla veriyorum.ama her gün iki damla verilebiiyormus kilosuna göre ,gittiğimiz hekim öyle önererek vermis.

gulatakan
gulatakan

107188

Sokak kedileri de de denedim bir sorun çıkmadı kokusu hoşlarına gittiği için daha merakla yiyorlar hatta.ama dediğim gibi fazla değil en fazla iki damla.bir de yağı damlalikla vermek isteyince istemediler mamanın üstüne damlatinca yediler ama

BalliBadem
BalliBadem

121963

Kısır yerine yetişkin mama vererek benimkide kısır ama yetişkin mama yiyor ama bu aralar biraz göbeklendi o yğzden kısıra geçebilirim yaş mamayıda kısır vermeyin

Fatiko
Fatiko

11964

Doğru konuşan veterinere rastlamak ne kadar mümkün sizce neler çektiğimizi yazıyla anlatamayacak kadar uzun şeyler yaşadık. Kedimin kilosu ve sağlığı yerinde gibi durmuyor tüylerinden yüzünün çökmesinden anlıyorum. Dün scheer yaş mama aldım bazı sıvı mama ve etli ödüller aldım nd balıklı mama ile hepsini ara ara vericem. İnşaAllah sağlıkla alır bakalım. Aslında bir yandan vetoskin vermek istiyorum ama protein fazla gelir mi böbreklere zararı olur mu kestiremiyorum. O yüzden 1 haftaya kadar vete götürüp değerlerine baktıracağım.

Fatiko
Fatiko

11964

Evet normal mamaya geçtim bir kaç haftadır yinede her ihtimale karşı idrar yollarında kristillaşmeyi önlenmesi için macun aldım gimcatin arada onu veriyorum. Oynatıyorum her gün. Evin belli köşelerinde su var. Bakalım inşaAllah kiilo alır sağlıkla.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 726 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR