Kedim Acı Acı Miyavlıyor.

Merhabalar. Kedim Juliette 9 aylık oldu artık büyüdü kocaman oldu. Ancak son üç gündür bazı gariplikler var.. Gece yatarken kapıyı kapatınca, kapımın önünde acı acı miyavlıyor. Mama kabı dolu, tuvaleti temiz ve oyun falan oynuyor bir gariplik yok yani. Kapıyı açınca yanıma geldiğinde de susuyor. Ama geceleri gerçekten sıkıntı olmaya başladı. Uyutmuyor, içeri alınca da kafamla oynadığı için yine uyutmuyor. Sizce derdi nedir?

7 CEVAP

Kısırlaştırılma zamanı gelmiş

Fridafrida
Fridafrida

726

kızgınlıkta büyük ihtimal kızgınlığı geçinde kısırlaştırman lazım

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Kızınız Juliette genç kız olmuş ve bu belirtiler birkaç gün sürecek geçince hemen kısırlaştırılmalı zaten herkes bu şekilde olduğunu söylemiş. Bu birkaç günde kısırlaştırmayı nerede hangi veterinerde yaptıracağınıza karar verin. Ameliyattan sonra ilk birkaç gün dikkat edin kızınıza çünkü neticede bir ameliyat geçiriyor.
Her bakımdan ağır bir durum.
Tıpki biz nasıl ameliyat oluyorsak günlerce ağrımız acımız halsizliğimiz oluyorsa onlar da öyle oluyor. İşin iyi tarafı kedilerin metabolizmaları hızlı olduğu için bir haftada dikkatli ve temiz bakımla iyileşir.

Easyboy
Easyboy

643

Kısırlaştırmaktan çok korkuyorum ya bişey olursa diye. Böyle kalsa sağlığını çok etkiler mi

suleren
suleren

13520

Güvenilir bir yerde yaptırır, ameliyattan sonra da kedinize iyi bakarsanız hiçbir şey olmaz. Ama yaptırmazsanız siz ve kediniz boşu boşuna strese gireceksiniz, evden kaçma ve hastalıklara yakalanma riski artacak. Kısırlaştırmanın yararlarını/zararlarını araştırabilirsiniz.

PandAiluroSena
PandAiluroSena

11570

Kisirlastirmanin zarari yok faydasi var, hemen yaptirmak istemiyorsaniz 1 yasini doldurduktan hemen sonra yaptirin, gelisimini tamamladiktan sonra. kisirlastirmazsaniz her ay kizginliga girip aci cekecek hayvan, ileri vadede meme tumoru rahim rahatsizligi gecirme ihtimali var, o yuzden kesinlikle kisirlastirin. Istanbuldaysaniz fatih hayvan hastanesinde ameliyat ettirebilirsiniz. Ben orda 3 kedi kisirlastirttim bir sorun yasamadim, ama hijyen acisindan cekinceleriniz varsa ozel bir poliklinikte yaptirin. Ameliyat sonrasi ilk 1-3 gun icinde kendilerine geliyorlar bir haftada tamamen topsrliyorlar zaten bir korkunuz olmasin.

PandAiluroSena
PandAiluroSena

11570

Ayrica ameliyattan 2-3 hafta oncesinde kedinizin bagisikliginin yukselmesi icin takviyeler vermenizi tavsiye ederim immun44 surup gibi, bu tarz onlemler ameliyattan sonra daha kolay toparlanmasini saglayacaktir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4167 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR