Kedi Fip Hastalığı

ardazeybel16
ardazeybel16

2991 Puan

Arkadaşlar öncelikle merhaba ben yaklaşık 3 hafta önce kedi sahiplendim. geldiğinde kedinin karnı çok şişti ve yürümeye hali yoktu veterinere götürdüm fip teşhisi koyuldu. fakat yaklaşık 1 haftadır kedimin karın şişliği aşırı derecede normalleşti. Ve artık eskisi kadar halsiz değil. Sormak istediğim soru, acaba fip hastalığını yenmiş olabilir mi ? yani veteriner müdahalesi falan görmedi tedavi vs. acaba hastalığı bitti mi? (5 aylık kedim, arkası dönük olan fotoğraf eski hali)


12 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Yanlış teşhis konmuştur büyük ihtimalle fip değildir. Test yapılsa bile %100 emin olunamıyor fipten ve fip olsaydı iyileşmezdi, bu hastalığın tedavisi yok maalesef.

gulatakan
gulatakan

107188

Belki de usutmus gaz oluşmuştu.isterseniz vet inize danışın tekrar ,fib değilse de ishal için ilaç verir.cunku ishal de tehlikeli dehidre olmasın hayvancagiz bir de.basit bir ishal gibi duruyorsa,yani keyfi iştahı yerindeyse,su kaybı yoksa reflor kullanıyorum ben toz halinde olan saselerden.bana da veteriner hekim onermisti.

iameceevans
iameceevans

2856

Dışarıda bulunan her hayvandan parazit oluyor ve parazit karında şişlik yapıyor ondan dolayı olmuş olabilir

pinarcaya
pinarcaya

19123

Fip olsa sislik kesinlikle inmez. Islak fip hastaliginin geri donusu yok. Kisa sure icinde kedi olur. Sizinki parazittir cok buyuk ihtimal. Ve tabiki o da tedavi edilmezse olumcul olabilir. Ozellikle yavru kedilerde. Ama basit tedavisi var. Veterinere goturun mutlaka.

fipte karnındaki su çekilmeden şişlik inmez. veteriner büyük ihtimalle yanlış teşhis koydu başka bi veterinere gösterin bence

tolgahan58
tolgahan58

736

Bir yerde okudum, 50 tane hastalığın semptomları arasında karında şişlik var.
Kediniz verilmiş sadakası varmış bence.

gulatakan
gulatakan

107188

Bence de teşhis yanlıştı demek ki.ishal ve kusma oldu mu?fib te bunlar da oluyor ve yeşil bir renk oluyor diski ve kusmukta.karni parazit ya da gazdan dolayı da şişkin olabilir.su an nasil genel durumu? Şişlik yine de var mı az mı?

ardazeybel16
ardazeybel16

2991

şişliği hiç yok artık ama son 3-4 gündür hep ishal

ardazeybel16
ardazeybel16

2991

Hepinize çok teşekkür ediyorum yardımcı olduğunuz için

Ya benim kedimin diş eti iltihabı bir aydır geçmedi antibiyotik kullanmamıza rağmen iki gün önce başka bir veterinere götürdüm enfeksiyon artmış ve antibiyotik başladık ama bugün karnının çok şiştiğini farkettim kusma ishal yok fip olmasından korkuyorum sizce ?

bskkrky
bskkrky

2762

İyi akşamlar. Benim kedimin karnında da yeni bulduğumda aşırı bir şişlik vardı. Veteriner su çekti fib dedi. Kesinlikle ölecek alışmayın yaşamasına %1 ihtimal var o da imkansız dedi. Kaç veterinere sorduysam aynı şeyi dediler. Çok şükür rabbime şuan 1 yaşında. Ama neler çektim size anlatamam. Kesinlikle bir veterinerle sabit kalmayın yanılabilirsiniz

bskkrky
bskkrky

2762

Sonra ishal başladı veterinerle onu düzelttik dışkıdan sürekli kan gelmeye başladı. Tedavilerle diyet mama kullanıyoruz i/d şükür şuan gayet iyi. Parazitte ishal yapabiliyor. Yedikleri de

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1615 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR