Kedim Neden Kusuyor

Nightcat
Nightcat

4899 Puan

Arkadaşlar kedim kustu az önce. Önceden de kusmuştu fakat tüy değil yani, benzer yönü ise bütün bütün mamaların çıkması. Çok yiyor desem mamalar bütün bütün çıkar mı? Hayır hızlı da yemesini gerektirecek bir şey yapmıyorum ki. Anlamadım ben neden kustuğunu. Annem de şikayet etmeye başladı, sebebini öğrenebilsem çok iyi olur

4 CEVAP

Hızlı yiyorsa bütün çıkabilir. Çiğnemiyor çünkü. Bir de taneleri büyük olabilir mamanın

Natkarat
Natkarat

10977

Sebebini çok net biliyorum bende aynısını yaşadım. Verdiğiniz mamayı kediniz çok seviyor ve üşenmeden hapur hupur yutuyor. Dolayısıyla mideyi bu kadar hızlı doldurunca kusmaktan başka şansı kalmıyor. :) Kediniz muhtemelen 7-12 ay arası ve yavru kedi maması veriyorsunuz diye düşünüyorum. Hemen yetişkin mamaya geçiyorsunuz ve sorununuz kalmıyor. Bu arada bu anlattıklarım için safralı kusma olması gerekiyor. Özellikle yeşil renge yakın bir renk olmalı. Anormal bir renk varsa veterinere göstermek faydalı olabilir.

Natkarat
Natkarat

10977

Dişleri yeterli olmuştur zaten. Tavuklu dışındaki mamaları da tolere edebildiğini düşünüyorum. Bir sıkıntı yaşamazsınız muhtemelen. Kusmalarda tanelerin bütünlüğüne de bakabilirsiniz. Böyle hiç öğütülmeden olduğu gibi çıkarıyorlar zaten o durumda. Kısırlaştırdıysanız ondan dolayı da eskiye nazaran iştahı artmıştır. Çok yememesi için de bir süre ölçülü verirseniz iyi olabilir.

Nightcat
Nightcat

4899

Sarımsı bir renkti. Tekrar başıma gelirse fotoğrafını çekerim. Çok yediğini biliyorum sadece, kısacağım mamasından biraz. Ve mama taneleri de büyük biraz önceki mamasına göre, kısırlaştırılmış mamaya geçtik. 2 haftadır falan onu yiyor. 8-9 aylık kızım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 304 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR