Hangi Aşılar Olmalı

Asaceren
Asaceren

6679 Puan

Merhabalar 7 aylık bir kedim var yeni sahiplendiğim için şimdilik iç dış parazit yapıldı ara sıra dışarı çıkmak istiyor yazın çevremdeki botanik park gibi yerlere tasmayla götürmeyi düşünüyorum ama dışarıdaki kedilerden hastalık kapmasından da korkuyorum hangi aşıları tam olunca dışarı çıkarabilirim bide lösemi aşısının gereksiz bir aşı olduğunu duydum kediyi daha da yoruyormuş veterinere sormuyorum çünkü kâr amaçlı hepsini yapar bilgisi olan varmı

3 CEVAP

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Karma ve kuduz aşılarıni mutlaka yaptırın. Ama kedilerin bazi ölümcül hastalıklarınin aşısı yok. Asinin koruma etkisi büyük olsada yüzde yüz değil bunuda unutmamak lazim.

Natkarat
Natkarat

10977

Karma, Kuduz, Lösemi bence bu üçlü yapılmalı. Lösemi aşısı tam koruyucu bir aşı değil maalesef. Yanılmıyorsam %70-80 civarı olması gerek ama yine de iyi bir oran. Tasmanız mutlaka göğüs tasması olsun. 6. aydan sonra gezdirmeye başlayabilirsiniz ama öncelikle evde tasmaya alıştırmanız gerekiyor. Çıkartmadan bir süre önce tasmayı taktıktan sonra oyun oynayıp ödül maması verme rutinini öğretin. Bir süre sonra alışacaktır. Bu tasma alışkanlığını ertelemeyin çünkü yaşı ilerledikçe alıştırmanız mümkün olmayacaktır. Ek olarak vitamin takviyesinin yanı sıra bağışıklık içinde ek takviye(immun44 gibi ama ben kullanmadım hiç) kullanmanızda faydalı olabilir. Olası sorunda dayanıklılığını artıracaktır.

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Karma iç dış parazit aşılarını yaptırım kuduz için biraz daha beklemedeyim. Veterinerimiz lösemi aşısı bende yaptırmadım düşünmüyorum da tabi sizin bileceginiz birşey. Tasma konusuda ben 3 aylıktan beri gezdiririm. Bir sorun olmadı fakat yaz aylarında dikkat etmeniz gerek dış parazit çok kolay kapiliyor ilk zamanlarda yaşadım malesef. Gogus tasmasina simdiden alistirin ara ara takin bi kac gun kalsin hatta evin içinde gezdirin ben 1 hafta o şekilde yaptım aksi halde ipiyle oynuyor derdi gezmek olmuyor. Dışardan kapılacak hastalıklara karşı aşılarını muhakkak yaptırın. Eve geldiğinizde ise sirkeli şu ile kedinizi temizleyin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 343 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78330 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR