Kedimde Geçmeyen Parazit

Begum12
Begum12

546 Puan

4 aylık kızımda defalarca hap yutturmamıza rağmen geçmeyen bi parazit var kakası hep parazitli. Veteriner dectomax yaptı 0.2 lik. Bi fikri olan var mı doğru bi işlem mi

5 CEVAP

PandAiluroSena
PandAiluroSena

11570

Dectomax neymis hic duymadim daha once, Caniverm yapmasini isteyin. Ve poposunda hareketli kurtlar ve yataginda yumurtalar var mi yoksa sadece diskisinda mi goruyorsunuz ve parazit olduguna emin misiniz. Eger kurt dokme sorunu da varsa uc gun ustuste caniverm tablet iciriyorlar benim kedim de duzenli sekilde ilac vermesine ragmen bir ay icinde kurt dokmeye basliyordu cok sukur uc ay dolacak yakinda hic sorun yasamadim su ana dek. Tablet ise yaradi

pongul
pongul

113342

Caniverm iç parazit hapı 700 mg oral tablet verilsin. geçirecektir. caniverm en etkilisi deneyimlerim sonucu.

TATA4242
TATA4242

118617

Valla size tavsiyem gördüğüm en etkili damla broadline.Vetde 100_120 tlye bulursunuz,hemen paraziti geçiriyor.Vet hekime uygulatın,ayrıca hem iç hem dış parazitlerin hepsinde etkili olduğundan tek seferde ikisinide halledersiniz ve hap yutturmakla uğraşmassınız.Hap olarak ise vetlerde bulunan tenizol hapı etkili ama broadline kadar değil.

TATA4242
TATA4242

118617

Ayrıca diğerleri gibi uzun bekleme süresi yok,en son uyguladığımda,kum kabında fosilleşmiş uzuncana bir parazit görmüştüm,öyle düşünün.Yani parazitleri fosil yapıyor.Etki süresi hapa nazaran çok daha etkili.Kısa sürede tüm parazitler ölür.
Tenizol hap aşşağıdaki gibi
Tenizol Oral Tablet
BİLEŞİMİ
Yuvarlak, yassı, bölünmeye uygun, iki çentikli, beyaz renkli her tablet 50 mg prazikuantel ve 500 mg fenbendazol içerir.


KULLANIM YERİ / ENDİKASYONLARI
Köpek ve kedilerde, aşağıda isimleri yazılı şerit ve yuvarlak kurtların neden olduğu paraziter enfeksiyonların tedavisi ve kontrolünde antihelmintik amaçla kullanılır.
Askaritler: Toxocara canis, Toxocara cati, Toxascaris leonina,
Kancalı kurtlar: Ancylostoma caninum, Ancylostoma tubaeforme, Uncinaria stenocephala,
Kamçılı kurtlar: Trichuris vulpis,
Şeritler: Dipylidium caninum, Echinococcus granulosus, Echinococcus multilocularis, Taenia pisiformis, T. taeniaeformis, T. hydatigena, T. ovis, T. multiceps, T. serialis, Mesocestoides corti, Spirometra spp.
Caniverm ise
ENDİKASYON
Köpekler, Kediler, kedigiler ve köpekgillerde askarit tenyaların yol açtığı hastalıklar. (Toxocara canis, Toxocara ca, Toxascaris leonina, Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum, Trichuris vuplis, Echinoccus granulosus, Echinocccus mullocularis, Dipylidium caninum, Taenia spp., Mulceps mulceps, Mesocestoides spp.).
Bu kadar etkili.Zaten görüldüğü üzere tenizol ondan daha iyi.
Broadline ise
Broadline ®
Kedileri, yetişkin pireler, pire yumurtaları, pire larvaları, keneler, kalp kurtları, kancalı kurtlar, yuvarlak kurtlar ve tenyalar dahil olmak üzere en geniş iç ve dış parazit spektrumuna karşı korur.

Sselin1
Sselin1

122024

Parazit hapini uyguladiktan 15 gün sonra yumurtadan cikacak parazitler icin tekrar uygulama yapilmasi gerekiyor. Hap yumurtada olan parazitleri öldürmüyor çünkü. Yani 2 uygulama arasinda 15 gün olacak. Bu sekilde uyguladiginaza ragmen gecmediyse kullandiginiz hap cok etkili olmayablir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1669 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR